صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۲۶ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۹
نیرو در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا:

« بینش مطهر» مسیر گسترش اندیشه شهید مطهری را هموار می‌کند/اساتید باید توانایی پاسخگویی به شبهات را داشته باشند

معاون توانمندسازی مرکز جذب و امور هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «دوره بینش مطهر» به دنبال ارتقا علمی سرمایه انسانی در داخل و خارج دانشگاه است و لازم است استادان توانایی پاسخگویی به شبهات دانشجویان را داشته باشند.
کد خبر : 568632

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های نظریه‌پردازی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، چهارمین جلسه از «دوره بینش مطهر» با تدریس سید محمد صالح هاشمی گلپایگانی رئیس مرکز جذب و امور هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد. درباره کیفیت و هدف دوره با محمد نیرو، معاون توانمندسازی مرکز جذب و امور هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت‌و‌گو کرده‌ایم.


دوره بینش مطهر و ارتقا کیفیت سرمایه انسانی


نیرو، معاون توانمندسازی مرکز جذب و امور هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی درباره کیفیت دوره ملی بینش مطهر گفت: دانشگاه آزاد اسلامی دوره بینش مطهر را با دو هدف اصلی برگزار کرده است. یک هدف شکل‌گیری نظام فکری منسجم براساس ریشه‌های اسلامی و آثار شهید مطهری است و گروه هدف آن هم اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه است.


 نیرو ادامه داد: هدف دوم این است که از بین همین شرکت‌کننده‌ها استاد و مربی برای سطحی که مربوط به دانشجویان، دیگر استادان و کارکنانی که موفق به حضور در مرحله اول نشده‌اند همچنین جامعه پیرامونی و محله‌های اطراف دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور تربیت کنیم تا این اندیشه‌ در داخل و خارج دانشگاه آزاد اسلامی گسترش پیدا کند.


40 کتاب از آثار شهید مطهری در دوره بینش مطهر


معاون توانمندسازی مرکز جذب و امور هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در مورد محتوای دوره بینش مطهر گفت: هم اکنون محتوای دوره بینش مطهر را مجموعه آثار شهید مطهری که در یک سیر منظم از آسان به سخت و در قالب 11 مرحله و 40 کتاب تنظیم شده‌اند، تشکیل‌ می‌دهد. در مرحله نخست 3 کتاب آزادی انسان، آزادی معنوی و خدا در زندگی انسان مورد مطالعه و بررسی قرار می‌گیرد.


وی در مورد نحوه اجرای دوره گفت: بینش‌پژوهان قسمت‌های مقرر شده از هر کتاب را مطالعه می‌کنند و هر شب راس ساعت 10-12 یک کلاس عمومی و سراسری مجازی برگزار می‌گردد  که دکتر سید محمدصالح هاشمی گلپایگانی رئیس مرکز جذب و امور هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مدرس آن هستند و کلاس به دو صورت حضوری و مجازی برگزار می‌شود.


امتیازهای علمی دوره متوجه اساتید و کارکنان است


نیرو در پاسخ به این سوال که در انتهای دوره بینش مطهر چه امتیازاتی متوجه شرکت‌کنندگان است؟ گفت: دوره بینش مطهر بخشی از طرح توانمندی‌سازی اساتید دانشگاه‌ آزاد اسلامی ذیل هیات‌های اندیشه‌ورز در سراسر کشور است که امتیازهای گذراندن این دوره ناظر به اساتید و کارکنان است.


معاون توانمندسازی مرکز جذب و امور هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امتیاز علمی دوره برای ارتقا استادان و اعضای هیات علمی طبق ماده یک آیین‌نامه ارتقا فرهنگی اعضای هیات علمی انجام می‌شود. برای کاکنان سازمان هم به عنوان دوره‌های عمومی ضمن خدمت و برای کارکنان دفتر نهاد نمایندگی رهبری، معاونت فرهنگی و همکارانی که حیطه تخصص کارشان در جنبه‌های فرهنگی مرتبط با موضوعات هست به عنوان دوره تخصصی ضمت خدمت‌ در نظر گرفته می‌شود.


وی ادامه داد: بنابراین در گام نخست افراد مطالعه می‌کنند، گام دوم شرکت در یک کلاس عمومی به شکل حضوری یا مجازی است و گام سوم هم -که پیشنهاد کردیم قبل از کلاس حضوری انجام شود- بینش‌پژوهان کلاس‌بندی و برای هر کدام از کلاس‌ها استادی در نظر گرفته می‌شوند با هماهنگی استاد کلاس به گروه‌های چند نفره تقسیم می‌شود و در فضای مجازی درباره مطالعات خود با هم بحث و گفت‌و‌گو می‌کنند.


نیرو گفت: به طور طبیعی بینش‌پژوهان در مباحثه با ابهامات و شبهاتی مواجه می‌شوند که برای حل این مشکل کارگاه‌هایی در نظر گرفته شده که در آن بینش‌پژوهان هم مطالب خود را ارائه و هم شبهات‌شان را در حضور استاد مطرح می‌کنند.


اساتید باید توانایی پاسخگویی به سوالات و شبهات دانشجویان را داشته باشند


وی در پاسخ به این سوال که ارزیابی بینش‌پژوهان دوره به چه صورت انجام می‌شود گفت: ارزیابی نهایی دوره براساس حضور فعال شرکت‌کننده‌ها در مباحثه‌ها و کارگاه‌ها و آزمون کتبی به شکل کتاب‌باز و سوالات تحلیلی از هر کتاب جداگانه انجام می‌شود.


معاون توانمندسازی مرکز جذب و امور هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مجموع این‌ها با ضرایبی نمره دوره را برای بینش‌پژوهان رقم می‌زند و چنانچه 60 درصد نمره دوره را کسب کنند واجد گواهی و امتیازهای مربوطه خواهند شد البته 10 درصد امتیاز را هم به شکل تشویقی برای شرکت‌کنندگان در کلاس‌های عمومی در نظر گرفته شده است.


وی ادامه داد: مرکز جذب و امور هیات علمی برای ارزیابی عملکرد استادان در پایان ترم از نظر دانشجویان یک فرم پرسشنامه ارزیابی طراحی کرده که سوالات آن برخاسته از انتظارات مقام معظم رهبری از استادان و اعضای هیات علمی است و در جنبه‌های مختلف از جمله وظایف تدریس استاد که بر انتقال محتوای درسی معطوف است و انتظار می‌رود علاوه بر آن از نظر فرهنگی و پرورشی هم برای دانشجویان نقش‌آفرینی کنند و این مورد مستلزم این است که خود استادان پایه‌های فکری اصیلی داشته باشند و این موضوع می‌تواند در جهت رشد معنوی و معرفتی استادان موثر باشد که بتوانند حداقل توانایی پاسخ به سوالات و شبهات دانشجویان را داشته باشند.


گسترش بینش مطهر با همکاری اساتید ممتاز دوره


نیرو در پاسخ به این سوال که استقبال اساتید از این دوره چگونه بوده است؟ گفت: تا کنون که روزهای انتهایی ثبت نام در دوره است، 7 هزار نفر در دوره بینش مطهر ثبت نام کرده‌اند که البته اینکه چند نفر بتوانند به شایستگی دوره را سپری کنند و یا شرکت‌کنندگان در دوره چقدر ریزش خواهند داشت از مسائل مترتب است. البته برای ما صرفا کمیت موضوعیت ندارد بلکه کیفیت مهمتر است و از دل این کیفیت می‌خواهیم استادانی را شناسایی کنیم که به ما در گسترش دامنه‌ای دوره کمک کنند به نحوی که تمام ارکان و نهادهای دانشگاه و غیردانشگاه را در بربگیرد.


معاون توانمندسازی مرکز جذب و امور هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در پایان گفت: ما کانالی در آپارات به نشانی aparat.com/IAU.bineshmotahar تشکیل داده‌ایم و تمامی فیلم‌های کلاس‌های عمومی و کلیپ‌های جلسات خصوصی در آنجا بارگزاری می‌شود و کسانی که به هر دلیل از شرکت در این کلاس‌ها بازمانده‌اند می‌توانند به این آدرس مراجعه کنند. همچنین سایت واحد الکترونیک دانشگاه آزاد زیر دامنه‌ای را برای این دوره اختصاص داده که آنجا هم با نام کاربری و رمز می‌توانند به مطالب دوره دسترسی داشته باشند.  


انتهای پیام/4107/


انتهای پیام/

ارسال نظر