صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۱ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۹
گزارش آنا از یک طرح مناقشه‌برانگیز؛

ماجرای حذف کنکور به کجا رسید؟/ احتمال ایجاد تغییر تا سال 1401

اخیراً وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خبر از اصلاح کنکور تا سال 1401 داده اما باید منتظر بود که طرح اصلاح کنکور تا آن زمان به تصویب می‌رسد یا نه؟
کد خبر : 569621

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، چند سالی است که موضوع حذف یا اصلاح کنکور در محافل مختلف مطرح می‌شود. در این زمینه نظرهای متعددی وجود دارد که رسیدن به نقطه مشترک کمی دشوار به نظر می‌رسد. با این حال منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری می‌گوید: احتمالاً تا سال 1401 کنکور اصلاح شود. وی ادامه می‌دهد که اگر تغییرات کنکور تا تابستان سال 1400 نهایی نشود، بازهم کنکور به شیوه کنونی برگزار می‌شود.


وی درباره نحوه اصلاح کنکور معتقد است: در حال حاضر مسئولان به مدلی ترکیبی رسیده‌اند که در کنار برگزاری آزمون، سوابق سه سال آخر تحصیلی دانش‌آموزان نیز در پذیرش اثرگذار باشد.


وی شورای عالی انقلاب فرهنگی را مسئول تدوین طرح اصلاح کنکور می‌داند و ادامه می‌دهد که شورای عالی انقلاب فرهنگی نظرات متنوع را دریافت می‌کند و بررسی‌های لازم را انجام می‌دهد.


مسئول ایجاد اصلاحات در کنکور


از ابتدای سال جاری ستاد نقشه جامع علمی کشور ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی، طرحی را برای اصلاح کنکور در نظر گرفته تا هم سهم آزمون تستی کاهش پیدا کند و هم تأثیر سوابق تحصیلی داوطلبان افزایش یابد.


بر اساس طرح ستاد نقشه جامع علمی کشور سهم آزمون در پذیرش دانشجویان 40 درصد خواهد بود و 60 درصد باقی‌مانده به سوابق تحصیلی داوطلبان اختصاص می‌یابد. تصمیم‌گیرندگان این مدل قصد دارند عمق یادگیری داوطلبان را نیز اندازه‌گیری کنند. منصور کبگانیان، قائم‌مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در این باره می‌گوید: اعتقاد داریم عمق یادگیری داوطلبان باید اندازه‌گیری شود. در آزمون تستی ممکن است که این عمق یادگیری به‌درستی اندازه‌گیری نشود.


البته لازمه رسیدن به این مدل جدید کنکور سنجش یکپارچه معدل داوطلبان است. برای تحقق این امر باید برگزاری امتحانات نهایی سراسری در سال‌های خاصی مدنظر قرار گیرد. پیش از این مدام مسئولان تصمیم می‌گرفتند که میزان تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور را افزایش دهند؛ اما به نظر می‌رسد که تأمین امنیت امتحانات باعث می‌شد چنین روشی به صورت جدی اجرا نشود. کبگانیان در این باره نیز می‌گوید: در گذشته اطمینان لازم در برگزاری امتحانات وجود نداشت ولی خوشبختانه در سال‌های اخیر با استفاده از تکنولوژی‌های جدید، میزان افشای سؤالات به صفر رسیده است. این امر شورای عالی انقلاب فرهنگی را مطمئن می‌کند که افشای سؤالات امکان‌پذیر نیست.


بر اساس طرح اصلاح کنکور، میانگین معدل دانش‌آموزان به‌عنوان رتبه علمی یا همان سوابق تحصیلی در نظر گرفته می‌شود. این امتیاز برای 2 سال برای داوطلبان باقی می‌ماند.


اضافه شدن سؤالات هوش و استعدادیابی به کنکور


همان‌طور که گفته شد قرار است سهم آزمون 40 درصد باشد که بر اساس اعلام قائم‌مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ بخشی از آزمون به ارزشیابی و اندازه‌گیری استعداد، هوش و شخصیت‌شناسی اختصاص داده خواهد شد.


تعیین حدنصاب برای دروس عمومی


حتی قرار است برای سؤالات عمومی نمره حدنصاب تعیین شود، کبگانیان در این باره می‌گوید: برای دروس عمومی نیز حدنصاب مشخص می‌شود و در هر کد رشته متفاوت خواهد بود. دانشگاه‌ها برای هر کد رشته می‌توانند حدنصابی را قبل از شروع مراحل کنکور اعلام کنند که باید در شورای سنجش و پذیرش تصویب شود.


البته این طرح برای اجرایی شدن باید به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد و سپس وزارتخانه‌های مربوطه ملزم به اجرای آن خواهند شد. بر اساس اظهارات وزیر علوم در این باره، باید منتظر بود که آیا تا تابستان سال 1400 این طرح نهایی می‌شود و به تصویب می‌رسد؟ اگر این‌گونه شود کنکور 1401 اولین کنکور خاص با سهم کم آزمون خواهد بود.


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر