صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۲۵ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۹
در گزارش آنا بخوانید؛

سینما باز است اما کسی خبر ندارد/ گیشه در خوابی عمیق فرو رفته!

اگرچه بسته اکران نوروز می‌تواند نیمه‌جان و یا حداقل امیدی دوباره به سینما و فیلمسازان بدهد ولی نباید توقع چندانی از اکران پیش رو داشت. اکران چند فیلم نصف و نیمه همچنان کمک جدی به گیشه بدنه سینمای دوران کرونا نخواهد کرد.
کد خبر : 570102

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سالن‌های سینمایی پس از برپایی جشنواره فجر به مرور وارد فاز اکران شده‌اند تا سالن‌های سینما دوباره نفسی تازه بکشند؛ این نکته نیز با آمدن دوباره «شنای پروانه» و آغاز اکران «آن شب» در ایام اخیر جدی‌تر به نظر رسید و باید دید در نوروز چه سرانجامی خواهد داشت.


تا به امروز نه همه سینماهای تهران و شهرستان بلکه صرفا برخی از آنها در مدار نمایش فیلم افتادند تا جایی که هم‌اکنون تنها 26 فیلم و مستند روی پرده هستند که حجم عمده آنان را هم آثار مستند بی‌مشتری تشکیل می‌دهند؛ آثاری که در شرایط غیرکرونایی نیز امید چندانی برای جذب مخاطب نداشتند.


 یک مشت فیلم بی‌حال بی‌مخاطب


شاید دغدغه اصلی و همیشگی صاحبان سینما خصوصا در دوران کرونا نبود فیلم‌های باکیفیت برای ایجاد رغبت در مخاطب و نیز عدم تمایل صاحبان فیلم‌های بفروش از سینمای بدنه است که فیلمی به سالن‌ها نمی‌دادند؛ همچنان‌که آنچه امروز بر پرده سینماها نشسته، همان فیلم‌های کهنه‌ای است که دیگر جایی برای کشش مخاطب ندارد.



«آقای سانسور»، «پیشی میشی» و سایر فیلم‌هایی از این جنس آثار، از مدت‌ها قبل روی پرده آمدند و در حد بضاعت خود نیز مورد اقبال قرار گرفتند. با این حال در همهمه انتخاب اجباری فیلم‌های اکران نوروز، بسیاری از سینماگران به دلیل شرایط کرونایی و ریسک ضرر، میلی به نوروز نشان نداده‌اند. بدین قرار هم همچنان تولیدات باکیفیت دو سه سال اخیر ریسک اکران را به جان نخریده و دل در گروی پس از کرونا داده‌اند.




بیشتر بخوانید:


حبیب اسماعیلی: برای اکران نوروز تضمین می‌خواهیم




ارقامی که چندان هم بد نیست


گزارش جدید سازمان سینمایی البته حاکی از اقبال نسبی مخاطبان سینما به همین معدود آثاری است که بر پرده سینما جا خوش کرده‌اند. از 16 اسفند تا 22 اسفند «شنای پروانه» نزدیک به 113 میلیون فروخته و «دیدن این فیلم جرم است» و «آقای سانسور» نیز به ترتیب 62 میلیون و 53 میلیون گیشه داشته‌اند که می‌تواند در شرایط فعلی ارقام نسبتا خوبی باشند.


اولین تجربه سینمایی محمد کارت قطعا از بدشانس‌ترین آثار سینمایی ایران است که در جای خود می‌توانست رکورد گیشه را با توجه به کیفیتش تکان دهد ولی اکران چندپاره آن در پی تعلیق‌های ناشی از کرونا نتوانست چنگی به دل بزند. این امر هم نه به‌واسطه کیفیت ایده‌آل آن، بلکه از یک طرف ریسک حضور در سالن‌ها و از جهت اصلی به عدم اطلاع‌رسانی از باز بودن سینماها برمی‌گردد.



دل‌خوش به نوروز از همه‌جا بی‌اطلاع


در شرایط کرونایی این روزها، سینماها در انتظار ترکیب نوروز 1400 هستند بلکه بتوانند به یُمن نوروز و ویژگی خاص اکران این زمان از سال درآمدی چندروزه و نسبی داشته باشند.


در روزهای پیش رو قرار است چند فیلم به جمع فیلم‌ها اضافه شوند که «خون شد»، «لاله» و «تک‌خال» قطعیت یافته‌اند و گویا دو فیلم دیگر هم امروز معرفی می‌شوند. بنابراین به نظر در حد نام و اعتبار بتوان روی چند فیلم حاضر در نوروز حساب جدی‌تری باز کرد.




بیشتر بخوانید:


ترکیب اکران نوروز ۱۴۰۰ مشخص شد/ بلیت سینماها تا ۳۰ هزار تومان افزایش یافت




باید متذکر شد که اکرانِ بسته اکران نوروز از 27 اسفندماه کلید می‌خورد یعنی دو روز دیگر اما همچنان خبری از تبلیغات تلویزیونی و محیطی هم نیست. وضعیت سوت و کور سالن‌ها آن‌هم در شرایطی که بارها اعلام می‌شود از نظر بهداشتی در شرایط امن و ایمنی هستند، بدون تبلیغات و اطلاع‌رسانی باز با شکست مواجه خواهد شد.


این موهبت نصیب کدام شهرها می‌شود؟


اگرچه بسته اکران نوروز می‌تواند نیمه‌جان و یا حداقل امیدی دوباره به سینما و فیلمسازان بدهد ولی نباید توقع چندانی از اکران پیش رو داشت. اکران چند فیلم نصف و نیمه همچنان کمک جدی به بدنه گیشه سینمای دوران کرونا نخواهد کرد.


 شاید به همین دلیل است که خیلی‌ها ریسک توزیع فیلمشان را در بهترین شرایط اکران نمی‌پذیرند. گویا چشم امید همین 5 فیلم نیز به دست حمایت‌های دولتی است و وعده‌هایی که شاید بتواند جلوی ضرر احتمالی‌شان را بگیرد.


انتهای پیام /4143/

انتهای پیام/

ارسال نظر