صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۱۳ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۹
آرشیو اسناد امنیت ملی آمریکا نشان داد:

حمایت آمریکا از صدام و تسلیحات شیمیایی رژیم بعث عراق

اسناد طبقه بندی امنیت ملی آمریکا نشان می‌دهند آمریکا در زمان جنگ میان ایران و عراق، به شکل گسترده‌ای از استفاده صدام از تسلیحات شیمیایی علیه ایران حمایت کرده است.
کد خبر : 570109

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، آرشیو اسناد امنیتی آمریکا واقع در دانشگاه جورج واشنگتن پاره‌ای از اسناد طبقه‌بندی‌شده در خصوص روابط میان آمریکا و صدام در دهه هشتاد میلادی را منتشر کرده که در بر گیرنده مباحثی همچون بازسازی و اصلاحات در روابط میان واشنگتن و بغداد از سال ۱۹۶۷ است.


این اسناد نشان می‌دهند که در زمان حمله صدام به ایران، وی به دنبال دستیابی به تسلیحات هسته‌ای دور برد بوده که چنین تسلیحاتی احتمالاً قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را داشته است. این اسناد همچنین نشان دهنده اعطای پناهندگی سازمان یافته به گروه‌های تروریستی، نقض فاحش حقوق بشر علیه شهروندان عراقی و همچنین استفاده از تسلیحات شیمیایی توسط رژیم بعث علیه ایران در جریان جنگ تحمیلی است.


همچنین اسناد طبقه‌بندی‌شده نشان می‌دهند که دولت وقت آمریکا در راستای حصول اطمینان از شکست قطعی ایران در جنگ با عراق، از تمامی موارد موجود در اسناد چشم پوشی کرده و در راستای تحکیم روابط میان واشنگتن و رژیم بعث، در تاریخ ۲۰ دسامبر سال ۱۹۸۳، «دونالد رامسفلد» را به عنوان نماینده ویژه ایالات متحده به عراق اعزام کرده است.


همچنین در اسناد طبقه‌بندی‌شده مذکور، به حمایت دولت «رونالد ریگان» از رژیم صدام اشاره شده که علیرغم علم به استفاده گسترده از تسلیحات شیمیایی توسط عراق، رئیس دولت وقت آمریکا شخصاً ترجیح داده از وی حمایت کرده و دلیل این حمایت نیز سه موضوع اصلی بوده است: حفظ و اطمینان از دسترسی آمریکا به منابع نفتی عراق، توسعه توانایی آمریکا در قدرت نمایی در منطقه و همچنین حمایت از متحدین محلی واشنگتن در خاورمیانه در برابر تهدیدات داخلی و خارجی.


انتهای پیام/4129/

انتهای پیام/

ارسال نظر