صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۵ - ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
روشنی در گفت‌وگو با آنا تأکید کرد؛

رشته مهندسی برق نیازمند ارتباط بیشتر صنعت با دانشگاه/ بازار کار دانش‌آموختگان برق چگونه است؟

عضو هیئت علمی گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه عنوان کرد که با توجه پیشرفت چشمگیر تکنولوژی و اهمیت پژوهش در زمینه‌های جدید، نیاز ارتباط صنعت با دانشگاه در رشته مهندسی برق بیشتر از قبل به چشم می‌خورد و یکی از چالش‌های اصلی در این رشته است.
کد خبر : 570275

گروه استان‌های خبرگزاری آنا- احسان عربی مفرد؛ با توجه به پیشنهاد کمیته منتخب دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه و موافقت هیئت ممیزه دانشگاه آزاد اسلامی  در یکصد و شصت و یکمین نشست این هیئت و تأیید رئیس دانشگاه، مرتبه علمی سعید روشنی عضو هیئت علمی گروه برق واحد کرمانشاه از استادیاری به  دانشیاری ارتقا یافت.


خبرنگار خبرگزاری آنا به مناسبت ارتقای عضو هیئت علمی گروه برق منتخب دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه درباره جایگاه رشته مهندسی برق، مزایا و محاسن تحصیل در این رشته و چگونگی جایگاه شغلی و بازار کار آن با سعید روشنی گفت‌وگو کرده است که در ادامه می‌خوانیم.


آنا: رشته مهندسی برق چه جایگاهی در دانشگاه‌های کشور دارد؟


روشنی: امروزه با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و با نیاز هرچه بیشتر صنایع، تولید و بازار کار، نقش رشته مهندسی برق بسیار پررنگ‌تر از گذشته شده است.


اکنون استفاده از انرژی الکتریکی تا حدی با زندگی روزمره جوامع بشری آمیخته شده که حتی تصور یک روز بدون برق، بسیار دور از انتظار است.


با توجه به اهمیت رشته مهندسی برق، همواره این رشته در میان رشته‌های فنی مهندسی دانشگاه‌ها یکی از پرطرفدارترین‌هاست.


آنا: یک استاد یا کارشناس رشته برق باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد؟


روشنی: رشته برق، رشته‌ای مهندسی است که با مطالعه، طراحی و استفاده از تجهیزات، دستگاه‌ها و سیستم‌هایی که از برق، الکترونیک و مغناطیس استفاده می‌کنند، سر و کار دارد.
 
در کشور ما گرایش‌های تخصصی مختلفی برای مهندسی برق تعریف شده است که اگر فارغ‌التحصیلان مهندسی برق متناسب با گرایش تخصصی خود مشغول به‌کار شوند، مطمئناً بازدهی بیشتری خواهند داشت.  


در مجموع داشتن دانش قوی در علوم پایه مانند ریاضی و فیزیک نقش مهمی در موفقیت در رشته مهندسی برق دارد. افرادی که دارای روحیه خلاق و علاقه‌مند به کارهای فنی و تیمی بوده، مهارت‌های ارتباطی عالی و توانایی برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی مؤثر کارها را داشته و در حل مسئله و تصمیم‌گیری توانمند باشند در رشته مهندسی برق موفق خواهند بود. به‌علاوه، تسلط بر نرم‌افزارهای تخصصی و افزایش مهارت‌های سخت‌افزاری بسیار حائز اهمیت است.


آنا: علاقه‌مندان به تحصیل در رشته مهندسی برق باید در چه زمینه‌هایی دارای استعداد باشند و چه آموزه‌هایی را  فرابگیرند؟


روشنی: افرادی که خلاق و علاقه‌مند به کارهای فنی بوده و در حل مسئله و تصمیم‌گیری توانمندند برای تحصیل و فراگیری در رشته مهندسی برق مناسب هستند.  بررسی جدیدترین تکنولوژی‌ها و نوآوری‌های حوزه برق و الکترونیک برای به‌کارگیری در روند پروژه های مختلف الزامی است. داشتن مهارت و تخصص از مهم‌ترین عوامل موفقیت شغلی در رشته برق محسوب می‌شود. امروزه تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در این رشته افزایش زیادی یافته؛ اما تعداد افرادی که در حوزه تخصصی خود مهارت و تخصص خوبی داشته باشند، کم است. به عبارتی حتی در شرایط بازار کار نامناسب نیز، مهندس برقی که با علاقه وارد این حوزه شده و مهارت و تخصص خوب و مناسبی کسب کرده باشد به‌راحتی می‌تواند موقعیت‌های شغلی بسیار مناسب همراه با درآمدی عالی را پیدا کند.


از برخی مهارت‌ها و توانمندی‌های کلی لازم برای یک مهندس برق می‌توان به استعداد خوب در ریاضیات، فیزیک و کامپیوتر، توانایی تحلیل مشکلات و ارزیابی راه حل‌ها نام برد؛ زیرا مهندس برق در پروژه‌های مختلف دائما در معرض چالش‌ها و مشکلات مختلف قرار دارد و باید بتواند به‌خوبی آنها را شناسایی، تحلیل و رفع کند. در مجموع چشم‌انداز روشنی برای علاقه‌مندان و دانشجویان این رشته تحصیلی وجود دارد.


آنا: رشته برق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه دارای چند گرایش است؟


روشنی: رشته مهندسی برق شامل پنج گرایش اصلی الکترونیک، مخابرات، کنترل، قدرت و مهندسی پزشکی است که در واحد کرمانشاه سه گرایش الکترونیک، قدرت و مخابرات دایر است و دانشجویان در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری رشته برق مشغول تحصیل هستند.


آنا: آینده شغلی دانش‌آموختگان رشته برق در بازار کار را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


روشنی: مهندسی برق یکی از مشاغل مهم و کلیدی صنعت برق و مخابرات به شمار می‌رود و انرژی هم یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های هر کشور به حساب می‌آید و از اهمیت ویژه ای برخوردار است تا جایی که میزان تولید و مصرف آن در بخش تولید از  شاخص‌های رشد اقتصادی کشورها محسوب می‌شود. علاوه بر بازار سنتی اشتغال مهندسان برق، زمینه‌های جدیدی برای اشتغال‌زایی در این رشته به وجود آمده است.


دانش‌آموختگان رشته برق می‌توانند ‏در اکثر صنایع و تولیدات کشور مشارکت کنند؛ چراکه بازار کار وسیعی را پیش روی دانش‌آموختگان این رشته قرار می‌دهد و از این میان می‌توان تولید و توزیع برق، صنایع خودروسازی، صنایع نفت و گاز، صنایع پتروشیمی، صنایع نظامی، دفاعی و هوانوردی، سیستم‌های حمل و نقل برقی، سیستم‌های اطلاعات و ارتباطات، مخابرات و ارتباطات بیسیم، تأسیسات الکتریکی، صنایع نانوتکنولوژی و نیمه هادی‌ها، تجهیزات پزشکی، صنایع و تجهیزات هوشمند و بسیاری از موارد دیگر را نام برد؛ البته زمینه‌های زیادی برای کارآفرینی در شغل مهندسی برق و راه‌اندازی کسب و کار مستقل وجود دارد که یک مهندس برق توانمند و ماهر می‌تواند با بررسی و شناخت نیازهای کشور در راستای رفع آنها اقدام کند.


آنا: با توجه به اینکه مهندسی برق یکی از رشته‌های پرجاذبه بوده، استقبال از این رشته چگونه بوده است؟


روشنی: رشته برق همواره یکی از پرمخاطب‌ترین رشته‌های تحصیلی بوده و با استقبال فراوان روبه‌رو است. بازار کار مناسب و اهمیت بالای این رشته در میان صنایع از دلایل جذابیت بالای رشته برق است که همواره مورد استقبال دانشجویان قرار گرفته است.


آنا: چالش‌های رشته مهندسی برق در چه زمینه‌هایی بوده و راهکار شما برای رفع این چالش‌ها چیست؟


روشنی: با توجه پیشرفت چشمگیر تکنولوژی و لزوم اجتناب‌ناپذیر ارتقا و تطبیق صنعت و اهمیت پژوهش در زمینه‌های جدید، امروزه نیاز ارتباط صنعت با دانشگاه به‌خصوص در این رشته بیشتر از قبل به چشم می‌خورد و یکی از چالش‌های اصلی در این رشته است. در زمینه‌های تخصصی مانند طراحی مدارهای فرکانس بالا، مدارهای مجتمع و تجهیزات نانوتکنولوژی نیز دسترسی به تجهیزات ساخت قطعات و اندازه‌گیری به‌دلیل تحریم‌ها یا قیمت بسیار بالای این تجهیزات مقدور نیست.


آنا: گروه آموزشی رشته مهندسی برق  دانشگاه آزاد اسلامی در تربیت دانشجویان چقدر موفق بوده است؟


روشنی: با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یکی از بزرگ‌ترین مراکز آموزشی و پژوهشی در ایران و جهان است که دارای تعداد بسیار زیادی مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در اکثر رشته‌ها و رشته مهندسی برق است، همیشه نقش بسزایی در تولید علم و دستاوردهای فناورانه کشور دارد.


جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی در رتبه‌بندی‌های معتبر دنیا مانند سایماگو، شاخص تأثیر فناورانه و کسب مقام‌های متعدد در مسابقات جهانی و کشوری مانند مسابقات روبوکاپ و روباتیک نشان و گواه جایگاه عالی این دانشگاه در تربیت دانشجویان رشته مهندسی برق است.


انتهای پیام/4062/

انتهای پیام/

ارسال نظر