دانشگاه آزاد اسلامی یکی از مقاصد مهم دانشجویان خارجی در ایران/ بزرگترین دانشگاه حضوری جهان در جذب دانشجویان بینالمللی ایفای نقش میکند
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی با وجود همهگیری ویروس کرونا در جهان و ایران در یکسال اخیر توانسته جذب دانشجویان بینالمللی را ارتقا دهد. به روایت آمارها رشد جذب دانشجویان بینالمللی به 400 میرسد، این آمار قطعا یک دستاورد بزرگ برای این دانشگاه است.
به گفته دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره تعداد دانشجویان این دانشگاه؛ تعداد کل دانشجویان بینالمللی دانشگاه آزاد اسلامی 26 هزار و 671 نفر است.
به گفته وی؛ تعداد دانشجویان بینالمللی غیرمیم ورودی امسال با نیمسال مشابه سال گذشته در مقاطع مختلف تحصیلی بیش از 400 درصد رشد داشته است. در نیمسال اول 1400-1399 در مقطع کارشناسی 2 هزار و 9 نفر، کارشناسی ارشد 6 هزار و 913 نفر، دکتری تخصصی 354 نفر و در مقطع دکتری حرفهای 251 نفر، دانشجوی بینالمللی جدیدالورود در دانشگاه آزاد اسلامی پذیرش شده است.
اکثر دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی از کشورهای سوریه، پاکستان، بحرین، ارمنستان، ازبکستان، ترکمنستان، کنیا، ترکیه، روسیه، تاجیکستان، لبنان، بنگلادش، آذربایجان، هندوستان، قزاقستان، فرانسه، تانزانیا، اندونزی، افغانستان و عراق هستند.
توجه به دانشجویان بینالمللی از مقصد کشورهای همسایه
ارتباط با کشورهای همسایه و اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی برای انجام همکاریهای علمی و جذب دانشجوی خارجی در اولویت قرار دارد. دکتر علیاکبر ولایتی، رئیس هیئت امنا و هیئت مؤسس بهعنوان یکی از دیپلماتهای کارکشته جمهوری اسلامی، در این باره میگوید: انتظاری که از دانشگاه آزاد اسلامی داریم این است که این دانشگاه در گسترش علم و فرهنگ بهصورت فرامرزی در بین کشورهای اسلامی تلاش کند.
در این مسیر اخیراً علاءالدین بروجردی معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی سفر مفصلی به کشور افغانستان داشت. به گفته بروجردی؛ هدف اصلی از سفر به افغانستان گسترش همکاریهای علمی و دانشگاهی بود. وی ادامه میدهد: در این زمینه بهصورت مفصل با وزیر تحصیلات عالی افغانستان جلسهای داشتیم و به گفتوگو پرداختیم. در آن جلسه عنوان کردیم علاقهمند هستیم در ولایتهای مختلف افغانستان شامل کابل، مزار شریف، هرات و... همکاریهای دانشگاه آزاد اسلامی را توسعه دهیم که مورد استقبال وزیر تحصیلات عالی افغانستان قرار گرفت.
دانشگاه آزاد اسلامی در شهر کابل یک واحد تأسیس خواهد کرد. در این زمینه تفاهمنامهای با دانشگاه کابل به امضای مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه کابل رسید. به گفته معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی، آموزشهای مهارتی و تأسیس مدارس مهارتآموزی در افغانستان ازجمله مأموریتهای دانشگاه آزاد اسلامی است که برای آن برنامهریزی کردهایم و برادران افغانستانی استقبال کردند که همکاریهای گسترش یابد.
بروجردی میگوید: در مذاکراتی که با مسئولان مؤسسه تحصیلات عالی اشراق و دانشگاه جامی در ولایت هرات داشتیم، بر لزوم تفاهم و گسترش همکاریهای طرفین تأکید شد. همچنین با سرپرست وزارت صحه افغانستان دیدار کردیم و مذاکرات مفصلی صورت گرفت و استقبال کردند که بتوانیم در تربیت پزشکان متخصص به آنان کمک کنیم.
پیش از این مقرر شده بود؛ با کمک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تحصیل دانشجویان افغانستانی در چند رشته دوره دکتری آغاز شده که به دلیل شیوع کرونا، این دورهها در شهر کابل انجام میشود.
سوریه یکی از مقاصد مهم دانشگاه آزاد اسلامی
در سوریه نیز یک واحد راهاندازی میشود. معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی درباره احداث دانشگاه آزاد اسلامی در سوریه میگوید: امور مربوط به احداث دانشگاه آزاد اسلامی واحد دمشق در حال پیگیری است، ولی به دلیل اوضاع بحرانی این کشور پیگیریها با کندی انجام میشود. بروجردی ابراز امیدواری میکند که دولت سوریه کمک لازم را انجام دهد تا واحد سوریه سریعتر احداث شود.
راهاندازی واحد دانشگاه آزاد اسلامی در عراق
قرار است واحدی از دانشگاه آزاد اسلامی در کشور عراق نیز دایر شود اما با وجود اوضاع داخلی عراق این هدف هنوز محقق نشده است. بروجردی، معاون بینالملل و امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه خواستار همکاری دولت عراق شده است تا موانع احداث واحد در کشور عراق برداشته شود. البته مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارند که دانشگاه علوم پزشکی نیز در نجف احداث کنند. مذاکراتی در این زمینه صورت گرفته که در آیندهای نزدیک سرانجام آن مشخص خواهد شد.
بورسیه دانشجویان دکتری عراقی در دانشگاه آزاد اسلامی، انجام پژوهشهای مشترک و برگزاری نشستها و همایشهای تخصصی، استفاده از منابع مشترک کتابخانهای و امکانات آزمایشگاهی، انجام فرصتهای مطالعاتی، استفاده از اساتید ایرانی و عراقی در تدریس و هیئت ممیزه مجلات علمی، تشکیل کمیته فارغالتحصیلان عراقی و... از دیگر برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی در همکاری با دانشگاههای عراقی است.
یمن یکی دیگر از کشورهای مقصد دانشگاه آزاد اسلامی است. بروجردی در این باره نیز میگوید: با توجه به اعزام سفیر جمهوری اسلامی ایران به صنعا و روابط خوبی که میان ایران و یمن وجود دارد، راهاندازی دانشگاه آزاد اسلامی در این کشور سرعت بیشتری دارد ولی انتظار میرود با توجه به اوضاع جنگی این کشور دورههای آموزشی بهصورت مجازی آغاز شود.
همانطور که مشاهده میشود دانشگاه آزاد اسلامی برنامه ویژهای برای جذب دانشجویان بینالمللی دارد اما به نظر میرسد که برای تحقق این مهم باید همه ارکان دانشگاه به کمک ارتباطات خارجی مسئولان به کار گرفته شود. البته ابتکاراتی نظیر آموزشهای آنلاین در مناطق جنگزده نیز میتواند موفقیت دانشگاه آزاد اسلامی را برای جذب دانشجویان بینالمللی دوچندان کند.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/