چرا انسان در برابر بیماریها مغزی آسیبپذیر است؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، دانشمندان در تلاش هستند تا مقایسه ژنهای بدن انسان با شامپانزهها علت آسیبپذیری بدن در برابر انواع بیماریها را شناسایی کنند. در حقیقت دانشمندان به دنبال پاسخی برای این سؤال هستند که چرا انسان در طول عمر خود به بیماریهای مختلفی مبتلا میشود؟
محققان به تازگی اطلاعاتی جالب در خصوص سؤال فوق بهدست آوردهاند. پس از مقایسه نورونهای مغز انسان و شامپانزهها مشخص شده ساختار ژنهای بدن انسان به گونهای تکامل یافته است که به شدت در برابر بیماریها به ویژه بیماریهای مغزی مانند فراموشی و اسکیزوفرنی آسیبپذیر هستند. بررسیها حاکی از آن است حیوانات در برابر بیماریهای روحی و روانی ایمن هستند. راشل آگوگلیا یکی از محققان حاضر در این پروژه علمی گفت: «اگر بتوانیم علت آسیبپذیری بدن انسان در برابر بیماریها را بیابیم قطعاً مسیر درمان و ایمنسازی را نیز در آینده کشف میکنیم.»
در بدن شامپانزهها سلولهای زیستی از انعطاف بسیار بالایی برخوردار هستند و ضمن هجوم عوامل بیماری به بدن این سلولها تا حد زیادی تغییر کرده و به دارویی مؤثر برای نابودی منشأ بیماری تبدیل میشوند. این فرایند به طور خودکار در بدن این حیوانات انجام شده و همانند انسانها نیازی به عوامل بیرونی نظیر شیمیدرمانی نیست. از طرفی مغز شامپانزه در مقایسه با انسان بسیار زودتر بالغ میشود و بنابراین مدیریت سیستم ایمنی بدن از همان دوران کودکی برای این حیوانات آسانتر است.
متخصصان به تازگی سلولهایی را در مغز شامپانزهها کشف کردند که ارگانوید(organoid) نامیده شده و به نظر میرسد عامل اصلی بلوغ زود هنگام مغز شامپانزه است. در بدن انسان رشد سلولهای مغزی قابل بررسی نیستند. دانشمندان میخواهند با اضافه کردن ارگانوید به مغز انسان ایمنی بیشتری را برای بدن فراهم کنند و امیدوارند در آینده منشأ بیماریهای مغزی را از بین ببرند. پس از اضافه شدن ارگانوید به مغز سلولهای عصبی به گونهای تکامل مییابند که تقریباً هیچ بیماری توان آسیب زدن به آنها را ندارد.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/