صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۰۸ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۹
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم و تحقیقات:

برخی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی قابلیت دانشگاه‌های سطح یک کشور را دارند

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه آزاد اسلامی را دارای قابلیت‌های خوب و ممتاز دانست و گفت: برخی از واحد‌های دانشگاهی می‌توانند با قابلیت‌های علمی، پژوهشی و فناوری‌ در سطح دانشگاه‌های تراز اول باقی بمانند.
کد خبر : 568768

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بندر‌عباس، غلامحسین رحیمی در نشست با هئیت‌ رئیسه و مسئولان پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس با تأکید بر داشتن نگاه کلان به دانشگاه‌های کشور گفت: مؤسسات آموزش عالی باید در حوزه فعالیت‌های علمی و پژوهشی خود طوری عمل کنند که دارای قابلیت‌های قابل قبولی باشند.


وی افزود: روند توسعه در دانشگاه‌های كشور اگر بر پایه توسعه و پیشرفت نباشد بدون شک در چند سال آینده شاهد دانشگاه‌های توسعه‌یافته سطح یک و دانشگاه‌هایی‌ که سطح یک تلقی نمی‌شوند، خواهیم بود که نباید بگذاریم حجم این خلأ در فضای آموزشی کشور گسترده شود.



معاون وزیر علوم تأکید کرد: کیفیت‌افزایی، مهارت‌اندوزی، تولید علم و... باید طوری باشد که مراکز و مؤسسات علمی جایگاه خود را بیابند و علاوه بر پاسخگویی به تقاضا، در نقش‌پذیری و توسعه علمی خود با تأکید بر ارتقای کیفیت و تأثیر‌گذاری بر منطقه‌، نقش ایفا کند.


اهمیت اثربخشی دانشگاه‌ها


رحیمی اثر‌بخشی اجتماعی  دانشگاه‌ها را یکی از مؤلفه‌های مهم در موفقیت و توسعه آن دانشگاه دانست و تأکید کرد: ارزیابی این اثر‌بخشی در حوزه‌های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و...  نشان از موفقیت یا موفقیت  نبودن آن دانشگاه در منطقه دارد.


وی یادآور شد: امروز مطالبه جامعه  از دانشگاه فقط آموزشی نیست، بلکه باید  توسعه زیر‌ساخت‌ها، سنجش عملکرد دانشگاه‌ها، جذب منطقی دانشجو با نیاز کشور، حرکت راهبردی در مسیر هدفمند و منطقی در نظر داشتن شاخص‌های آموزش عالی و... به شکلی صورت بگیرد که دانشگاه بتواند جایگاه خود را در سطوح بالای علمی حفظ کند.



معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم و تحقیقات ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی را قابل قبول خواند و گفت: بسیاری از این دانشگاه‌ها توانسته‌اند خود را در رده‌های بالای علمی نگه دارند و در آینده به دانشگاه‌های سطح یک مبدل شوند که در این جایگاه ماندن و رسیدن به آن نیاز به همت همه‌جانبه، تلاش  و جهاد علمی لازم دارد.


ارزیابی توسعه دانشگاه بر اساس فعالیت اعضای هیئت علمی است


این مقام مسئول هیئت علمی دانشگاه را مهم‌ترین شاخص توسعه و رشد آموزش عالی دانست و تأکید کرد: چنانچه هیئت علمی ما نتواند مقاله‌های خود را در ژورنال‌های معتبر بین‌الملی منتشر کنند، این نشان از ضعف و افت کیفیت علمی ما دارد که باید به آن توجه زیاد و دقیق شود.



توزیع رشته بر اساس نیاز هر منطقه در هرمزگان


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز در این نشست گزارشی از وضعیت موجود  دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان ارائه کرد و گفت: دانشگاه آزاد در استان با تنوع و توزیع رشته‌های متعدد و مورد نیاز هر منطقه سعی کرده تا بتواند با در نظر گرفتن ظرفیت هر منطقه  در توسعه رشته موفق عمل کند.


احسان کامرانی افزود: رشته‌های فنی و مهندسی، علوم پایه، علوم‌انسانی، هنر، منابع طبیعی و کشاورزی بر اساس نیاز‌سنجی در شهرهای استان گسترده شده و این دانشگاه ۴۰ درصد از بار آموزش عالی استان را بر دوش دارد.


وی گفت: ایجاد مراکز تحقیقاتی، مزارع، گلخانه‌های تحقیقاتی، مراکز رشد، سرای نوآوری، هسته‌های فناور، شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد آزمایشگاه‌های معتمد و مادر در کنار توجه به ظرفیت دریا با راه‌اندازی مرکر تحقیقاتی علوم و فنون دریایی با تأکید بر امنیت غذایی  ازجمله فعالیت‌های علمی و پژوهشی در راستای تولید ثروت و توجه به نیاز جامعه،  راه‌اندازی شده و در حال توسعه است.


دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان خاطرنشان کرد: تولید بذر هیبریدی در استان، توسعه مزارع تحقیقاتی خرمای پیارم و صیفی‌جات در شمال، شرق و غرب استان، راه‌اندازی مزارع تحقیقاتی در کنار زمین‌های پرورش میگو  در بندرعباس و قشم، توسعه  و تولید محصولات برای تجاری‌سازی همراه با بازاریابی و کیفیت‌افزایی، از دیگر برنامه‌ها و فعالیت‌های دانشگاه در این عرصه به شمار می‌رود.



رئیس دانشگاه آزاد بندرعباس، وجود استادان مجرب، فضای آموزشی قابل‌قبول، تنوع رشته‌ها، امکانات و تجهیزات بزرگ آزمایشگاهی و خدمات‌دهی به بیش از 18‌هزار دانشجو، 300 عضو هیئت علمی، از قابلی‌ های دیگر این دانشگاه است.


به گزارش آنا، معاون وزیر علوم در بدو ورود به دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس با حضور در گلزار شهدای گمنام این دانشگاه به مقام شامخ شهیدان ادای احترام کرد.


وی از امکانات، تجهیزات، آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها و کتابخانه دانشگاه بازدید و گفت: مسیر خوب و مناسبی در عرصه پژوهشی فراهم شده است که امید می‌رود با تلاش و همدلی بیشتر، بتوان بهره‌های لازم و مناسب را از این امکانات و زیر‌ساخت ها گرفت.



انتهای‌ پیام/۴۱۱۷/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر