صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۵۱ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

با کاربردهای فناوری 5G آشنا شوید/ از توسعه شهرهای هوشمند تا اتومبیل خودران

کاربردهای فناوری 5G تنها به افزایش سرعت اینترنت محدود نمی‌شود و کاربردهای مهمی همچون توسعه شهرهای هوشمند، اتومبیل‌های خودران، تحول صنعت بهداشت و درمان و غیره نیز از دیگر قابلیت‌های این فناوری محسوب می‌شود که در این گزارش به آنها می‌پردازیم.
کد خبر : 569403

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، فناوری 5G به‌سرعت در حال گسترش است و به‌زودی جهان را تحت تأثیر قرار خواهد داد. کارشناسان معتقدند این فناوری کلید «اینترنت اشیاء» است و به تجربه‌های جدیدی را برای انسان فراهم خواهد کرد. درواقع این فناوری کمک می‌کند تمام دستگاه‌های الکترونیکی اطراف ما ( از لباسشویی و یخچال خانه گرفته تا قفل در خانه، خودروها، ساعت‌های هوشمند و غیره) با سرعت بالایی به اینترنت متصل شده و ارتباط پایداری داشته باشند. ازاین‌رو موسسه تحقیقاتی «گارتنر» پیش‌بینی کرده تا سال 2025 تعداد 25 میلیارد دستگاه متصل به اینترنت وجود خواهد داشت. این امر در سال‌های پیش رو فرصت‌های خوبی را در اختیار دولت‌ها قرار می‌دهد. اما فناوری 5G کاربردهای گسترده‌ای دارد که در ادامه به برخی از مهم‌ترین آنها می‌پردازیم.


اینترنت پرسرعت



5G راهی بهتر و سریع‌تر برای دسترسی به وب است. اگرچه اینترنت 5G در حال حاضر سریع‌تر از برخی اتصالات Wi-Fi است، اما امکان دارد به‌ این زودی پتانسیل کامل آن را تجربه نکنیم. به‌هرحال این فناوری قرار است سرعت دانلود 1 الی 10 گیگابیت ثانیه و نرخ تأخیر 1 میلی‌ثانیه را برای مردم فراهم کند.


وسایل نقلیه خودران


با توجه به اینکه شرکت‌هایی مانند ویمو، تسلا و اوبر به‌شدت در پی تولید و توسعه وسایل نقلیه بدون راننده هستند، آینده اتومبیل‌های خودران در آستانه به حقیقت پیوستن است. در این میان 5G یکی از آخرین قطعات پازلی است که به تحقق آن کمک می‌کند. به این دلیل که 5G لزوماً نباید فقط به شبکه تلفن همراه اعتماد کند.



این بدان معنی است که ارتباطات C-V2X ( تراشه سلولی وسیله‌نقلیه به همه‌چیز) می‌تواند با استفاده از پروتکل‌های 5G اتفاق بیفتد. برای مثال وضعیت چراغ راهنمایی بعدی برای راننده (یا اتومبیل) مشخص شده و برنامه‌ریزی زمانی برای رسیدن به آن را فراهم می‌شود. این فناوری همچنین می‌تواند امنیت بیشتری برای خودروها و جاده‌ها ایجاد کند و نرخ تصادفات را کاهش دهد.


بهبود کیفیت پخش شبکه‌های خانگی


فناوری 5G می‌تواند کیفیت پخش شبکه‌های خانگی مانند نتفلیکس را بهبود بخشد. بنابراین کاربران می‌توانند ضمن بهره بردن از سرعت بالاتر محتوای این شبکه‌ها را با کیفیت 4K تماشا کنند. همچنین با گسترده شدن خدمات 5G حتی کیفیت 8K نیز رایج خواهد شد. البته این امر بستگی به گوشی هوشمند و شرکت مخابراتی دارد که از آن استفاده می‌کنید.


تحول صنعت بهداشت و درمان


یکی از جالب‌ترین حوزه‌هایی که تحت تأثیر شبکه‌های خصوصی 5G قرار می‌گیرد، صنعت بهداشت و درمان است. شیوع ویروس Covid-19 طی سال گذشته محبوبیت پزشکی از راه دور را ایجاد کرده است، اما هنوز پیشرفت‌های زیادی وجود دارد که می‌توان از آنها بهره برد. یک شبکه تلفن‌همراه سریع‌تر و مطمئن‌تر باعث رایج شدن مواردی مانند تشخیص از راه دور و عمل جراحی می‌شود.



اما مراقبت‌های بهداشت و درمان از راه دور تنها پیشرفت بالقوه 5G نیست. با وجود برخی پوشیدنی‌های هوشمند همچون ساعت، مچ‌بند،‌ حلقه و غیره در بازار که قادرند مواردی نظیر ضربان قلب و فشارخون را اندازه‌گیری کنند، به‌احتمال‌زیاد شاهد این امر خواهیم بود که صنعت پوشیدنی به بخشی جدایی‌ناپذیر از آینده صنعت بهداشت و درمان تبدیل شود.


تحول ارتباطات


ما در دورانی بی‌سابقه از تماس‌های ویدیویی زندگی می‌کنیم، اما در همین میان فرصت‌های زیادی برای پیشرفت وجود دارد. با توجه به اینکه افراد زیادی به دلیل ضعیف بودن اتصالات بی‌سیم، با مشکلات پلتفرم‌های آموزش از راه دور سروکار دارند، در مورد این نوع ارتباطات، نیاز به یک شبکه موبایل بهتر کاملاً مشخص است. اولین موج تماس ویدیویی با استفاده از شبکه نسل پنجم توسط گوشی‌های هوشمند 5G خواهد بود، اما این تنها آغاز کار است.



پتانسیل 5G فراتر از تلفن‌های همراه است و به سمت واقعیت افزوده و مجازی گسترش می‌یابد. برای مثال تصور کنید پدر و مادر شما کیلومترها با شما فاصله دارند و شما می‌توانید با استفاده از فناوری واقعیت مجازی با هولوگرام سه‌بعدی والدین خود تعامل داشته باشید. این هدفی است که به آن سمت می‌رویم و 5G می‌تواند به ما کمک کند تا به آنجا برسیم.


کشاورزی


ما با فناوری‌های کشاورزی مسیری طولانی را طی کرده‌ایم، اما اگر بخواهیم به‌طور مؤثر یک جمعیت در حال رشد را تغذیه کنیم، هنوز اقدامات بسیاری باید انجام دهیم. در حال حاضر از طریق «کشاورزی هوشمند» در حال کار روی این موضوع هستیم و روش‌های سنتی کشاورزی اغلب جای خود را به روش‌های دقیق و هدفمند داده‌اند.



5G برای این روش‌های دقیق کشاورزی ضرورت دارد زیرا از خدمات ماشین به دستگاه پشتیبانی می‌کند. درواقع تجهیزات کشاورزی به‌راحتی توسط سیستم مرکزی به‌طور آنی کنترل می‌شوند. این امر نه‌تنها باعث کاهش هزینه‌های کشاورزی می‌شود، بلکه به ما امکان می‌دهد تا محصولات بیشتری را با بهره‌وری بهتر پرورش دهیم.


شهرهای هوشمند


یکی از جالب‌ترین موارد استفاده برای فناوری 5G توانایی داشتن یک شهر هوشمند متصل است. شبکه تلفن همراه قابل‌اطمینان‌تر به معنای زیرساخت قابل‌اعتمادتر یک شهر است. یک نمونه از این موارد شهر هوشمند «آلبا ایولیا» در کشور رومانی است که در حال حاضر از مواردی مانند نظارت بر ترافیک، مدیریت هوشمند زباله‌ها و سنسورهای پارک کردن خودروها استفاده می‌کند.



درحالی‌که ایده یک شهر متصل مفهومی جذاب است که به‌احتمال‌زیاد بسیاری از مشکلات زیرساختی را حل خواهد کرد، همچنین امکان دارد مشکلاتی را در ارتباط با حریم خصوصی ساکنان ایجاد کند.


اینترنت اشیاء


دستگاه‌های هوشمند به خانه‌ها و به‌طورکلی ساختار اجتماعی ما راه پیدا کرده‌اند. با تبدیل شدن دستیارهای صوتی هوشمندی مانند «الکسا» و «سیری» به بخشی اساسی از زندگی روزمره، خانه‌های ما با اضافه شدن فناوری 5G هوشمندتر می‌شوند. نکته کلیدی در اینجا توانایی 5G برای ایجاد یک «شبکه گسترده کم‌توان» (LPWAN) است که می‌تواند اتصال مطمئن‌تری را ایجاد کند. (یک نوع شبکه گسترده مخابرات بی‌سیم که به‌منظور ارتباطات طولانی‌مدت با نرخ انتقال داده کم برای استفاده در بستر اینترنت چیزها طراحی شده‌ است.)



5G نه‌تنها می‌تواند اتصال بی‌سیم پایدارتری را برای مناطق روستایی بیشتری برقرار کند، بلکه می‌تواند بسیاری از دستگاه‌های مختلف را تحت یک استاندارد بی‌سیم واحد به‌صورت یکپارچه دربیاورد.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر