صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۰ - ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
دهقان‌زاده در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا عنوان کرد؛

بازسازی و تجهیز مراکز مهارت بالینی واحدهای مجری علوم پزشکی گیلان/ ۸ رشته علوم پزشکی و دامپزشکی راه‌اندازی می‌شود

معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان از بازسازی و تجهیز مرکز مهارت بالینی دانشگاه آزاد اسلامی رشت خبر داد و گفت: سال آینده بازسازی مراکز مهارت بالینی واحدهای مجری علوم پزشکی این دانشگاه در دستور کار است.
کد خبر : 570661

گروه استان‌های خبرگزاری آنا- احسان عربی مفرد؛ معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان سال ۹۹ را با فراز و نشیب ناشی از شیوع ویروس کرونا پشت سر گذاشت؛ اما کووید - ۱۹ نتوانست دانشگاهیان را در مسیر علم و پژوهش به‌ویژه در حوزه علوم پزشکی متوقف کند.


فعالان حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان به‌رغم فشار ناشی از شیوع گسترش ویروس کرونا در شهرهای شمالی و تحت تأثیر قرارگرفتن آموزش نظری، بالینی و پژوهش در حوزه علوم پزشکی در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی، اجتماعی، فرهنگی و بالینی فعالیت‌های چشمگیری داشتند.


خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت با شادی دهقان‌زاده معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان به گفت‌وگو نشسته و عملکرد یکساله این معاونت و برنامه‌های سال ۱۴۰۰ آن را جویا شده است که در ادامه می‌خوانیم.


آنا: معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان سال سخت ۹۹ را چگونه پشت سر گذاشت؟


دهقان‌زاده: به‌رغم فشار ناشی از شیوع گسترش ویروس کرونا در استان گیلان و تحت تأثیر قرارگرفتن آموزش نظری، بالینی و پژوهش در حوزه علوم پزشکی، معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی، اجتماعی، فرهنگی و بالینی فعالیت‌های چشمگیری داشت به‌طوری‌که به‌دنبال سفر دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به استان گیلان و تأکید وی بر ایجاد رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در گیلان با همت رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان، پیگیری راه‌اندازی این رشته‌ها در معاونت علوم پزشکی سازمان مرکزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دست اقدام است.


به‌دنبال پیگیری راه‌اندازی رشته دامپزشکی در مقطع دکتری حرفه‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت بازدیدی از ملزومات آموزشی، امکانات و تجهیزات و آزمایشگاه‌های مرتبط توسط معاونت علوم پزشکی سازمان مرکزی انجام شد.


مرکز آموزشی مهارتی و حرفه‌ای در مرکز استان هم در راستای ایجاد درآمدهای غیرشهریه‌ای با نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال راه‌اندازی و ساختار مرکز مهارت بالینی واحد رشت مطابق با استانداردهای وزارت بهداشت در دست بازسازی است و برای تقویت ارائه خدمات آموزشی به دانشجویان در این مرکز یک کارشناس مامایی از سما به دانشگاه انتقال یافت.


آنا: درباره نحوه برگزاری امتحانات و تشکیل کلاس‌ها با وجود ویروس کرونا و مجازی‌بودن دروس تئوری و کلاس‌های عملی بگویید.


دهقان‌زاده: از نیمسال دوم ۹۹-۹۸ امتحانات پایان ترم دانشجویان علوم پزشکی به‌صورت مجازی برگزار شده و تیم پشتیان شامل گروه فناوری اطلاعات، معاونت آموزشی و معاونت علوم پزشکی پاسخگوی مشکلات دانشجویان برای برگزاری بهینه آزمون بوده‌اند.


آنا: برنامه‌های معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در مبارزه با کرونا چگونه عملیاتی شدند؟


دهقان‌زاده: دستورالعمل‌های بهداشتی مبارزه با کرونا، راهنماهای گام دوم مبارزه با کووید - ۱۹ در حوزه‌های آزمایشگاه، سالن‌های ورزشی، کتابخانه، حمل و نقل، خوابگاه، کشاورزی و دامپروری، کاهش ساعات کار کارکنان پرخطر و پروتکل بازگشت به کار شاغلان مبتلا به کرونا به واحدها و مراکز آموزشی استان ابلاغ شد.


بازگشت به کار شاغلان مشکوک و مبتلا به کرونا و کارمندان دارای اعضای خانواده مبتلا به کرونا نیز با نظارت معاون علوم پزشکی استان انجام و جلسات ستاد آگاه‌سازی، کنترل و پیشگیری از شیوع کروناویروس به‌صورت ماهانه برگزار و مصوبات جلسات به واحدها و مراکز آموزشی استان ابلاغ شده است.


بازدید واحدهای مجری علوم پزشکی توسط معاون علوم پزشکی استان گیلان و بازدیدهای دوره‌ای خوابگاه‌های دانشجویی هم توسط معاون علوم پزشکی و بازرسان مرکز بهداشت انجام گرفت. در این راستا فرم خوداظهاری قبل از حضور دانشجویان نوورود در خوابگاه تکمیل شده، تب‌سنجی روزانه انجام گرفته، دانشجویان علامت‌دار به مراکز منتخب بهداشت شهرستان ارجاع داده شده و تا زمان اعلام نتیجه تست کرونا دانشجوی مربوط در اتاق ایزوله‌ای که به این منظور اختصاص داده شده است، اقامت دارند.


آنا: اجرای کارآموزی‌های بالینی و آموزش بالینی دانشجویان علوم پزشکی در دروه کرونا به چه صورت بوده است؟


دهقان‌زاده: به‌منظور رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اجرای کارآموزی‌های بالینی در ابتدای هر ترم با همت رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان برای دانشجویان علوم پزشکی و مربیان بالینی تجهیزات محافظتی مشتمل بر ماسک N۹۵، ماسک سه‌لایه، گان، شیلد، روکش آستین، دستکش لاتکش استریل و غیراستریل خریداری شد.


به‌رغم آلودگی فضای بالینی به‌دلیل بستری بیماران مبتلا به کرونا در بخش‌های مختلف بیمارستان‌های آموزشی استان، آموزش بالینی دانشجویان علوم پزشکی حتی در بخش‌های ویژه مانند آی سی یو طیق روال سابق ادامه داشته و اهمیت آموزش بالینی دانشجویان پرستاری و مامایی در زمان همه‌گیری بیماری‌های نوپدیدی مانند کرونا مورد تأکید است.


از ۲۷ دانشجوی پرستاری که از ابتدای دوران همه‌گیری کرونا در مراکز آموزشی درمانی استان به‌عنوان کار دانشجویی مشغول به ارائه خدمات بهداشتی درمانی بوده‌اند هم با وجه نقد و لوح سپاس تجلیل شد.


با اخذ مجوز از معاونت علوم پزشکی سازمان مرکزی در کل طول ترم خوابگاه‌های دانشجویی استان با رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی پذیرای دانشجویان علوم پزشکی بودند و برای محافظت از سلامت کارکنان دانشگاه و مراجعه کنندگان، ماهانه بیش از ۶ هزار عدد ماسک سه‌لایه بین کارکنان دانشگاه توزیع شد.


آنا: درباره دیگر اقدامات معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در مبارزه با کرونا توضیح دهید.


دهقان‌زاده: نظارت بر خریداری و دپوی محلول ضدعفونی دست و سطوح مورد تأیید معاونت بهداشتی استان و نظارت بر گندزدایی محیط دانشگاه به‌صورت دائمی انجام گرفت.


از سایر اقدامات در مقابله با کووید- ۱۹ را می‌توان تولید محلول ضدعفونی دست و ماسک و اهدای اقلام تولیدشده به بیمارستان پیروز لاهیجان و شبکه بهداشت آستانه اشرفیه، ضدعفونی و گندزدایی منازل، کوچه‌های پرتردد، دستگاه‌های عابربانک، دو دانشگاه غیر دانشگاه آزاد، چهار مدرسه، توزیع گان محافظ پرستاری در شبکه‌های بهداشت شهری و روستایی در شهرستان‌های استان گیلان را نام برد.


رابطان سلامت واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان نیز توسط معاون علوم پزشکی به معاونت بهداشتی استان گیلان معرفی شدند.


آنا: فعالیت‌های آموزشی و اجتماعی معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در یک‌سال گذشته چه برنامه‌هایی را شامل می‌شود؟


دهقان‌زاده: به‌دنبال فراخوان جذب اعضای هیئت علمی سال گذشته، ۶ مصاحبه با افراد واجد شرایط در دو کارگروه تخصصی پرستاری و علوم آزمایشگاهی برگزار شد و دو متقاضی واجد شرایط عضویت هیئت علمی در رشته‌های بیوشیمی بالینی و هماتولوژی به دبیرخانه هیات اجرایی جذب دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان اعلام شدند.


در فراخوان جذب سال ۱۳۹۹ هم برای سه گرایش پرستاری سلامت جامعه، روان پرستاری و پرستاری کودکان اعلام نیاز داده شد.


در طول سال ۹۹ وبینارهای متعددی با همکاری مرکز EDO، انجمن علمی پرستاری و مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی علوم پزشکی، باشگاه پژوهشگران جوان، شورای استانی زنان و خانواده، مرکز بهداشت شهرستان رشت در حوزه ابعاد سلامت جسمانی و روانی کرونا، روش تحقیق و حوزه‌های مختلف پرستاری و مامایی برگزار شد.


هفته ملی سلامت بانوان ایران هم در آخرین هفته مهر ۹۹ با درنظرگرفتن شرایط همه‌گیری کرونا با موضوع سلامت زنان در دوران کرونا برگزار شد. در این راستا با توجه به اهمیت بیماری دیابت به‌عنوان عامل خطرآفرین ابتلا به کرونا و نقش سلامت باروری زنان در این همه‌گیری به غربالگری قند خون کارکنان خانم، ارجاع مبتلایان به قند بالا به پزشک و توزیع پمفلت‌های آموزشی و اطلاع رسانی درباره غربالگری سرطان‌های شایع زنان و شناخت مسائل شایع سلامت زنان اقدام شد.


به‌منظور رفاه دانشجویان پرستاری و مامایی و داشتن رختکن مستقل در بیمارستان، یک عدد کانکس خریداری و به بیمارستان الزهرای رشت انتقال یافت.


آنا: درباره برنامه‌های سال ۱۴۰۰ معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان توضیح دهید.


دهقان‌زاده: پیگیری راه‌اندازی پنج رشته علوم پزشکی و سه رشته دامپزشکی در استان گیلان، عقد قرارداد با بیمارستان شهید نورانی تالش با هدف کارآموزی زایمان دانشجویان مامایی، اخذ مجوز نهایی مرکز آموزشی مهارتی و حرفه‌ای و برگزاری دوره برای کسب درآمد غیرشهریه‌ای، ادامه تولید محلول ضدعفونی‌، پایان‌دادن بازسازی و خرید تجهیزات برای مرکز مهارت بالینی واحد رشت، بازسازی مراکز مهارت بالینی سایر واحدهای مجری علوم پزشکی استان گیلان، اجرای برنامه معاینات دوره‌ای کارکنان با همکاری معاونت بهداشتی، تشکیل دبیرخانه سلامت با همکاری معاونت بهداشتی و تشکیل بانک اطلاعات پژوهشگران اعضای هیئت علمی علوم پزشکی از برنامه‌های سال ۱۴۰۰ معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان است.


انتهای پیام/4062/

انتهای پیام/

ارسال نظر