صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۴ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۹

دکتر ابطحی معاونت پژوهشی دانشکده پزشکی و سرپرست انجمن علمی دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

دکتر ابطحی معاونت پژوهشی دانشکده پزشکی و سرپرست انجمن علمی دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
کد خبر : 569458

1.انجمن دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد مشهد(IMSA)، یکی از زیر مجموعه های فدراسیون بین المللی انجمن های دانشجویان پزشکی (IFMSA) است که بیش از ۶۰ سال سابقه دارد.این انجمن یکی از NGO های مردم نهاد است که تماما توسط دانشجویان اداره میگردد و در حال حاضر بیش از ۱۰۰ کشور عضو فعال دارد. مهم ترین هدف این انجمن توانمندسازی دانشجویان پزشکی در حوزه های مختلف فردی، اجتماعی، علمی و... است. ایمسا آزاد مشهد به عنوان اولین واحد از میان واحدهای دانشگاه آزاد، فعالیت رسمی خود را از مهر ۹۳ آغاز کرده است که تا به امروز بالغ بر ۵۰۰ نفر از رشته های مختلف علوم‌پزشکی به عضویت آن در آمده اند. هیئت امنای این انجمن از دبیر انجمن، معاونین و مسئولین کمیته های
SCORA (بهداشت باروری و ایدز)،
SCOPH (سلامت عمومی),
SCOME (آموزش پزشکی),
SCORP (صلح و حقوق بیمار)
و SCOPE(کمیته ی تبادل دانشجو) تشکیل شده است که هر کدام در حیطه ی تخصصی خود فعالیت میکنند.


2.با توجه به این مسئله که اکثر آموزش ها در دوران دانشجویی محدود به منابع و دروس تخصصی هر رشته میشود؛ جای خالی نیاز به فراگیری مهارت هایی مثل کارتیمی، حل مسئله، برقراری ارتباط و استفاده عملی از دانش آموخته شده به شدت احساس میشود. با توجه به اینکه اکثر افراد فارغ التحصیل در رشته های علوم پزشکی در آینده ارتباط مستقیم با مردم و بیماران دارند؛ حضور در انجمن ها به افراد کمک میکند تا پیش از ورود به دوره ی کاری حرفه ای خود این مهارت ها را تمرین کرده و خود را برای ورود به حرفه ی شغلی خود بیشتر و بهتر آماده کنند.


3. همان طور که ذکر شد انجمن ایمسا از یکسری کمیته های تخصصی تشکیل شده که هر کدام با انجام یکسری پروژه های تعریف شده در حیطه ی تخصصی خود هدف نهایی این انجمن یعنی ارتقا دانش، آگاهی و مهارت های مختلف افراد را دنبال میکنند. بدیهی ست این فعالیت ها با توجه به پیشرفت زمان و دانش موجود روز به روز بهتر میشوند و به همان اندازه نیز به گسترش دانش های نوین کمک میکنند.


4. در مورد حمایت ها باید در ابتدا از  مسئولین محترم دانشکده و همراهی ایشان در این زمینه تشکر و قدرانی کنم. اما شاید بیشترین چالش پیش روی ما محدودیت در منابع مالی و حتی انسانی است. با وجود اینکه تعداد دانشجویان دانشگاه زیاد است اما دانشجویان نسبت به سال های گذشته علاقه کمتری به عضویت در انجمن ها نشان میدهند که شاید بخشی از آن مربوط به شرایط پیش رو در پاندمی کرونا باشد که امکان بسیاری از اطلاع رسانی های رو در رو را از ما سلب میکند. طبیعتا محدودیت مالی هنگام انجام برخی پروژه های بزرگ تر و فراهم کردن اسپانسر نیز از چالش های همیشگی و پیش روی ماست.


5. تشویق و تقدیرنامه ها، حمایت های مالی، عاطفی و همراهی هر چی بیشتر دانشجویان مستعد و مسئولین میتواند منجر به انجام بیشتر پروژه ها و تقویت انجمن ها شود . البته از طرف انجمن نیز به شرکت کنندگان پروژه ها گواهی اعطا میشود که میتواند جزء رزومه ی دانشجویی آن ها به حساب بیاید.


 


6. تا کنون در بیشتر موارد بسیار خوب بوده است. به ویژه جناب معاونت پژوهشی دانشکده جناب اقای دکتر ابطحی تا کنون کمک های بسیاری در جهت فراهم کردن بستر مناسب برای برگزاری پروژه ها داشته اند. البته سال گذشته ما زیر مجموعه ی «باشگاه پژوهش گران جوان» بودیم اما در این مورد یکسری سردرگمی ها پیش آمد و اتحاد درستی شکل نگرفت به ویژه اینکه ایمسا یک انجمن مستقل و داوطلبانه است که برای هیچ ارگان خاصی کار نمیکند.


7. در طول این سال ها فعالیت های بسیاری انجام گرفته است از جمله برگزاری همایش و غربالگری های فشار خون، دیابت، HIV، برگزاری مدرسه عروسکی، کمپین های آگاهی بخشی در مورد بیماری های مختلف از جمله سرطان های شایع و افسردگی،‌ و همین طور پروژه های خیریه و... . همچنین سال گذشته پروژه ای در کمیته ی اسکورپ داشتیم با همکاری دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد به نام «مدرسه ی اخلاق پزشکی» که در جشنواره‌ی «ارائه تجربیات برتر کانون‌های فرهنگی و انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور» رتبه ی اول را کسب کرد. اما شاید مهمترین دستاورد در این بین همان چیزی ست که به عنوان هدف نهایی در نظر داریم یعنی کمک به افزایش دانش و آگاهی.


8. در دوران کرونا پروژه های مختلفی برگزار کردیم که طیف وسیع تری از مخاطبین را در بر بگیرد از جمله ی آن ها ساخت کلیپ با عنوان «نرو بمان» با هدف دعوت دعوت مردم به ماندن در خانه ها و رعایت پروتکل ها در دوران قرنطینه بود که در صدا و سیمای شبکه خراسان رضوی نیز پخش شد. دو مسابقه ترتیب دادیم با نام های «هفت روز، هفت فیلم» و «بهـ سازی قرنطینه» که افراد را ضمن تشویق به ماندن در خانه سرگرم نیز میکرد. یکسری فعالیت های اختصاصی تر نیز برای دانشجویان پزشکی داشتیم از جمله برگزاری وبینارهای آموزشی و محتواهای مربوط به پاندمی کرونا که در پیج اینستاگرامی انجمن منتشر کردیم.


9. دوست دارم از همه ی دانشجویانی که فکر میکنند انگیزه ، علاقه و تلاش کافی برای شرکت در پروژه های دانشجویی این چنین دارند دعوت کنم تا به ما ملحق شوند و به ما در این راه کمک کنند


انتهای پیام/

ارسال نظر