بازارهای داخلی و خارجی در سراشیبی
اخبار متفاوتی در انتهای هفته به بازار رسید و این موضوع موجب شد که سمت و سوی انتظارات معاملهگران بازار تغییر کند. از روز پنج شنبه که خبر آمد کشورهای اروپایی عضو برجام از ارائه قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی عقبنشینی کردهاند اتمسفر جدیدی بر بازار ارز حکمفرما شد و هیچ کسی انتظار افزایش قیمت دلار را نداشت. روز جمعه اخبار دیگری منتشر شد که خبر از احتمال کاهش تنشها میداد.
بهعنوان مثال عضو هیئتمدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در صفحه توئیتر خود نوشت: «منابع موثقی در عراق از موافقت آمریکا با آزادسازی منابع ایران در عراق خبر میدهند و اعلام کردهاند که چند تراکنش نیز انجام شده است.» همه این خبرها به علاوه چند خبر مثبت دیگر باعث شد تا همه مان منتظر کاهش قیمت دلار باشیم. بر این اساس در معاملات روز گذشته قیمت دلار در بازار آزاد به 24هزارو750 و یورو به 29هزارو400تومان کاهش یافت.
صرافیها هم نرخ این دو ارز را حدود ۱۰۰تومان پایین آوردند و به این ترتیب قیمت فروش دلار به 24هزارو450 و یورو به 29هزارو500تومان رسید. برخی کارشناسان عدد ۲۴ هزار و۵۰۰ تومان را سطح حمایتی اسکناس آمریکایی می دانند. حالا با کاهش قیمتی دیروز دلار باید منتظر ماند و دید که قیمت ارز در روزهای آینده به کدام سمت می رود؟ در تاریخ چهارم اسفند، قیمت دلار در سطح یاد شده ،حمایت شده بود.
قیمت طلای جهانی در سرازیری قرار گرفته است؛ مسئلهای که ارزش سکه در بازار داخلی را هم تحت فشار قرار داده است. سکه در روز پنجشنبه ۲۸۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۱۰ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان رسید. با افت انتهای هفته، میزان بازدهی سکه امامی در هفته گذشته به منفی ۶ درصد رسید. در واقع سقوط اونس درهفته گذشته موجب شد که قیمت سکه افت بسیار بیشتری را در مقایسه با دلار تجربه کند. بازار در روز شنبه هم شاهد افت قیمت سکه امامی بود که با ریزش ۴۵۰ هزار تومانی به 10 میلیون و 350 هزار تومان رسید.
کاهش قیمت ها فقط برای سکه امامی نبود و قیمت نیم سکه، ربع سکه و سکه گرمی هم در روز شنبه کاهش یافت. سکه امامی در روز شنبه نسبت به دو روز پیش خود، کاهش 4.35درصدی داشته است. نیم سکه هم2.46 درصد کاهش قیمت نسبت به دو روز گذشته خود داشته است. به اعتقاد برخی، سکه با از دست دادن سطح ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی در مسیر نزولی قرار گرفته است و در صورتی که به بالای این سطح بازنگردد، افت بیشتری را تجربه خواهد کرد.
ناگفته نماند که هر گرم طلای ۱۸ عیار هم روز گذشته با کاهش 3.63 درصدی از یک میلیون و 52 هزار و 100تومان به یک میلیون و 15هزار و 300 تومان رسید. علاوه بر سکه و طلای داخلی که عواملی مانند کاهش قیمت دلار هم بر آن تاثیر دارد، بازار طلای جهانی هم روز گذشته با افت قیمت همراه بود. هر اونس طلا در روز گذشته به 1.700 رسید که نسبت به روز قبل ، کاهش 0.0۶ درصدی داشته است.
ارزش بیت کوین پس از کاهش3.4درصدی دوباره بالا رفت ولی همچنان ۱۰ هزار دلار پایین تر از نقطه اوج خود در ماه فوریه معامله می شود. طبق گزارش برخی سایت های اقتصادی، افزایش یک درصدی قیمت بیت کوین پس از گزارشی بود که نشان داد آمریکا در ماه گذشته بیش از حد انتظار اشتغال ایجاد کرده و با بهبود وضعیت سرمایههای پرمخاطره، ارزش بیت کوین دوباره افزایش یافت. بیت کوین اکنون 10هزار دلار پایین تر از نقطه اوج معامله می شود.
بالاترین قیمت بیت کوین در تاریخ 3 اسفند ۱۳۹۹ حدود 58 هزار دلار بوده است. این رمزارز معروف و محبوب روز گذشته 18 درصد پایینتر از آن زمان معامله شد. همین کاهش قیمتی این بحث را به وجود آورده که آیا سرمایهگذاری در این ارز مجازی بیشتر می شود یا مانند آن چه در 2017 اتفاق افتاد قیمت بیت کوین با سقوط شدید مواجه می شود؟ البته این را هم مد نظر داشته باشید که بیت کوین در هفته گذشته حدود 20 درصد از ارزش خود را از دست داده است. ولی هنوز هم ارزش آن پنج برابر نسبت به سال گذشته بالاتر است.
برخی عقیده دارند این ارز مجازی میتواند مانند طلا پشتوانه ای در برابر تورم و ضعف پولهای رایج باشد و هنوز جای رشد دارد. به همین دلیل برخی تحلیل گران این روزها از بیت کوین 100هزار دلاری می گویند و آینده درخشانی که در آینده برای این رمزارز در پیش است. این روزها بیت کوین را مادر رمزارزها می دانند. اگر روزی بیت کوین افت قیمت داشته باشد بیشتر رمزارزها هم با رشد منفی مواجه می شوند.
در دو هفته گذشته بسیاری از سهامداران زیان دیده به آخرین تصمیم سازمان بورس، یعنی نامتقارن کردن دامنه بورس امیدوار بودند. حالا بعد از دو هفته، دستاورد این تصمیم تنها افت شاخص در زمان طولانی تر بوده است، به طوری که در ۱۴ روز منفی، شاخص ۳ روز مثبت بوده و این ریزش را جبران کرده است. شاخص کل بورس طی معاملات روز شنبه هشت هزار و ۱۷۲ واحد افت داشت و در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۱۶۹ هزار واحد رسید.
با این که در نیمه اسفند هستیم و چیزی به پایان سال باقی نمانده است و با این که اعلام شد کارگزاری های فعال در بازار الزامی برای تسویه اعتبارات خود در پایان سال مالی ندارند بازهم شاهد عرضه بالای سهام ها بوده ایم که نشان می دهد صف های سنگین فروش تا پایان سال تداوم می یابد. شاخص بورس در هفته گذشته هم مثل هفته های قبل افت داشته است. طوری که با فشار عرضه در بازار روز چهارشنبه در اکثر نمادهای بازار روبه رو شدیم. به رغم این که در هفته گذشته چندین خبر مثبت مثل تضمین سود 25 درصدی برای سرمایه داران میان مدتی یک ساله منتشر شد اما هیچ کدام از خبرهای خوب نتوانست از روند نزولی بازار سرمایه جلوگیری کند. در صفحه اقتصاد به صورت مشروح به این موضوع پرداختیم.
انتهاب پبام/
انتهای پیام/