صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۲۴ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۹

آشنایی با چهره‌های کمتر شناخته‌شده سیاست خارجی ایران

سال‌های اخیر به‌ویژه پس از انقلاب اسلامی دیپلمات‌ها و سفرایی در عرصه سیاست خارجی کشورمان ظهور و بروز داشته‌اند که توانستند انقلاب اسلامی ملت ایران را به جهانیان بشناسانند.
کد خبر : 569508

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا،  پیروزی انقلاب اسلامی در ایران  می‌طلبید تا شخصیت‌های برجسته سیاسی کشورمان برای شناساندن آرمان‌های انقلاب اسلامی پای میدان بیایند و گروهی در وزارت امور خارجه و گروه‌های دیگری در داخل خارج از کشور به تبیین سیاست‌های اصولی کشورمان و دفاع از شهروندان ایرانی در گوشه گوشه جهان بپردازند.


در ادامه، فهرستی از سیاستمردان و سفیران جمهوری اسلامی ایران تقدیم می‌شود که نقش زیادی در برجسته کردن آرمان‌های انقلاب اسلامی و شناساندن این انقلاب به مردم جهان داشته‌اند.


حسین امیرعبداللهیان 


دیپلمات ارشد کشورمان متولد ۱۳۴۳ در دامغان است و اکنون دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی، مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی از دوره ریاست علی لاریجانی تا دوره ریاست محمدباقر قالیباف پس از ابقا در این سمت است  و دبیرکلی دبیرخانه دائمی کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین را برعهده دارد.



امیرعبدالهیان از چهره‌های شناخته‌شده وزارت امور خارجه است و مواضع صریح و تحرک فعال بین‌المللی و منطقه‌ای در بحران‌های عراق، سوریه و تحولات غرب آسیا و شمال آفریقا شخصیت برجسته‌ای از او ساخته است. در دوره وزارت علی‌اکبر صالحی به‌عنوان معاون وزیر امور خارجه منصوب شد که در سه سال نخست وزارت محمدجواد ظریف هم در این سمت ابقا شد.


هم‌اکنون مشاور سیاسی ظریف و استاد دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه است.


نصرت‌الله تاجیک


این دیپلمات کشورمان متولد ۱۳۳۲ سیاست‌مدار، دیپلمات، نویسنده، فعال و زندانی سیاسی پیش از انقلاب به‌شمار می‌رود که مسئولیت‌های متعددی در کشورمان برعهده داشته است.



تاجیک پس از ورود به دانشگاه فعالیت‌های سیاسی خود را علیه رژیم پهلوی آغاز کرد و در راستای همین اقدامات چندین‌بار به‌وسیله ساواک دستگیر و روانه زندان شد. با وجود شکنجه و فشارهای عصبی در زندان فعالیت‌های سیاسی خود را متوقف نکرد و اقدام به آموزش و اطلاع‌رسانی به زندانیان غیرسیاسی کرد.


پس از پیروزی انقلاب اسلامی مسئولیت‌های متعددی ازجمله مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در قم، مشاور وزیر کشور، استاندار هرمزگان در زمان جنگ ایران و عراق، مشاور وزیر امور خارجه و سفیر ایران در اردن را برعهده داشت.


وی در زمان جنگ ایران و عراق و وقوع جنگ نفت‌کش‌ها در خلیج‌فارس استاندار هرمزگان شد. در مدت زمان مسئولیت خود در اردن روابط سیاسی و تجاری میان دو کشور را تثبیت کرد و بسیاری از مجروحان انتفاضه فلسطین را برای درمان و رسیدگی به ایران فرستاد. در دوران سفارت وی برای نخستین‌بار بعد از انقلاب اسلامی روابط دو کشور اوج گرفت و موجب سفر ملک عبدالله، پادشاه اردن و همسرش به ایران شد.


مرتضی توسلی حجتی


این دیپلمات ارشد کشورمان در سوابق حرفه‌ای و اجرایی خود  کاردار جمهوری اسلامی ایران در ونزوئلا و آکرودیته در کلمبیا، پرو، اکوادور، ترینیداد و توباگو، گویان و سورینام بوده است.


توسلی سال‌ها کاردار جمهوری اسلامی ایران در کره‌جنوبی بود و در ادامه کشورمان در قرقیزستان شد. او مدتی سفیر ایران در قرقیزستان بود.


محمدحسن قدیری ابیانه


این دیپلمات ایرانی و راهبردنویس برجسته سابقه کار در سفارت استرالیا و مکزیک را در کارنامه دارد.



در اردیبهشت ۱۳۹۶ قدیری ابیانه در نشستی دانشجویی در دانشگاه فرهنگیان، با ریاست حراست دانشگاه که حامی حسن روحانی و رئیس دولت اصلاحات بود درگیر شد. این حادثه از درگیری با معاونت حراست دانشگاه که به ابیانه به‌علت پاره کردن عکس خاتمی تذکر داده‌ بود، شروع شد و قدیری ابیانه بی‌توجه به تذکر وی، اصرار به نصب عکس سیدابراهیم رئیسی داشت.


سید کمال سجادی


دیپلمات کشورمان  کاردار و رئیس نمایندگی در سفارت جمهوری اسلامی ایران در فیلیپین بود.



او به‌عنوان نخستین رئیس نمایندگی در سفارت کشورمان در برونئی انتخاب شد و در ادامه راهی ویتنام شد تا سفیر فوق‌العاده و تام‌الاختیار جمهوری اسلامی در این کشور باشد.


کارشناس ارشد سیاست خارجی وزارت امور خارجه در سوابق دیپلماتیک خود سفیر اکردیته ایران در کامبوج را نیز دارد و بعدها فعالیت‌های سیاسی خود را گسترش داد تا جایی که هم‌زمان با تدریس جامعه‌شناسی در دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب و علوم و تحقیقات،  انجمن دوستی ایران و ویتنام را تاسیس کرد و مدیریتش را پذیرفت.


او عضو مؤسس و شورای مرکزی جامعه اسلامی کارمندان است و سال‌ها سخنگوی جبهه پیروان امام و رهبری و نیز  دبیرکل جامعه اسلامی کارمندان بود.


مرتضی تفرشی                                                   


متولد 1340 است و در سال 1361 هم‌زمان با جنگ تحمیلی به عضویت جهاد سازندگی درآمد و به خدمت در جبهه های دفاع مقدس پرداخت. در سال 1363 در آزمون ورودی وزارت امور خارجه پذیرفته شد و به استخدام آن وزارتخانه درآمد.



در مأموریت‌های دیپلماتیک متعدد از سوی وزارت امور خارجه در کشورهای مختلف انجام وظیفه کرد و در هیئت‌های مختلف سیاسی جمهوری اسلامی ایران اعزامی به نهادها و سازمان‌های بین المللی عضویت داشت.


در دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه و دانشگاه آزاد اسلامی در رشته‌های زبان اسپانیایی، مطالعات آمریکای لاتین و تاریخ ایران تدریس کرد. علاوه بر اشتغال به خدمت در سفارت‌خانه‌های مختلف ایران در کشورهای خارجی به‌عنوان دیپلمات، از سال 1386 تا 1389 سفیر فوق العاده و تام الاختیار و نماینده دولت جمهوری اسلامی ایران در کشورهای اروگوئه و پاراگوئه بود.


به زبان‌های اسپانیایی، انگلیسی و تا حدودی عربی تسلط دارد و در حال حاضر علاوه بر خدمت در وزارت امور خارجه، به تدریس در دانشگاه تهران، دانشکده مطالعات جهان و دانشکده زبان‌های خارجی دانشگاه آزاد اسلامی مشغول است.


در سوابق حرفه‌ای و اجرایی وی می‌توان نفر دوم سفارت ایران در هاوانای کوبا، سفیر ایران در مونته ویدئوی اروگوئه و سفیر ایران در لاپاز بولیوی را عنوان کرد.


علی مردانی


دیپلمات کشورمان متولد ۱۳۴۲ شهرستان نورآباد دلفان از توابع استان لرستان است و در خانواده‌ای مذهبی و تحصیل‌کرده تربیت شد.



وی از سال ۱۳۶۲ در وزارت امور خارجه مشغول به کار شد، از مسئولیت‌های وی می‌توان کارشناس سیاسی سفارت ایران و دیپلمات در کشورهای آلمان و پاکستان، سرپرست کنسولگری کشورمان در ترکمنستان، مدیرکل امور اداری وزارت امور خارجه و مشاور وزیر امور خارجه سابق را بیان کرد.


مردانی با تأیید محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور سابق کشورمان به‌عنوان سفیر ارشد (سفیر فوق‌العاده و تام‌الاختیار) ایران در ازبکستان منصوب شده بود.


سیدمهدی مصطفوی اهری


دیپلمات کشورمان در سوابق اجرایی خود مدت‌ها معاون معاونت امور بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری، سرپرست معاونت بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری  را برعهده داشت.



در عرصه سیاسی سال‌ها رئیس اداره سوم سیاسی وزارت امور خارجه، سفیر ایران در اتریش، نماینده ایران در سازمان ملل متحد و سازمان جهانی یونیدو بود.


همچنین سفیر ایران در آلمان، معاون پشتیبانی امور سیاسی وزارت امور خارجه، قائم مقام وزارت امور خارجه، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مشاور رئیس‌جمهور را در کارنامه سیاسی خود دارد.


غلامعلی صنعتی


غلامعلی صنعتی که سال‌ها پیش مشاور رئیس دفتر مقام معظم رهبری بود، در سوابق اجرایی خود سمت‌هایی همچون معاون‌ دبیرکل سازمان امور اداری و استخدامی کشور و رئیس سازمان اسناد ملی ایران و نیز معاون اداری و مالی وزارت امور خارجه را دارد.


در زمینه سوابق دیپلماتیک، صنعتی سال‌ها سفیر جمهوری اسلامی در کویت، مشاور وزیر امور خارجه و قائم‌مقام معاونت اقتصادی بود.


 معاونت اجرایی مجمع جهانی اهل‌بیت و معاونت ‌امور اجرایی دفتر مقام معظم رهبری نیز در کارنامه وی مشاهده می‌شود.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر