تشکر معاون اول رئیس جمهور از آیتالله رئیسی/ لکه ننگ فساد باید از دامن جمهوری اسلامی پاک شود
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور صبح امروز (دوشنبه ۱۸ اسفند) در مراسم هفته منابع طبیعی آبخیزداری و رونمایی از سامانه مدیریت جامع اراضی کشور در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور ضمن تبریک مبعث حضرت رسول اکرم (ص) گفت: کشوری هستیم که در منطقه خشک و نیمهخشک قرار داریم و در سالهایی با خشکسالی روبهرو هستیم حتی آب شرب مردم در دوران کمآبی با تهدید تنش کمآبی روبهرو میشوند و متأسفانه امسال هم بارندگی خوب نبوده است.
وی ادامه داد: در سالهای پرآبی با پدیده سیلاب روبرو میشویم. موضوعات آب، منابع طبیعی و محیطزیست از چالشهای روبروی کشور است. الآن در جاهایی با پدیده فرونشست زمین و خشک شدن نهرها و قناتها و با مهاجرت روستاییان و تخلیه روستاها مواجه شدیم. هیچ برنامهای در توسعه نمیتوان در ایران نوشت مگر اینکه به ابر چالشهای آب، منابع طبیعی و محیطزیست پرداخته شود.
جهانگیری با بیان اینکه در اثر کم بارندگی، دریاچهها خشک میشود، گفت: ما در اثر خشک شدن دریاچه ارومیه نگران زندگی ۲۰ میلیون نفر بودیم. این پدیدهها به ما هشدار میدهد نسبت به مسائل منابع طبیعی جدی باشیم. در همین دولت نشان داده شد میتوان برخی مشکلات بزرگ را حل کرد. وقتی میخواستیم در این دولت دریاچه ارومیه را احیا کنیم در همین صداوسیما آمدند و تمسخر کردند. احیای دریاچه ارومیه از جاهایی بود که دولت خوب عمل کرد. میتوان گفت دریاچه ارومیه الآن از خطرات عبور کرده است.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره مصوبات شورای تالابهای کشور اظهار داشت: اخیراً ستادی برای احیاء جنگلها درست شده است. ما دو محدوده جنگلی در کشور داریم که باید از آنها مراقبت کنیم. موقوفه شدن جنگلها و کوهها یک شوخی است.
جهانگیری تصریح کرد: برای حفاظت از جنگلهای شمال اقدامات خوبی انجام شده است. وقتی در جلسه گفتند جنگلهای زاگرس به دلیل بیماری درختانش در خطر است آدم نگران میشود. من همانجا گفتم از هر کارشناس داخلی و خارجی برای حل این مشکل استفاده کنید.
وی با اشاره به ماجرای دفاع جوانی بنام البرز از جنگلها گفت: بخش زیادی از ریزگردها در کشور از خارج از ایران میآید. ما باید از طرحهای مراقبت از فرسایش خاک حمایت کنیم. طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در برخی جاهای کشور باعث احیای زندگی در روستاها و مناطق شده است. ما از تجاوز به منابع طبیعی کشور باید جلوگیری کنیم.
وی اظهار داشت: باید لکه ننگ فساد از دامن جمهوری اسلامی حذف شود و من صمیمانه از اقدامات آقای رئیسی تشکر میکنم.
جهانگیری تصریح کرد: معتقدم عدهای حرف مبارزه با فساد میزنند که میخواهند که عدهای دیگر را بدنام کنند؛ آنهایی که واقعاً پای کار مبارزه با فساد هستند زندگی شخصیشان، توانایی مدیریت و سابقهشان نشان میدهد اهل مبارزه با فساد هستند و هر جا حضور داشتند در سابقهشان نشان میدهد اینگونه هستند.
وی افزود: یک بحث مبارزه با فساد همین کاری است که قوه قضاییه انجام میدهد. بحث دیگر کار ریشهای در مبارزه با فساد است. کاری کنیم فساد به وجود نیاید من اخیراً در جلسه پیشگیری از فساد گفتم رهبری فکر کنم سال ۸۰ فرمان مبارزه با فساد را صادر کردند و در آنجا فرمودند حتی زیرمجموعههای دفتر رهبری هم در این مبارزه مستثنا نیستند و هر جا خوردی دیدید برخورد کنید.
جهانگیری اضافه کرد: آنجا گفتم بهعنوان کسانی که میخواهیم پیشبینی کنیم از سال ۸۰ که چنین فرمانی صادر شد فساد کم شده یا بیشتر شده، پس معلوم است یک جای کار گیر دارد. یک اشکالی در روش کار است. یا در مبارزه صادق و واقعی نیستیم یا بد مبارزه میکنیم و بجای اینکه به اینطرف شمشیر بزنیم به آن طرف میزنیم، بجای اینکه باید با این مبارزه کنیم چون با آن یکی مخالف هستیم با او مبارزه میکنیم.
وی بیان کرد: ما داریم زحمت میکشیم اما فساد هم دارد ادامه پیدا میکند. این یک گیر جدی دارد و باید آسیبشناسی شود. ما در دولت تدبیر و امید یک ستادی برای مبارزه با فساد در قوه مجریه با مسئولیت وزرا تشکیل دادیم و گفتیم شما موظف هستید گلوگاههای فساد را که در آنجا امضای طلایی است را شناسایی کنید و ما برویم و با آن برخورد کنیم.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به عدم بررسی لوایح شفافیت و تعارض منافع در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: راه اصلی مبارزه با فساد شفافیت است. تا همهچیز پشت دیوارهای شیشهای قرار نگیرد فساد هست. اینکه ما این لوایح را به مجلس فرستادیم و هنوز اعلام وصول نشده از چیزهای عجیب قانون اساسی است.
وی ادامه داد: هیچ هیئتمدیرهای هیچ مدیری در دولت و یا غیر دولت حق ندارد در جایی که خود منافعی دارد تصمیمگیری کند. این را به اسم لایحه تعارض منافع به مجلس فرستادیم. سمتها و رسانهها از جمله جاهایی هستند که میتواند فسادها را آشکار کنند و همهچیز را پشت آینه نشان دهند.
جهانگیری با اشاره به ایجاد سامانهها و دولت الکترونیک برای مبارزه با فساد تصریح کرد: تمرکز جدی این دولت روی این قرار گرفت که به هر قیمتی سده باید دولت الکترونیک را در این دولت به نقطه قابل قبولی برسانیم.
معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه حوزه دولت و زمین کانون ایجاد فساد هستند خاطرنشان کرد: الآن هم میگویم پول و زمین دو کانون اصلی سو استفاده و فساد هستند بیشترین سامانهها در حوزه پول ایجاد شده است. تقریباً امروز در حوزه پول و بانک سامانههایشان را تشکیل دادند.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/