مسئلهگرایی و نوآوری سرلوحه اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل است/ راهاندازی 2 مدرسه عالی مهارتی در سال 1400
گروه استانهای خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل یکی از قدیمیترین واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است که سال ۱۳۶۲ راهاندازی شد. این واحد دانشگاهی اکنون دارای بیش از 8 هزار دانشجو از مقاطع کاردانی تا دکتری است.
آذر ۱۳۶۲ با موافقت رئیس وقت دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اردبیل آغاز به کار و با برگزاری کنکور در ۲۴ بهمن ۱۳۶۳ به پذیرش ۷۱۷ دانشجو برای برای گذراندن کلاسهای تکدرس در رشتههای ریاضی، علوم تجربی، دینی و عربی و آموزش ابتدایی اقدام کرد.
خبرنگار خبرگزاری آنا بهمنظور بررسی اقدامات انجامشده و دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در سال 1399 و اهداف، مأموریتها، چشماندازه و برنامههای این دانشگاه برای سال 1400 با اسحاق رسولی رئیس واحد اردبیل گفتوگو کرده است که مشروح آن را میخوانید.
آنا: شاخصترین فعالیت و دستاورد واحد دانشگاهی اردبیل بهویژه در حوزه پژوهش و فناوری در سال 99 چیست؟
رسولی: فروش خدمات در زمینه علوم دادههای بینالمللی به بازارهای بینالمللی ازجمله کشورهای اروپایی، تجاریسازی 56 قلم محصول فناور و دو محصول دانشبنیان و توسعه فعالیتهای مرکز رشد واحدهای فناور در سطح واحدهای استان بخشی از فعالیتها و دستاوردهای این دانشگاه در سال 1399 است.
در همین زمینه سرای نوآوری گردشگری سلامت شکلدهی شد. در این سرای نوآوری شاخههای مختلفی با رویکرد کارآفرینی و فناوری ایجاد شدهاند که ازجمله آنها میتوان مرکز سنجش سلامت و استعدادیابی ورزشی را ذکر کرد که در این مرکز خدمات سنجش سلامت برای عموم مردم بهمنظور بهبود سبک زندگی با رویکرد سلامتمحوری بهجای درمانمحوری انجام میشود. هدایت ورزشی کودکان و نوجوانان به ورزشهای متناسب با شرایط جسمی و روانی آنها و ارائه خدمات به تیمها و هیئتهای ورزشی برای تستهای قهرمانی نیز از دیگر مواردی است که در این مرکز انجام میشود.
شاخه دیگر فعال در سرای نوآوری، فعالیت باشگاه فرهنگی ورزشی فرهیختگان با رویکرد مشارکتی برای توسعه کارآفرینی ورزشی و ارائه خدمات برای تیمهای باشگاهی و ملی برای استقرار در شهر اردبیل و تمرین در شرایط ارتفاع است.
راهاندازی مزرعه گردشگری آرتان هم شاخه دیگری از این سراست که با رویکرد تجربه زندگی در مزرعه با تغذیه طبیعی و سالم، تفریح، تماشا و ترویج فعالیتها و کسب و کارهای نوین کشاورزی، ازجمله پرورش پرندگان مفید، تلقیح دام، پرورش اسب و آموزش اسب سواری، بومیسازی انواع گیاهان و گلها، پرورش گیاهان دارویی و ... فعالیت میکند.
در این سرا تولید محصولات سلامت را داریم که شامل تولید 31 قلم گیاه دارویی توسط شرکت دانشبنیان اندیشه سلامت سبلان مستقر در دانشگاه، تولید رنگهای طبیعی خوراکی زرد، قرمز و سبز توسط شرکت فناور درخشان و تولید دوچرخههای تردمیلی و ثابت ورزشی میشود.
اخذ مجوز راهاندازی کلینیک درمانی سلامت با رویکرد آموزشی و ارئه خدمات در زمینه مدیریت گردشگری درمانی در زمینه بیماریهایی که خدمات مناسب در استان ارائه نمیشود ازجمله درمان آلزایمر، درمان زخم، کاردرمانی، مشاورههای ژنتیکی، زوجدرمانی و سنجش سلامت از دیگر فعالیتها در این سراست.
از دیگر دستاوردهای دانشگاه در سال 1399 میتوان حرکت در راستای شکلدهی به سرای نوآوری صنایع خلاق را نام برد که سه شرکت فناور در حوزه صنایع خلاق از سوی اعضای هیئت علمی دانشگاه راهاندازی و ساختمان مستقل برای این فعالیتها اختصاص داده شد. اکنون این شرکتها در زمنیه آموزش و تولید بازیهای الکترونیکی، وب، انیمیشن، انفوگرافیک، رسانههای اجتماعی و علوم دادههای بینالمل فعالیت دارند. فعالیت این شرکتها با هدف ورود به بازارهای بینالمللی صورت میگیرد و یکی از این شرکتها در زمینه علوم دادههای بینالمللی موفق شده است حتی به کشورهای اروپایی فروش خدمات داشته باشد.
از دیگر فعالیتهای شاخص در سال 1399 میتوان حرکت در راستای شکلدهی به سرای نوآوری صنایع غذایی و تبدیلی و تولید انواع دستگاههای صنایع تبدیلی ازجمله دستگاههای اسانسگیری گیاهان دارویی، خشککن میوه و گیاهان دارویی، توسعه فعالیتهای کشاورزی هوشمند و تولید بذر و نهال و کارآفرینی روستایی و توسعه فعالیتهای مراکز تحقیقات انرژی،آب و گیاهان دارویی را ذکر کرد.
آنا: سال 99 را با شرایط کرونایی و مبارزه با این ویروس طی کردیم. واحد متبوع شما در این راستا چه دستاورد یا محصولاتی علیه این بیماری داشت؟
رسولی: ایجاد نقاهتگاه 100تختخوابی در یکی از سالنهای مجاور بیمارستان دانشگاه برای بیماران کرونایی در همکاری با ستاد مبارزه با کرونای استان، تخصیص بیمارستان امام رضا(ع) که با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی اداره میشود و بهعنوان بیمارستان معین ارائه خدمات به بیماران کرونایی همچنان فعالیت دارد، ازجمله اقدامات در راستای مقابله با بحران کرونا بود. بدون تردید این بیمارستان نقش سرنوشتسازی در کنترل وضعیت استان دارد. ارائه خدمات دانشجویان اینترن دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل در سطح بیمارستانها در این شرایط بسیار تأثیرگذار بود و از اختلال در ارائه خدمات درمانی و کمبود نیروی متخصص جلوگیری کرد.
تولید ماسک توسط یکی از واحدهای فناور در شرایط محدود بازار ازجمله فعالیتهای مؤثر در یک سال اخیر بوده است و در کنار آن میتوان کمکهای مؤمنانه و خیرخواهانه مستمر در قالب بستههای بهداشتی و تغذیه برای همشهریان آسیبپذیر را اضافه کرد.
آنا: با ورود به سال 1400 و تأکید مسئولان بر انتخاب دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان انتخاب نخست داوطلبان در سال 1404 چگونه و با چه سیاستها و برنامههایی باید به این هدف نزدیک شویم؟
رسولی: دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل در راستای سیاستهای تحولی دانشگاه آزاد اسلامی رسالت خود را بهعنوان دانشگاه معرفتبنیان، فناور و کارآفرین تعریف و برنامه راهبردی خود را در راستای تبدیل به دانشگاه نسل نو تنظیم کرده است. ارزشهای محوری که در این زمینه در تمام تصمیمگیریها و فعالیتها سرلوحه خود قرار داده، شامل مسئلهگرایی، نوآوری، معنویتگرایی و برکتافزایی است.
ایجاد اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری در قالب سراهای نوآوری، حرکت متوازن دانشگاه در چهار حوزه فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و فناوری، تبدیل گروههای صرفاً آموزشی به گروههای علمی با رویکرد آموزشی، پژوهشی، فناوری و فرهنگی و اینکه دغدغه دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم انقلاب، دغدغه کیفیت و همراهی با دانشجویان از آموزش تا اشتغال است.
معتقدیم دانشگاه باید تنوع خدمات تربیتی، علمی و فناوری خود را برای جامعه توسعه دهد و اتکا به شهریه دانشجویی را از طریق همافزایی علم و ثروت و توسعه شرکتهای دانشبنیان بهطور اساسی کاهش دهد و بوروکراسی و نگرشهای دولتمآبی را در ساختار و فرهنگ سازمانی خود تغییر دهد و در نسل نو و در جامعه این باور را ایجاد کند که این دانشگاه، دانشگاهی ارزشآفرین است و دانشآموختگان آن مجهز به علم و ایمان و مهارت هستند و دانشآموختگانی فرهیخته و با احساس مسئولیت و کارآفرین تحویل جامعه میدهد.
خوشبختانه با مجموعه تدابیر و فعالیتهایی که در چند سال اخیر در دانشگاه آزاد اسلامی استان و بهویژه در مرکز استان انجام شده است، توانایی ایجاد اشتغال برای همه دانشآموختگان را داریم. لازم به یادآوری است که اشتغال غیر از استخدام مدنظر است و با روی باز به تمام خانوادهها و دانشآموختگان دانشگاه آزاد اسلامی در سطح استان اعلام میکنیم، میتوانند برای اشتغال از حمایتها و پشتیبانیهای دانشگاه آزاد اسلامی بهرهمند شوند.
آنا: در حوزه آموزشی چه برنامهای برای ایجاد و افزایش رشته در واحد متبوع خود در سال 1400 دارید؟ آیا رشتههای جدیدی در راه هستند؟
رسولی: در حوزه آموزشی براساس آمایش استانی و متناسب با نیازهای توسعهای استان سعی داریم برنامهها و فعالیتهای آموزشی دانشگاه را تنظیم کنیم. راهاندازی دو دانشکده موضوعی صنایع خلاق و علوم و فنون آبهای گرم معدنی از مهمترین برنامههای آموزشی در سال 1400 است.
به ترتیب سیاستهای آموزشی که پیگیر آنها هستیم شامل جابهجایی رشتههای غیرفعال در سطح واحدهای استان، ایجاد رشتههای بینرشتهای، توسعه تحصیلات تکمیلی ازجمله در زمینه گردشگری، رشتههای علوم پزشکی و پیراپزشکی است.
آنا: در حوزه مدارس سما و مدارس مهارتی چه اقداماتی مدنظر است؟
رسولی: مقدمات لازم برای راهاندازی مدرسه عالی مهارتی کسب و کارهای دیجیتالی و مدرسه عالی مهارتی علوم پزشکی انجام شده و با نهاییشدن فرایند اخذ مجوزهای لازم از سازمان مرکزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، فعالیت آنها آغاز خواهد شد. توسعه مدارس سما در استان و ایجاد دانشکده کارآفرینی و مهارت هم ازجمله برنامههای مهم دانشگاه آزاد اسلامی در استان اردبیل است.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/