صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۶ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
گل‌محمدی در گفت‌وگو با آنا:

2.5 میلیارد ریال قرارداد در قالب طرح پژوهشی منعقد می‌شود/ موفقیت در حوزه فناوری با غلبه بر کرونا

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه گفت: انتظار داریم سال جاری بیش از 2.5 میلیارد ریال قرارداد در قالب طرح پژوهشی با ادارات مختلف توسط این دانشگاه منعقد شود.
کد خبر : 569981

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه به‌عنوان بزرگ‌ترین مرکز آموزشی غرب کشور، یکی از واحدهای جامع دانشگاه آزاد اسلامی است که سال 1367 راه‌اندازی شد و به‌تدریج با تجهیز آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها و به‌کارگیری نیروهای متخصص، بیشتر گرایش‌های مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد نیز در این دانشگاه شکل گرفتند؛ بنابراین رشته‌های دانشگاه، هم از نظر کمّی و هم از نظر کیفی گسترش یافتند و اکنون حدود 14 هزار دانشجو در این دانشگاه در دانشکده‌های فنی و مهندسی، علوم پایه، کشاورزی، علوم انسانی و حقوق و علوم سیاسی و پیراپزشکی به تحصیل مشغول هستند.


از بدو راه‌اندازی تاکنون عزت‌الله فرشادفر، علی مرادی، محمدباقر قلیوند، مرحوم حجت‌الاسلام سیدداود فهمی، مهدی صفدری، کیوان قدرتی، نوذر قنبری، محمدرضا حبیبی و جهانشیر امینی مسئولیت ریاست این دانشگاه را برعهده داشته‌اند.


فرهاد گل‌محمدی از دی 1398 عهده‌دار سرپرستی این واحد دانشگاهی شد. وی استادیار گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه است. گل‌محمدی مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه بوعلی‌سینا در رشته شیمی محض و کارشناسی ارشد را از دانشگاه تربیت‌مدرس در زمینه شیمی فیزیک و دکتری خود را از دانشگاه تربیت‌مدرس در همین رشته اخذ کرده است.


فرهاد گل‌محمدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در گفت‌وگوی تفصیلی با خبرنگار آنا درباره دستاوردهای این دانشگاه در حوزه‌های مختلف و اهداف، چشم‌انداز و مأموریت‌های این دانشگاه در سال 1400 صحبت کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.


آنا: شاخص‌ترین فعالیت و دستاورد واحد دانشگاهی متبوع شما به‌ویژه در حوزه پژوهش و فناوری در سال ۹۹ چیست؟


گل‌محمدی: دستاوردهای حوزه پژوهش و فناوری را به چند دسته می‌توان تقسیم کرد، در دسته دستاوردهای پژوهشی اقداماتی مانند چاپ بیش از 230 مقاله ISI و علمی پژوهشی وزارتین که بیش از 20 مقاله آنها Q1 بوده است، چاپ 14 جلد کتاب توسط انتشارات دانشگاه، اخذ مجوز برای تشکیل یک سامانه در حوزه انتشارات و کتابخانه دانشگاه در راستای معرفی بیشتر ناشران استان و خدمات کتابخانه‌ای به دانشجویان و دفاع بیش از 900 دانشجوی تحصیلات تکمیلی انجام شده است.


محصولات و دستاوردهای آزمایشگاه‌ها شامل صدور مجوز کلینیک  خدمات خودرویی، کلینیک ویراستاری ادبی، کلینیک آموزش زبان انگلیسی، کسب درآمد بیش از 120 میلیون تومانی در حوزه آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها و راه‌اندازی آزمایشگاه مرکزی شامل دستگاه‌هایی با تکنولوژی بالاست.


محصولات و دستاوردهای مرکز رشد واحدهای فناور هم شامل جذب پنج هسته فناور جدید در یک سال اخیر، تولید نمونه آزمایشگاهی CMC و الکل توسط هسته فناور فرتاک نانو آزاد ایرانیان، تولید چیپس میوه توسط شرکت دانش‌بنیان برگاب و تولید گیاهان خشک دارویی و بسته‌بندی توسط این شرکت، انتخاب شرکت برگاب به‌عنوان پایلوت کشت‌بافت گل‌ محمدی در کشور و اعلام آمادگی همکاری بیش از پنج دانشگاه با این شرکت، طراحی و ساخت سردیس سردار شهید سپهبد حاج‌قاسم سلیمانی توسط یکی از هسته‌های فناور و تولید دستگاه باکتری و میکروب‌زدای کارت‌های بانکی دستگاه ATM و نصب آن در یکی از ATMهای سطح شهر است.


تولید سیمان از نخاله‌های ساختمانی، تولید فریم عینک چوبی از چوب گردو، انجام مطالعات تکمیلی و تولید نمونه مستحکم از تفاله‌های قهوه برای تولید فریم عینک، تولید پرده‌های کامپوزیتی، تولید نمونه اولیه ژلاتین خوراکی از دورریز ماهی، تولید گلیسیرین از دنبه و چربی دورریز گاو و گوسفند، تولید نمونه اولیه ماسک با جریان هوای خنک‌کننده و تولید جلیقه ضدگلوله با وزن کمتر و هزینه‌ای در حدود یک‌سوم نمونه خارجی آن نیز از دیگر محصولات و دستاوردهای مرکز رشد واحدهای فناور واحد دانشگاهی کرمانشاه است.


دستاوردهای دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه نیز شامل تفاهم‌نامه با نیروی انتظامی، سازمان زندان‌ها، شیلات، ورزش و جوانان، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و اداره استاندارد، تسویه دو طرح برون‌دانشگاهی با صنعت نفت و اداره آموزش و پرورش، عقد تفاهم‌نامه با اداره شیلات و اخذ مجوز بهره‌برداری از دو سد جامیشان و سد آزادی کرمانشاه برای پرورش ماهی در قفس به وزن 200 تن در سال بوده است.


آنا: سال ۹۹ را با شرایط کرونایی و مبارزه با این ویروس طی کردیم. واحد متبوع شما در این راستا چه دستاورد یا محصولاتی علیه این بیماری داشت؟


گل‌محمدی: تولید دستگاه ضدباکتری، ویروس و میکروب برای کارت‌های بانکی دستگاه ATM و نصب آن در یکی از ATMهای سطح شهر، تولید ماسک در دانشکده سما و تولید الکل 70 درصد برای همکاران دانشگاهی از محصولات مربوط به بحران کرونا در این دانشگاه در طول یک سال اخیر بوده است.


آنا: با ورود به سال 1400 و تأکید مسئولان بر انتخاب دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان انتخاب نخست داوطلبان در سال ۱۴۰۴، چگونه و با چه سیاست‌ها و برنامه‌هایی باید به این هدف نزدیک شویم؟


گل‌محمدی: تبدیل‌ به دانشگاهی جامع که دربرگیرنده تمام سطوح تحصیلی در رشته‌های علوم انسانی، علوم اجتماعی و رفتاری فنی و مهندسی، علوم پایه و ... و متشکل از مراکز آموزشی، پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی متعدد و متنوع در زمینه‌های علمی، پژوهشی و فناورانه برای رفع نیازهای علمی و تحقیقاتی کشور از راه‌های رسیدن به این هدف در سال 1404 است.


باید دانشگاه تربیت‌کننده شود به‌معنای اینکه تعلیم و تربیت در مسیر پرورش انسان‌های آزاداندیش، مؤمن، فرهیخته، متعهد و کارآفرین برپایه مکتب حیات‌بخش اسلام باشد. مفاهیم باید توسعه یابد، به این معنی که قدرت نظریه‌پردازی و نظریه‌سازی علوم توحیدی و خلق نوآوری‌های بنیادین علمی در تمام زمینه‌های آن تقویت شود.


برای رسیدن به انتخاب نخست داوطلبان، رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی باید از آموزش به پژوهش محورکردن فعالیت‌ها تقویت و توسعه یابد و این موضوع با اقداماتی مانند راه‌اندازی سرای نوآوری در زمینه صنایع تبدیلی کشاورزی، اسانس و عصاره‌گیری امکان‌پذیر است. در این پروژه حداقل 10 شرکت از دانشگاه و 10 شرکت از بیرون دانشگاه مشغول به کار خواهند شد و دانشجویان را برای انجام دوره‌های کارآموزی و یادگیری مهارت و فن در شرکت‌ها به کار خواهند گرفت.


علاوه بر راه‌اندازی آزمایشگاه‌های همکار استاندارد با توجه به تفاهم‌نامه و مجوز برداشت 200 تن ماهی از سدهای استان کرمانشاه و کسب دانش فنی استخراج ژلاتین از دورریز ماهی، از خام‌فروشی ماهی جلوگیری کرده و در کنار آن طی یک فرآیند دانش‌بنیان محصول ژلاتین را نیز تولید خواهیم کرد. با چرخش سرمایه در این پروژه قطعاً از دانشجویان علاقه‌مند به‌عنوان تکنسین با دستمزد مکفی استفاده خواهیم کرد که خود عامل انگیزشی مهم برای تبلیغ بهتر دانشگاه است.


با توجه به راه‌اندازی هسته فناور توریسم علمی و حضور چند ده‌هزار نفری از دانشجویان عراقی و دیگر کشورها با ارائه خدمات علمی و ارتباط با دانشگاه‌های عراق در این حوزه، حضور پررنگی را خواهیم داشت.


گسترش کلینیک‌های فنی و تخصصی و خدماتی در دانشگاه و استفاده از دانشجویان برای راه‌اندازی آنها که به مرور زمان خود بهترین ابزار برای تبلیغ دانشگاه در سطح استان خواهد بود نیز از دیگر برنامه‌ها برای انتخاب نخست داوطلبان است.


راه‌اندازی استارت‌آپ در مرکز رشد و استفاده گسترده از نظر استادان و دانشجویان و دیگر افراد خارج از دانشگاه برای ایده‌پردازی، توسعه هسته‌های فناور و سوق‌دادن دیگر واحدهای فناور به سمت دانش‌بنیان‌شدن، ایجاد ارتباط و تفاهم با خانه صنعت استان و نزدیک‌ترشدن به صنایع و کارخانه‌ها برای انجام طرح‌ها، دوره‌ها و انجام پروژه‌های مشترک و برقراری ارتباط با دانشگاه‌های عراق و اقلیم کردستان و انجام پروژه‌های علمی و پژوهشی مشترک بین‌المللی راهکارهای دیگر برای تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان انتخاب نخست داوطلبان است.


آنا: در حوزه آموزش چه برنامه‌ای برای ایجاد و افزایش رشته در دانشگاه متبوع خود در سال ۱۴۰۰ دارید؟ آیا رشته‌های جدیدی در راه هستند؟


گل‌محمدی: افزایش رشته‌محل‌ها را از دو طریق در حال پیگیری هستیم، یکی از طریق انعقاد تفاهم‌نامه با دانشگاه علوم و تحقیقات که اکنون هم در حال انجام است و سال جاری رشته‌محل‌های بیشتری را پوشش خواهیم داد و دیگری تصویب رشته‌محل‌های جدید است که برای این کار نیاز به اصلاح و تقویت هرم اعضای هیئت علمی داریم که خوشبختانه ارسال پرونده‌های دانشیاری که در کمیته منتخب واحد کرمانشاه مورد تأیید قرار گرفته، سرعت قابل قبولی دارد.


انتظار این است که سازمان مرکزی دانشگاه هم در بررسی پرونده‌ها به محتوای آنها و نه مسائل حاشیه‌ای دقت داشته باشد. به‌ویژه کارشناسانی که پرونده‌ها را برای اعضای کمیته تخصصی آماده می‌کنند به این نکته توجه داشته باشند که پرونده‌هایی که خدمت کارشناسان ارسال می‌شود، حاصل سال‌ها تلاش استادان بوده و به‌نوعی اعتبار علمی آنان است و با بی‌توجهی از کنار این پرونده‌ها رد نشوند.


امیدواریم پرونده‌های دانشیاری همکاران با مساعدت سازمان مرکزی دانشگاه به نتیجه مطلوب برسد تا از این طریق بتوانیم رشته‌محل‌های جدید و مطابق با آمایش استانی را مصوب کنیم.


آنا: در حوزه مدارس سما و مدارس مهارتی چه اتفاقات خوبی در سال ۱۴۰۰ رخ خواهد داد؟


گل‌محمدی: باتوجه به وضعیت حاکم بر دنیا و کشور، تمرکز اصلی بر تولید محتوا و بالابردن کیفیت آموزشی مطابق با استانداردهای آموزش جهانی است. تولید محتوا می‌تواند آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، هنری و ... باشد.


آنا: سال ۱۴۰۰ را با چه اولویت و برنامه اصلی آغاز خواهید کرد؟


گل‌محمدی: با ادارات برق، ورزش و جوانان و اداره زندان‌ها رایزنی‌های اولیه انجام شده است و انتظار داریم در سال جاری بیش از 250 میلیون تومان قرارداد در قالب طرح پژوهشی منعقد شود.


افزایش تعداد مقالات باکیفیت در رده Q1 و Q2 با ترغیب و تشویق به موقع استادان، راه‌اندازی فاز نخست پرورش ماهی در قفس و برداشت ژلاتین از آن، راه‌اندازی خط تولید CMC (محصولی استراتژیک که سالانه ارزبری زیادی را به همراه دارد) و رسیدن به فروش منظم فریم عینک تولیدشده در واحد دانشگاهی کرمانشاه از دیگر اولویت‌هاست.


مرتبط‌کردن آزمایشگاه مرکزی با بیرون دانشگاه از طریق فضای مجازی و تبلیغات و رساندن این آزمایشگاه به بهره‌وری مناسب، افزایش کلینیک‌های تخصصی مانند کلینیک حقوق و البسه بیمارستانی و ... به مجموعه آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها و راه‌اندازی سرای نوآوری و اخذ مبلغ 6 میلیارد تومان از معاونت علمی ریاست جمهوری از دیگر برنامه‌های اولویت‌دار سال 1400 است.


انتهای پیام/4103/4062/

انتهای پیام/

ارسال نظر