صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۰ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۹

راه‌های مقابله با کرونا در سفر/ مسافران حتماً نکات بهداشتی را حین صرف غذا رعایت کنند

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن توصیه بر پرهیز از مسافرت‌های غیرضروری در ایام نوروز گفت: سعی کنید در سفرهای نوروزی یک غذای ساده در منزل آماده کنید و به همراه ببرید و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنید.
کد خبر : 570098

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، زهرا عبداللهی ضمن تأکید بر پرهیز از مسافرت‌های غیرضروری در ایام نوروز و در شرایط کرونا، درخصوص نکات تغذیه‌ای در سفرهای نوروزی، بیان کرد: اگر در ایام نوروز ناچار به سفر کردن بودید، حتماً پروتکل‌های بهداشتی را هنگام صرف غذا و خوراکی رعایت کنید.


وی گفت: سعی کنید در سفرهای نوروزی یک غذای ساده در منزل آماده کنید و به همراه ببرید و یا به رستوران‌هایی که پروتکل‌های بهداشتی پیشگیری از کرونا را به‌دقت رعایت کرده‌اند و از سلامت غذایی آن‌ها نیز مطمئن هستید، مراجعه کنید.


ضدعفونی دست‌ها، ضرورتی انکارناپذیر 


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد: قبل از مصرف هرگونه ماده غذایی دست‌های خود را با آب و صابون شست‌وشو دهید یا با الکل ضدعفونی کنید، بعد از مصرف غذاهای سنگین و چرب و با معده سنگین رانندگی نکنید، این امر باعث خواب‌آلودگی شما خواهد شد.


عبداللهی گفت: از خرید و مصرف شیر و پنیر فله‌ای و تازه خودداری کنید.  این مواد غذایی علاوه بر احتمال آلودگی میکروبی و شیمیایی احتمال انتقال بعضی از بیماری‌ها نظیر تب مالت را هم دارد. اضافه مواد غذایی خود را پشت شیشه ماشین که در زیر نور مستقیم خورشید است نگذارید. از آب چشمه و رودخانه و از آبخوری‌های عمومی در اماکن عمومی استفاده نکنید. باقیمانده آب بطری‌ها را در پشت شیشه و زیر تابش نور خورشید قرار ندهید. در طول سفر از آب‌های بسته‌بندی‌شده دارای پروانه ساخت و تاریخ تولید و انقضا استفاده کنید.


وی ادامه داد: در رستوران‌ها بهتر است از مصرف سالاد و سبزی‌خوردن به دلیل عدم اطمینان از شست‌وشوی صحیح و احتمال وجود آلودگی‌های انگلی و انتقال کرونا خودداری کنید، برای جلوگیری از کم‌آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب بنوشید. البته بهتر است از آب‌های بسته‌بندی که سلامت آن مورداطمینان است استفاده شود. درصورتی‌که به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارید، آب را حداقل به مدت یک دقیقه بجوشانید.


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: از میوه‌ها به‌عنوان میان وعده مناسب استفاده کنید و حتماً قبل از استفاده آن‌ها را خوب شستشو دهید، در صورت مصرف غذاهای کنسروی، به تاریخ‌مصرف آن توجه کنید و قبل از مصرف از سلامت آن‌ها اطمینان حاصل کنید، در صورت مشاهده برآمدگی و فرورفتگی از مصرف آن‌ها خودداری کنید، در صورت مصرف غذاها در رستوران‌ها حتماً به‌ظاهر رستوران، وضعیت کارکنان آن و شرایط بهداشتی، رعایت پروتکل‌های مرتبط با کرونا محیط کارت بهداشت کارکنان توجه کنید.


عبداللهی در ادامه گفت: غذاهای خشک مانند کتلت و کوکو یا تخم‌مرغ پخته بهترین غذا در طول سفر هستند. غذایی که برای بین راه تهیه می‌کنید، نباید آبکی باشد. غذاهای آبکی مانند انواع خورش‌ها، سریع‌تر فاسد می‌شوند، چراکه میکروب‌ها و باکتری‌ها در فضای مایع، محیط مناسب‌تری برای رشد و تکثیر دارند. ساندویچ را از قبل آماده نکنید، زیرا وجود گوجه‌فرنگی، کاهو یا خیارشور سبب مرطوب شدن ماده اصلی ساندویچ می‌شود و رشد میکروب‌ها را سرعت می‌بخشد.


وی اظهار کرد: نوشیدن آب یخ قرار داده شده در پارچ‌های پلاستیکی یا فلزی ممکن است بیماری‌زا باشد، به‌خصوص برای کودکان خردسال به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود، از مصرف بعضی از مواد غذایی مانند سالاد اولویه، همبرگر، کباب کوبیده، پیاز در مکان‌هایی که قابل‌اطمینان نیستند، خودداری کنید.


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: از خرید و مصرف نوشیدنی‌های محلی مثل آب‌زرشک و آب‌آلبالو همچنین لواشک، تمر هندی و آلوچه درصورتی‌که بسته‌بندی نشده و کد بهداشتی و پروانه ساخت از وزارت بهداشت ندارند، خودداری کنید، غذاهایی را در رستوران سفارش دهید که سس، ادویه و چاشنی زیاد نداشته باشند. گاهی ممکن است در رستوران‌ها به غذاهای کهنه و مانده مقدار زیادی سس و چاشنی اضافه کنند که تغیر رنگ و طعم نامطبوع ناشی از فساد غذا مشخص نشود.


وی گفت: در رستوران، حتماً همراه با غذایی که میل می‌کنید، از ماست (کم‌چرب و پاستوریزه)، لیموترش و یا آب‌لیمو استفاده کنید. با مصرف این‌ها، محیط دستگاه گوارش اسیدی می‌شود و درنتیجه، از رشد و تکثیر میکروب‌ها در دستگاه گوارش و درنتیجه مسمومیت غذایی جلوگیری می‌شود.


عبداللهی در ادامه خاطرنشان کرد: مصرف انواع دسرهای خامه‌ای در طول سفر توصیه نمی‌شود، چراکه ممکن است با شیر و خامه پاستوریزه نشده تهیه‌شده باشد و یا اینکه به علت کهنگی، فاسد شده باشد.


وی در پایان گفت: یخ را از مراکز مطمئن تهیه‌کرده و از مصرف یخ‌هایی که در شرایط غیربهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می‌شوند، خودداری کنید.


انتهای پیام/4076/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر