صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۰ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
جهان فناوری در هفته‌ای که گذشت/ 29؛

فروش دستگاه‌های پوشیدنی در دوران کرونا بیشتر شده است/ یوری گاگارین زیر ذره‌بین «آنا»

هفته‌ای که گذشت اتفاقات زیادی در جهان فناوری روی داد و شرکت‌های بزرگ و کوچک با معرفی محصولات جدید طرفداران خود را غافلگیر کردند.
کد خبر : 570393

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری به‌سرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر می‌شود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارش‌های گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:



اندروید 11 تاکنون برای کدام گوشی‌های سامسونگ منتشر شده است؟


شرکت سامسونگ هرسال در ارائه به‌روزرسانی سیستم‌عامل اندروید بهتر می‌شود. برنامه رسمی این شرکت برای به‌روزرسانی اندروید 11 از اوایل دسامبر 2020 آغاز شد و همچنان ادامه دارد. در ادامه دستگاه‌هایی که تاکنون این به‌روزرسانی را دریافت کرده‌اند مشاهده می‌کنید.


سری گلکسی فولد، سری اس 20، سری نوت 20، سری نوت 10، سری اس 10، ام 31، گلکسی تب اس 7، اف 42، ام 21، آ 51، اکس‌پاور پرو، ام 30 اس، ام 31 اس، آ 71 نسخه 5G، گلکسی تب اس 6 و اس 6 لایت و آ 71 دستگاه‌هایی هستند که تاکنون به‌روزرسانی اندروید 11 را دریافت کرده‌اند. گوشی آ 70 نیز در این هفته اندروید جدید را دریافت خواهد کرد.





بازار داغ کسب‌وکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی در ایران


شتاب‌دهنده‌های یکی از بازیگران اصلی زیست‌بوم دانش‌بنیان به شمار می‌روند که در تبدیل ایده به محصول و ایجاد یک کسب‌وکار به فناوران و نوآوران کمک می‌کند. بسیاری از صاحبان ایده نمی‌دانند که چگونه طرح خود را به محصول یا خدمت تبدیل کنند، شتاب‌دهنده‌ها با ارائه خدماتی چون آموزش اصول تجارت و بازار، مربی‌گری، فضای کار و سرمایه اولیه فرصتی برای رشد، تبدیل ایده به محصول اولیه و ایجاد یک کسب‌وکار نوپا را به فناوران می‌دهند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


نقش شتاب‌دهنده‌ها در زیست‌بوم دانش‌بنیان




در مرحله بعدی شتاب‌دهنده‌ها به این استارت‌آپ‌ها در جذب سرمایه‌گذار و توسعه کسب‌وکارشان کمک می‌کنند. یکی از شتاب‌دهنده‌های فعال در حوزه ارتباطات هوشمند که در دانشکده مکانیک پردیس فنی دانشگاه تهران مستقر است، علاوه‌بر شتاب‌دهی به کسب‌وکارهای نوپا شبکه قدرتمندی از افراد و گروه‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر را دور هم جمع کرده تا فرصت جذب سرمایه را در اختیار استارآپ‌ها قرار داده و مسیر رشد آنها در مراحل اولیه را هموار کند.





فروش دستگاه‌های پوشیدنی در دوران کرونا بیشتر شده است


 گزارش جدید شرکت تحقیقاتی «آی‌دی‌سی» نشان می‌دهد فروش دستگاه‌های پوشیدنی در دوران کرونا افزایش یافته است. طبق این گزارش فروش دستگاه‌های پوشیدنی (مانند ساعت، مچ‌بند و هندزفری‌های هوشمند) در سه‌ماهه آخر سال 2020 به 153.5 میلیون رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 27.2 درصد رشد داشته است.


دستگاه‌های هوشمند شنیداری (هندزفری) با دوسوم بزرگ‌ترین سهم را در این میان داشته‌اند. همچنین ساعت‌های هوشمند با 24.1 درصد و مچ‌بندهای هوشمند با 11.5 درصد بیشترین سهم فروش را داشته‌اند.





شهرداران و هوشمندسازی شهرها


شهرداری‌ها در تمام جهان به شهروندان خدمات رفاهی عرضه می‌کنند. اما ممکن است از خود بپرسید که چگونه می‌توانید شهروندان را در این دنیای مبتنی بر فناوری درگیر مسائل شهری کرد و شهرداری و اداره‌های تابع آن چگونه می‌توانند از طریق فناوری به ارائه سرویس دیجیتالی بپردازند. در این گزارش به برخی از فناوری‌هایی که به توسعه خدمات شهرداری‌ها کمک می‌کنند خواهیم پرداخت. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


تجربه جدید مدیریت شهری




فناوری و رسانه‌های آنلاین، شرکت در بحث‌های آزاد و صد البته امکان تعامل و حتی گفت‌وگو با مسئولان شهری را از همیشه آسان‌تر کرده است. اگر شهروندی بتواند به صورت آنلاین تماس بگیرد و از شخصِ شهردار سؤالی بپرسد در حالی که در منزل خود است این موضوع باعث صرفه‌جویی در وقت همه خواهد شد. طبیعتاً امکان اینکه مسئولان خودشان به تک‌تک پیام‌ها پاسخ دهند وجود ندارد اما از طریق چت‌بات‌ها می‌توان ۸۰ درصد پاسخ‌ها را بدون دخالت انسان مطرح کرد تا تنها پرسش‌های منحصربه‌فرد به مسئولان ارائه شود.





چرا انسان‌ در برابر بیماری‌های مغزی آسیب‌پذیر است؟


دانشمندان در تلاش هستند تا مقایسه ژن‌های بدن انسان با شامپانزه‌ها علت آسیب‌پذیری بدن در برابر انواع بیماری‌ها را شناسایی کنند. در حقیقت دانشمندان به دنبال پاسخی برای این سؤال هستند که چرا انسان در طول عمر خود به بیماری‌های مختلفی مبتلا می‌شود؟


محققان به تازگی اطلاعاتی جالب در خصوص سؤال فوق به‌دست آورده‌اند. پس از مقایسه نورون‌های مغز انسان و شامپانزه‌ها مشخص شده ساختار ژن‌های بدن انسان به گونه‌ای تکامل یافته است که به شدت در برابر بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های مغزی مانند فراموشی و اسکیزوفرنی آسیب‌پذیر هستند.  بررسی‌ها حاکی از آن است حیوانات در برابر بیماری‌های روحی و روانی ایمن هستند. راشل آگوگلیا یکی از محققان حاضر در این پروژه علمی گفت: «اگر بتوانیم علت آسیب‌پذیری بدن انسان در برابر بیماری‌ها را بیابیم قطعاً مسیر درمان و ایمن‌سازی را نیز در آینده کشف می‌کنیم.»





آنتی‌بادی SARS-CoV-۲ تا چند ماه از ابتلا به کرونا جلوگیری می‌کند


بر اساس یک مطالعه جدید، افرادی که علائم دال بر ابتلا به  SARS-CoV-۲، ویروسی که بیماری کرونا را در پی دارد، داشته‌اند حداقل برای چند ماه در برابر عفونت مجدد با ویروس به‌خوبی مصون بوده‌اند. طبق مقاله جدید انستیتوی ملی سرطان(NCI) این یافته ممکن است توضیح دهد که چرا عفونت مجدد نسبتاً در بین افراد مختلف کم پیش می‌آید و این مسئله می‌تواند پیامدهای مهمی در بهداشت عمومی داشته باشد و همچنین بر تصمیم‌گیری در مورد بازگشت به محل کار به صورت حضوری، شرکت در اجتماعات، اولویت‌بندی توزیع واکسن و سایر فعالیت‌ها مؤثر باشد. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:





بیشتر بخوانید:


ایمنی جمعی چندان هم نابجا نیست!




 نورمن شارپنس(Norman Sharpless)، مدیر NCI می‌گوید: «در حالی که تحقیقات سرطان و مراقبت از بیماران سرطانی همچنان فعالیت اصلی نهاد NCI  است، امیدواریم که این نتایج، همراه با نتایج سایر مطالعات، اقدامات آینده بهداشت عمومی را روشن سازد و در تعیین سیاست‌ها کمک‌حال باشد.»





گسترش همکاری تجاری ویکی پدیا با شرکت‌های بزرگ فناوری


ویکی‌پدیا قصد دارد دسترسی شرکت‌های اپل، گوگل، فیس‌بوک و آمازون را به حجم عظیمی از اطلاعات فراهم سازد.  از همین رو این دانشنامه آزاد به زودی برخی از خدمات خود را از حالت رایگان خارج کرده و برای ارائه آن‌ها هزینه مشخصی را از شرکت‌ها دریافت می‌کند.


شرکت‌های بزرگ فناوری برای تکمیل زنجیره اطلاعاتی خود در زمینه‌های مختلف از منابع ویکی‌پدیا استفاده می‌کنند و تاکنون این اطلاعات به صورت رایگان در اختیار گروه‌های پشتیبانی این شرکت‌ها قرار می‌گرفته است ولی از این پس ویکی‌پدیا صفحه مخصوصی را برای دسترسی به داده‌های تجاری ایجاد کرده و هزینه سرویس‌های مختلف خود را دریافت می‌کند. سازمان‌های بزرگ پس از عقد قرارداد با ویکی‌پدیا به اطلاعاتی دسترسی پیدا می‌کنند که کاربران عمومی قادر به مشاهده آن‌ها نیستند.





یوری گاگارین زیر ذره‌بین «آنا»


یوری الکسی‌یویچ گاگارین(Yuri Alekseyevich Gagarin)  فضانورد برجسته روس در ۹ مارس ۱۹۳۴ دیده به جهان گشود. امروزه او را آغازگر عصر سفرهای فضایی می‌خوانند. در این گزارش مروری بر برخی از حقایق راجع به این چهره ماندگار حوزه فضا و نجوم خواهیم داشت.




بیشتر بخوانید:


حقایقی در مورد اولین انسان در فضا




یوری گاگارین فضانورد روس، حدود ۶۰ سال پیش در ۱۲ آوریل ۱۹۶۱ سوار بر فضاپیمای وستوک ۱ از جو زمین خارج شد. این خلبان نظامی در هنگام سفر به فضا تنها ۲۷ سال سن داشت. گاگارین و خانواده‌اش در حین حملات هیتلر در جنگ جهانی دوم به روسیه ناچار شده بودند منزل‌شان را در غرب روسیه ترک کنند. گاگارین حتی از کودکی به فضا علاقه داشت و در ایام دبیرستان به گروه طرفداران صنعت هوانوردی به نام AeroClub پیوست.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر