صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۵۴ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

دو راهی انتخاباتی سید حسن خمینی/ عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری: نحوه احراز صلاحیت کاندیداها در انتخابات مجلس خبرگان با ریاست‌جمهوری متفاوت است//عید

دو راهی انتخاباتی سید حسن خمینیگزاره‌هایی نظیر ناکامی ناشی از انتخابات مجلس خبرگان و عدم شکل‌گیری شرایط مدنظر سیدحسن خمینی، به نظر می‌رسد که او را بر سر دوراهی حضور فعال و انفعال قرار داده است.
کد خبر : 570150

گروه سیاسی خبرگزاری آنا- فرشته صائمی؛ اخیراً عضای حزب مردم‌سالاری در جماران با سید حسن خمینی دیدار کردند. او که در حال حاضر تولیت و به عبارتی کلیدداری جماران را برعهده دارد، در سال‌های اخیر با اقداماتی نظیر عدم استقبال از دولت دهم تا اعلام حمایت از دولت مورد نظر اصلاح‌طلبان تلاش کرده به این جریان نزدیک شود و در این راه از هیچ اقدامی فروگذار نکرده تا جایی که حتی اولین جلسه نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان را هم در جماران که به جهت عقبه این مکان و شهرت آن به واسطه برگزاری جلسات رهبر انقلاب انتظار میرفت از آن استفاده جناحی نشود، برگزار کرد.


بعد از برگزاری اولین جلسه نهاد اجماع‌ساز در حسینیه جماران بود که شائبه‌هایی در مورد حضور سیدحسن خمینی به عنوان کاندیدا در انتخابات ریاست جمهوری به گوش رسید. شائبه‌ای که توسط یکی از معاونین دولت اصلاحات تقویت شد. در حقیقت جواد امام با این خبر که اصلاح‌طلبان از سیدحسن خمینی برای حضور در انتخابات دعوت کردند، گمانه‌ها در مورد حضور نوه امام به عنوان کاندیدا در انتخابات ریاست‌جمهوری را افزایش داد. سخنگوی حزب اعتماد ملی هم جهت هموار کردن مسیر برای حضور سیدحسن خمینی در انتخابات گفت مردم به  سیدحسن خمینی اعتماد دارند، بنابراین حضور وی در انتخابات منجر به افزایش مشارکت می‌شود. اسماعیل گرامی‌مقدم معتقد است که سیدحسن خمینی در صورت حضور در عرصه رقابت نه تنها حمایت اصلاح‌طلبان را به دنبال دارد بلکه « اصول‌گرایان معتدل هم از حضور او حمایت می‌کنند



هر چند سید حسن خمینی تاکنون در مورد ورود به انتخابات به عنوان کاندیدا، سکوت اختیار کرده اما صحبت‌های اخیر او در جمع اعضای شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری حاکی از آن است که برای ورود به انتخابات بی‌میل نیست. او با استفاده از گزاره‌هایی نظیر «استقبال اکثریت» و «واگذاری تصمیم‌گیری در مورد حضور افراد به اکثریت و مردم» نه تنها پیش‌شرط استقبال عموم از خود برای ورود به انتخابات را مطرح کرد، بلکه به تبعیت از همفکرانش در صحبت‌هایی که تعبیر می‌شود خطاب به نهادهای نظارتی و مخصوصاً شورای نگهبان است، تاکید کرد «باید شرایط مشارکت همگان را فراهم کرد. این موضوع با سخن گفتن حل نمی شود؛ بلکه باید تنگ نظری ها کنار گذاشته شود. من چه حقی دارم که شما را از داشتن نماینده یا یک اندیشه محروم کنم؟»


با وجود اینکه سیدحسن خمینی در جلسه مذکور به صراحت از حضور در انتخابات به عنوان کاندیدا سخنی به میان نیاورد. اما صحبت‌های وی پیرامون انتخابات ذهنیت و افکار جمع حاضر را به سمتی هدایت کرد که یکی از مدعیان ریاست‌جمهوری که در همان جمع حضور داشت، در پاسخ به سیدحسن خمینی گفت که به نفع او کناره‌گیری می‌کند. مصطفی کواکبیان با احتمال اینکه سبد رأی سیدحسن خمینی بیشتر از سبد رأی خود است، به صراحت اعلام کرد « اگر حضرت آیت‌الله حاج سید حسن آقای خمینی تشریف بیاورد ما در رکاب ایشان هستیم. البته در صلاحدید شما دخالت نداریم ولی واقعا اگر آن جریان نخواهند برخورد حذفی کنند، حتما اقبال به شما و موقعیت شما از بنده بیشتر است


در حالی اصلاح‌طلبان جهت ترغیب سیدحسن خمینی برای ورود به انتخابات از او اعلام حمایت کردند و تلویحاً وعده جذب حمایت و پشتیبانی اصول‌گرایان میانه‌رو را دادند اما سیدحسن خمینی هنوز برای اعلام کاندیداتوری مردد است، تردیدی که به باور بسیاری ناشی از تجربه او در انتخابات مجلس خبرگان 1394 است. لذا با توجه به اینکه بحث احراز صلاحیت شرط اصلی کاندیداها برای ورود رسمی به صحنه انتخابات ریاست‌جمهوری است و مقوله انتخابات ریاست‌جمهوری با مجلس خبرگان تا حدودی تفاوت دارد، این پرسش مطرح می‌شود که سیدحسن خمینی در برابر این استقبال و کناره‌گیری به نفع او چه واکنشی نشان داده است و آیا به دلیل تجربه ناکام، از ورود به انتخابات بر حذر است؟


عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری:حزب قطعاً از سیدحسن خمینی حمایت می‌کند


محمدرضا حقی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، ضمن پاسخ به پرسش مذکور، ابتدا به توضیح فضای جلسه اعضای شورای مرکزی حزب مردم ‌سالاری با سیدحسن خمینی پرداخت و گفت: حزب مردم سالاری هر سال بعد از کنگره جهت بیعیت با آرمان‌های امام (ره) نزد سیدحسن خمینی می‌رویم. امسال وضعیت کرونا باعث شد که همان روز بعد از برگزاری کنگره نتوانیم خدمت او برسیم. لذا جمعه گذشته بعد از برگزاری اولین جلسه شورای مرکزی حزب به جماران رفتیم.


عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری افزود: در این دیدار دبیرکل حزب مردم‌سالاری به انتخابات اشاره کرد و گریزی هم به ورد سیدحسن خمینی به انتخابات زد. البته قبلاً در شورای مرکزی حزب این بحث شده بود که اگر سید حسن خمینی به عنوان کاندیدا وارد انتخابات شود، با وجود اینکه حزب کاندیدا دارد اما حزب قطعاً از سیدحسن خمینی حمایت می‌کند.


حقی در مورد واکنش سیدخمینی نسبت به دعوت حزب مردم‌سالاری از او برای ورود به انتخابات تصریح کرد: با توجه به اینکه هنوز فضای مدنظر سیدحسن خمینی ایجاد نشده است، لذا به حضور خود در انتخابات اشاره‌ای نکرد اما حزب مردم‌سالاری این پیش‌بینی را کرده که به محض ورود سیدحسن خمینی به انتخابات، از او حمایت خواهد کرد.


این چهره ‌اصلاح‌طلب در پاسخ به اینکه باتوجه به عدم احراز صلاحیت سیدحسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان، او همچنان مشتاق به ورود به انتخابات ریاست‌جمهوری است؟ خاطرنشان کرد: کارزار بحث تایید صلاحیت خبرگان با نحوه احراز صلاحیت ریاست‌جمهوری جدا است و نمی‌توان این نتیجه را گرفت که چون صلاحیت او در انتخابات مجلس خبرگان احراز نشده، در انتخابات ریاست‌جمهوری هم احراز نخواهد شد.


در مجموع به عقیده بسیاری با توجه به اینکه نحوه احراز صلاحیت‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری با انتخابات مجلس خبرگان تفاوت دارد و احتمال تایید صلاحیت سیدحسن خمینی افزایش یافته، باید منتظر ماند و نظارهگر بود که آیا اصلاح‌طلبان بر روی سیدحسن خمینی به اجماع می‌رسند و شرایط مدنظر او برای ورود به انتخابات شکل می‌گیرد یا خیر؟


انتهای پیام/4158/


انتهای پیام/

ارسال نظر