از تأیید اصولگرایان تا تکذیب رهروان؛ لاریجانی به ائتلاف «اصولگرایان به علاوه دلواپسان» پیوست؟
گروه سیاسی ـ پروین طالبیان: شکاف بین علی لاریجانی و جریان موسوم به پایداری در مجلس نهم آنقدر نمایان بوده است که جایی برای کتمان آن باقی نماند. رئیس مجلس بدون اینکه بخواهد رسما اعلام کند راهش را از بسیاری از اصولگرایان که کوچکترین ارتباطی با جریان تندرو داشتند، جدا کرد.
او از آغاز نشستهای همگرایی در میان اصولگرایان که با محوریت مؤتلفه اسلامی، جمعیت ایثارگران و جریان پایداری برگزار میشود، در هیچ نشستی حضور نیافت. با این وجود، برخی از اصولگرایان مانند اسدالله بادامچیان، عضو ارشد حزب مؤتلفه اسلامی، اظهار میکردند که با لاریجانی در حال مذاکره هستند و در زمینه رسیدن به وحدت جلساتی را برگزار کردهاند. بادامچیان گفته بود: «جلسات ما برای رسیدن به وحدت تنها به نشستهای مشترکمان با جمعیت ایثارگران و جبهه پایداری محدود نمیشود و در این زمینه با آقای لاریجانی، جبهه پیروان خط امام(ره) و رهبری و نیز جامعه روحانیت و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم جلساتی را برگزار کردهایم.»
پس از این اظهارنظر، محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی، گفت: «من منکر وجود اختلاف بین جبهه پایداری و علی لاریجانی نیستم. آقای لاریجانی حق دارد تصمیمات خود را بگیرد؛ اما مؤتلفه، پایداری و سایر اصولگرایان هم این حق را دارند.»
با این حال، محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و دبیرکل جبهه پیروان خط امام(ره) و رهبری، درباره حضور علی لاریجانی در ائتلاف اصولگرایی، تصریح کرد: علی لاریجانی از ظرفیتهای بزرگ اصولگرایی است و امیداریم حضور فعالی در جریان اصولگرایی داشته باشد. تلاش میکنیم اصولگرایان به ائتلاف انتخاباتی برسند.
نبود لاریجانی در ائتلاف اصولگرایان در کشاکش این تأیید و تکذیبها، به یکباره با خبر نشستهای گروه چهار، بیش از پیش خود را عیان کرد. خبر رسید که چهار چهره اصولگرا، یعنی علی لاریجانی، علیاکبر ولایتی، علیاکبر ناطقنوری و آیتالله مرتضی مقتدایی، گرد هم آمدهاند تا فهرستی از معتدلان را در سراسر کشور برای انتخابات مجلس شورای اسلامی تنظیم کنند؛ خبری که در همان ساعات اولیه انتشار آن، تأیید شد هرچند که اصولگرایان سعی داشتند آن را تکذیب کنند. در نهایت هم علی لاریجانی در نشست خبری خود با رسانهها، در پاسخ به سوالی دراین باره اعلام کرد: «بله، ما جلسهای داشتیم. چیزی که منتشر شد خلاف نبود و موضوع آن هم در مورد این بود که چطور میتوانیم در انتخابات تلاش کنیم افراد کارآمد در مجلس حضور یابند و در واقع یک همفکری در این زمینه داریم.
به هر روی، اصولگرایانی که دنبال همگرایی به علاوه تندروها بودند به نتیجه رسیدند و پس از جلسه دبیران کل احزاب اصولگرا با جامعه روحانیت مبارز با حضور غلامعلی حدادعادل، علیرضا زاکانی، مرتضی آقاتهرانی و حسین فدایی، ائتلاف اصولگرایی را تشکیل دادند. از روزی که آقاتهرانی خبر جلسات وحدت را با حضور هشت نفر مطرح کرد تا به امروز، همواره اصولگرایان از جمله باهنر به عنوان دبیرکل جبهه پیروان و غلامرضا مصباحیمقدم به عنوان سخنگوی جامعه روحانیت مبارز، از انتشار فراخوان اصولگرایان سخن گفتهاند ولی همچنان خبری از این فراخوان نیست.
برخی بر این باورند که فراخوان، در انتظار پاسخ مثبت از سوی چهرههایی مانند علی لاریجانی، سرگردان و حیران است.
خبرگزاری تسنیم روز 26 آذرماه در خبری آورد که «علی لاریجانی به ائتلاف اصولگرایان پیوست.» در ادامه این خبر آمده است که «علی لاریجانی تمام جمعهای انتخاباتی را که پیش از این در آن حضور داشت، منحل کرد و به ائتلاف حداکثری اصولگرایان پیوست.»
پس از آن، کاظم جلالی، رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت، «شایعات و فضاسازیهای رسانهای» درباره پیوستن این جریان سیاسی به ائتلاف اصولگرایان در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی را تکذیب کرد.
جلالی با بیان اینکه هرچند ائتلاف اقدامی پسندیده است، تأکید کرد: باید توجه داشت این مباحث فضاسازیهای رسانهای است و در عالم واقعی سیاست، اتفاق خاصی نیفتاده است.
البته، این تکذبیبه جلالی، به فاصله یک روز از سوی غلامرضا مصباحیمقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز، تکذیب شد. او گفت که لاریجانی تکذیبیهای را که در رسانهها منتشر شده، تکذیب کرده است.
محمدنبی حبیبی، دبیرکل مؤتلفه نیز در گفتوگویی با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، از کنار آمدن لاریجانی با پایداری در ائتلاف اصولگرایان سخن گفت و تأکید کرد که لاریجانی به ائتلاف اصولگرایان خواهد پیوست. وی در همین گفتوگو گفت که مذاکرات با لاریجانی ادامه دارد و به احتمال زیاد رئیس مجلس هم به ائتلاف میپیوندند.
اما، روز گذشته ـ یکشنبه ـ منصور حقیقتپور، عضو شورای مرکزی رهروان ولایت، در جمع خبرنگاران با تأیید سخنان جلالی گفت که «در جلسه صبح امروز فراکسیون رهروان ولایت درباره حضور نمایندگان در دوره بعدی مجلس بحثهایی انجام شد و برخی نمایندگان درباره ائتلاف جبهه متحد اصولگرایان موضوعاتی را مطرح کردند.»
وی تأکید کرد: «با عنایت به اینکه هیچ دعوتی از اعضای فراکسیون رهروان ولایت به عنوان فراکسیون اکثریت مجلس برای مشارکت در این وحدت نشده است، امروز اکثریت اعضای فراکسیون رهروان ولایت با رأی قاطع به این موضوع حکم دادند که ما میخواهیم مستقل عمل کنیم.»
انتهای پیام/