صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۴۸ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۹

مطالعه نشان می‌دهد افرادی که دارای آنتی‌بادی SARS-CoV-2 هستند احتمالش کم است در معرض خطر ابتلا دوباره باشند

بر اساس یک مطالعه جدید، افرادی که به SARS-CoV-2 آلوده شده‌اند، حداقل برای چند ماه در برابر عفونت مجدد به ویروس به خوبی ایمنی می‌یابند. این یافته ممکن است توضیح دهد که چرا ابتلای مجدد به ویروس نسبتاً کم است.
کد خبر : 569773

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، بر اساس یک مطالعه جدید، افرادی که علائم دال بر ابتلا به  SARS-CoV-2، ویروسی که بیماری کرونا را در پی دارد، داشته‌اند حداقل برای چند ماه در برابر عفونت مجدد با ویروس به خوبی مصون بوده‌اند. طبق مقاله جدید انستیتوی ملی سرطان(NCI) این یافته ممکن است توضیح دهد که چرا عفونت مجدد نسبتاً در بین افراد مختلف کم پیش می‌آید و این مسئله می‌تواند پیامدهای مهمی در بهداشت عمومی داشته باشد و همچنین بر تصمیم‌گیری در مورد بازگشت به محل کار به صورت حضوری، شرکت در اجتماعات، اولویت‌بندی توزیع واکسن و سایر فعالیت‌ها مؤثر باشد.  


 نورمن شارپنس(Norman Sharpless)، مدیر NCI می‌گوید: «در حالی که تحقیقات سرطان و مراقبت از بیماران سرطانی همچنان فعالیت اصلی نهاد NCI  است، امیدواریم که این نتایج، همراه با نتایج سایر مطالعات، اقدامات آینده بهداشت عمومی را روشن سازد و در تعیین سیاست‌ها کمک‌حال باشد.»


ایمنی از طریق آنتی‌بادی


لین پنبرتی(Lynne Penberthy)، پزشک و مدیر ناظر بر تحقیقات NCI  می‌گوید: «داده‌های این مطالعه نشان می‌دهد افرادی که نتیجه آزمایش آنتی‌بادی‌شان مثبت شد، ایمنی قابل توجهی نسبت به SARS-CoV-2 دارند، به عبارت دیگر در معرض خطر کمتری برای عفونت مجدد در آینده هستند. تحقیقات اضافی برای درک اینکه این ایمنی چه مدت طول می‌کشد، چه کسانی ممکن است دارای ایمنیِ محدود باشند و چه جور بیماری‌های زمینه‌ای ممکن است بر ایمنی فرد تأثیر بگذارد در دستور کار قرار دارد. با این وجود این‌ها همین یافته اولیه نیز ما را به ادامه راه تشویق می‌کند.»



آزمایش‌ها آنتی‌بادی (که به عنوان آزمایش‌های سرم‌شناسی نیز شناخته می‌شود) آنتی‌بادی‌های سرم را که پروتئین‌های سیستم ایمنی بدن هستند و در پاسخ به یک ماده خارجی خاص یا عامل عفونی مانند SARS-CoV-2 ساخته می‌شوند، تشخیص می‌دهد.


این مطالعه در تلاش برای درک بهتر از این مسئله است که تا چه میزان آنتی‌بادی‌های قابل تشخیص علیه SARS-CoV-2 از افراد در برابر عفونت مجدد با ویروس محافظت می‌کند. NCI با همکاری HealthVerity و Aetion اطلاعات بیماران را که از چندین منبع جمع‌آوری شده است تجزیه‌وتحلیل می‌کند. این کار به گونه‌ای انجام شده است که از حریم خصوصی اطلاعات بهداشتی فرد محافظت شود و با قوانین مربوط به حریم خصوصی بیمار مطابقت دارد. در عین حال به دلیل گستردگی نهادهای مختلف در جامعیت داده‌های ورودی تردیدی نیست.


استفاده از داده‌های حقیقی با رعایت حریم شخصی


محققان در نهایت نتایج آزمایش آنتی‌بادی را برای بیش از 3 میلیون نفر که بین 1 ژانویه و 23 آگوست سال 2020 آزمایش آنتی‌بادی SARS-CoV-2  انجام داده بودند به دست آوردند و در آزمایش بررسی کردند. این نتایج برگرفته از داده‌های 50٪ از آزمایش‌های تجاری آنتی‌بادی SARS-CoV-2  است که در طی آن بازه زمانی انجام شده بود. منظور از آزمایش تجاری،‌بدین معنی است که فرد با پای خود به آزمایشگاه رفته بود(نه اینکه روی تخت بیمارستان آزمایش شود). تقریباً 12٪ این آزمایش‌ها آنتی‌بادی مثبت داشتند. بیشتر آزمایش‌های باقیمانده منفی بودند و کمتر از 1٪ نیز بی‌نتیجه بودند.


حدود 11٪ از افرادی که تست‌شان مثبت بود و 9.5٪ از افرادی که تست‌شان منفی بود بعداً آزمایش تقویت اسید نوکلئیک (NAAT) که گاهی اوقات به عنوان تست PCR نیز نامیده می‌شود دریافت کردند. تیم تحقیقاتی بررسی کرد که چه کسری از افراد هر گروه پس از آن نتیجه NAAT شان مثبت بود که طبعاً ممکن است عفونت جدیدی را نشان دهد. تیم تحقیق سپس نتایج NAAT را در فواصل مختلف بررسی کرد: 0 تا 30 روز ، 60-31 روز ، 90-61 روز و بالای 90 روز، زیرا برخی از افرادی که از عفونت SARS-CoV-2 بهبود پیدا کرده بودند هنوز تا سه ماه مستعد ابتلای مجدد بودند، گرچه احتمالاً کل دوره عفونی را تجربه نمی‌کردند.



ایمنی جمعی چندان هم نابه‌جا نیست!


تیم تحقیقاتی دریافت که طی هر بازه زمانی، بین 3٪ تا 4٪ از افراد آزمایش NAAT  مثبت  داشتند. اما در بین کسانی که در ابتدا تست‌شان مثبت بود، میزان مثبت بودن آزمایش NAAT با گذشت زمان کاهش یافت. وقتی محققان نتایج آزمایش را 90 روز یا بیشتر پس از آزمایش اولیه آنتی‌بادی (به طوری که هر ویروس کرونا تشخیص‌داده‌شده توسط NAAT به احتمال زیاد منعکس‌کننده یک عفونت جدید بود و نه ادامه ویروس از عفونت اصلی) بررسی کردند، فقط حدود 0.3٪ از کسانی که مبتلا شده بودند نتیجه آزمایش  NAAT در آنها مثبت اعلام شد.


NCI  برای ادامه تحقیقات به مطالعات بالینی خواهد پرداخت تا میزان عفونت را در جمعیت زیادی از افراد که وضعیت آنتی‌بادی شان مشخص بوده است کنترل کند. این تحقیق بخشی از تلاش 306 میلیون دلاری است كه NCI به درخواست كنگره آمریکا برای توسعه، اعتبارسنجی، بهبود و اجرای آزمایش‌ها سرم‌شناسی و فناوری‌‌های مرتبط با آن برای کووید-19 انجام داده است.


انتهای پیام/4160


انتهای پیام/

ارسال نظر