صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۰۶ فروردين ۱۴۰۰
یک مخترع ایرانی مطرح کرد؛

تولید دستگاه ارسال و دریافت امواج دیجیتال با تجهیزات ایرانی

یک مخترع ایرانی گفت: تمامی تجهیزات مورد نیاز برای ساخت دستگاه ارسال و دریافت امواج دیجیتال را از امکانات موجود در داخل کشور تأمین می‌کنیم.
کد خبر : 570840

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در دنیای مدرن رسانه‌های دیجیتال از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار هستند. از همین رو کشورهای زیادی در سراسر دنیا به‌دنبال ارتباط با پرطرفدارترین رسانه‌های جهان و تقویت شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی داخلی هستند.


بدون شک برای توسعه رسانه‌های دیجیتال باید شرایط ساخت تجهیزات ارتباطی برای تولیدکنندگان فراهم شود. باتوجه به سیاست‌های خصمانه بسیاری از کشورهای توسعه یافته و به خصوص کشورهای غربی معمولاً شرکت‌های بزرگ فناوری به سادگی تجهیزات خود را در اختیار مهندسان سایر نقاط دنیا قرار نمی‌دهند.


در ایران تولیدکنندگان دستگاه‌های الکترونیکی برای ساخت تجهیزات مختلف با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند و یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های این صنعت عدم امکان واردات قطعات الکترونیکی به دلیل تحریم‌های ظالمانه آمریکا است. تجربه سال‌ها تحریم نشان داده است هرگاه مسئولان به توان داخلی اعتماد کرده و از مهندسان و مخترعان جوان ایرانی حمایت کرده‌اند روند توسعه علمی و صنعتی کشور رو به جلو بوده است.


رسانه ابزار مهم اطلاع‌رسانی و سرگرمی


کیفیت تصویر شبکه‌های تلویزیون در سال‌های اخیر به شکل چشمگیری تغییر کرده و دلیل این ارتقای کیفیت استفاده از امواج دیجیتال است. اکنون در سراسر ایران مراکز صداوسیما امواج دیجیتال‌های به گیرنده‌های عموم مردم ارسال می‌کنند. رسانه در دوره کرونا به دلیل شیوع گسترده بیماری و لزوم حضور در خانه بیش از گذشته مورد توجه عموم مردم ایران قرار گرفت.


مردم برای مشاهده تصاویر دیجیتال در تلویزیون‌های خود باید از گیرنده امواج دیجیتال(ستاپ‌ باکس) استفاده کنند. البته تلویزیون‌های هوشمند به گیرنده دیجیتال مجهز بوده و نیازی به دستگاه جانبی ندارند. توضیحات بیان شده تا اینجا تنها منحصر به تماشاگران نهایی و دستگاه‌های گیرنده امواج دیجیتال بود ولی باید بدانیم تصاویر تلویزیونی پیش از ارسال به سمت ماهواره‌های موجود در اطراف زمین رفته و پس از پردازش اطلاعات به سرعت به گیرنده‌های موجود روی زمین می‌رسند. در ادامه این گزارش  مشروح گفت‌وگو با یک مخترع ایرانی دستگاه  ارسال و دریافت امواج رادیویی و تلویزیونی را مشاهده می‌کنید:


رحمان علی دوستی شهرکی  در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، با اشاره به اختراع خود و کاربرد آن در صنعت رسانه اظهار کرد: این دستگاه برای ارسال و دریافت امواج رادیویی و تلویزیونی کاربرد دارد و سازمان‌ صداوسیما می‌تواند از آن استفاده کند.


وی افزود: زمانی که واحد سیار برای برقراری ارتباطات رادیویی و تلویزیونی به سطح شهر می‌رود این دستگاه واحد سیار را شناسایی و با آن ارتباط برقرار می‌کند.این دستگاه در سطح جهان بی نظیر است. هیچ نمونه داخلی از این دستگاه وجود ندارد و در مقایسه با نمونه‌های خارجی نیز مزیت‌های زیادی دارد.


این مخترع جوان بیان کرد: استارت‌آپی که این دستگاه را طراحی کرده در پارک علم و فناوری شهرکرد مشغول به کار است. در حال حاضر بیشترین چالش ما کار کردن با مراکز دولتی و سازمان‌هایی است که قصد همکاری با آن‌ها را داریم. باتوجه به کاربرد این دستگاه مشتری اصلی آن بخش دولتی است و عدم همکاری سازمان‌های دولتی فروش آن را مشکل ساخته است.


فروش محصولات، بزرگ‌ترین چالش شرکت‌های نوپا


علی دوستی عنوان کرد: فعلاً تنها یک نمونه از این دستگاه تولید شده و در تلاش هستیم تا آن را معرفی کنیم و بازار فروش مناسب را به‌دست بیاوریم. برای معرفی این دستگاه در نمایشگاه‌های مختلف کشور حضور پیدا می‌کنیم.


وی ادامه داد: برای تأمین تجهیزات با مشکلی مواجه نیستیم زیرا همه قطعا را خودمان تولید می‌کنیم و چالش اصلی همان بحث فروش محصول است.


این دستگاه طبق موافقت‌نامه‌ای که بین صداوسیمای استان چهارمحال‌وبختیاری و دانشکده فنی شهرکرد امضا شد به مرحله تولید رسید. در حقیقت صداوسیما نیاز خود را اعلام کرد و متخصصان این دستگاه را ساختند. این دستگاه در چند جشنواره رتبه و مقام به‌دست آورده است. در مورد ارتباط با دیگر شرکت‌ها نیز در حال رایزنی هستیم تا از تجربیات مشابه استفاده کنیم.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر