صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۴ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۹

امیرحسین حقیقی مدیر دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز////////

امیرحسین حقیقی مدیر دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز////////
کد خبر : 568468

1.


- وظایف و اهداف اداره ارتباط با صنعت دانشگاه را تشریح کنید.
 با توجه به اسم در نظر گرفته شده برای این اداره، می‌توان گفت تا حدودی وظیفه اصلی آن تبیین گردیده است. برقراری ارتباط با صنایع مختلف در سطح استان و در صورت نیاز در سطح ملی جهت شناسایی ضرورت‌ها و انعقاد تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک، با توجه به تقاضاهای صنعت، توانمندی‌های دانشگاه و نیاز جامعه و نهایتا تلاش در جهت اجرایی شدن مفاد تفاهم‌نامه‌ها، هدایت هدفمند و استفاده از توانایی اعضای هیات‌علمی و پژوهشگران جهت اخذ طرح‌های برون‌دانشگاهی و پیگیری و معرفی دانشجویان به بنگاه‌های مختلف جهت آشنایی با صنعت و گذراندن دوره کارآموزی  از عمده فعالیت‌های این اداره می‌باشد.


2- برنامه‌های دانشگاه متبوع شما در حوزه ارتباط با صنایع چگونه و با چه اهدافی ترسیم می‌شوند؟
هدف اصلی رفع نیاز جامعه از طریق راهکارهای حل مساله و ارائه فعالیت‌های اجرایی و نه صرفا تئوری و گام برداشتن به سوی تربیت دانشجو با اهداف نسل چهارم و مهارت‌پروری در ایشان می‌باشد که سعی گردیده این امر در تفاهم‌نامه‌های منعقده به خوبی دیده شود و به سمت اجرایی شدن هدایت گردد.
در این راستا از ظرفیت‌های مختلف دیگر نظیر برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های مورد نیاز صنعت با همکاری بخش‌های دیگر دانشگاه، رفع نیازهای صنعت از طریق تعریف طرح‌های پژوهشی یا دورههای فرصت مطالعاتی توسط اساتید یا تعریف پایان نامه‌های مقاطع تحصیلات تکمیلی با حمایت صنعت، استفاده می‌شود.


3- اولویت‌ طرح‌های ارتباط با صنعت و انعقاد قراردادهای برون‌دانشگاهی چیست؟
اولویت دانشگاه با توجه به تحریم‌های اعمال شده بر کشور، تلاش در جهت ساخت و تولیدات داخلی با هدف رفع نیازها و مشکلات صنایع بر اساس توانایی علمی اساتید و امکانات طرفین می‌باشد. در همین راستا در واحد شیراز بیش از ۲۰ طرح برون دانشگاهی با مبلغ بیش از ۲ میلیارد تومان با صنایع مختلف در حال اجرا می‌باشد.


4- نگرش فعالان بخش صنعت به ارتباط با دانشگاه، بخصوص دانشگاه آزاد اسلامی چگونه است؟
به لطف خدا این نگرش مثبت بوده، که تاثیر آن را در قراردادهای مختلفی که دانشگاه با صنایع مختلف منعقد نموده است، می‌توان دید. هدف واحد معرفی توانمندی‌های اساتید به صنایع در حوزه‌های مختلف و بیان اهمیت پژوهش کاربردی است تا بدین طریق هم نیازهای صنعت رفع گردد و هم علم اساتید به عمل تبدیل گردد و تنها منجر به تحقیقات کتابخانه‌ای نشود.


5- «نگاه مسئله‌محوری و حل‌المسائلی» در ارتباط با صنایع و بخش‌های فعال جامعه چه جایگاهی دارد؟
هدف از انجام طرح‌های برون دانشگاهی رفع مشکلات صنایع بصورت واقعی می‌باشد. بدین منظور هر طرح در مرحله اول بصورت تحقیقاتی و آزمایشگاهی بررسی شده و سپس در مقیاس نیمه صنعتی بررسی می‌گردد و در انتها در صورت مطلوب بودن نتایج به صورت صنعتی اجرا می‌گردد.
به عنوان مثال: در همین راستا و پیرو تفاهم نامه منعقد شده با کارخانه صنایع شیمیایی سینا، دو طرح بعد از طی مراحل تحقیقاتی بصورت نیمه صنعتی به اجرا در آمده و مقرر گردیده که بصورت صنعتی نیز اجرا شود.
نکته حائز اهمیت، رونمایی این طرح‌ها با حضور برخی مسئولان استانی و استقبال از رویکرد مساله‌گشایی در بحث زیست‌محیطی آن‌ها بود که تمجید و اهدای لوح سپاس به مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی و مجری طرح، را در پی داشت.


6- آیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد متبوع شما در ارتباط با صنعت و جامعه موفق عمل کرده است؟ فعالیت‌های شاخص را برشمارید.
البته همواره یک غایت نهایی جدید برای دستیابی به اهداف و نتایج مطلوب‌تر در نظر گرفته می‌شود تا روحیه تلاش همچنان حفظ گردد. اما حوزه پژوهش واحد شیراز و بخصوص دفتر ارتباط با صنعت و جامعه تلاش خود را در این راستا بصورت کامل انجام می‌دهد. از جمله فعالیت‌های معمول انجام شده می‌توان به سامان دادن به کارآموزی دانشجویان از طریق سامانه ملی کارآموزی و نامه نگاری با صنایع، پیگیری طرح پویش از طریق همکاری با اداره کار، تامین اجتماعی، آموزش و پرورش و فنی حرفه‌ای، انعقاد تفاهم‌نامه با ادارات و نهادهای مختلف و رفع نیازهای صنعت از طریق طرح‌های برون‌دانشگاهی و فرصت مطالعاتی برای اساتید اشاره کرد که در قالب آماری واحد شیراز تا کنون بیش از ۵۰ تفاهم‌نامه با نهادهای مختلف و همچنین بیش از ۴۰ طرح برون‌دانشگاهی با مبلغی بیش از ۳ میلیارد تومان اجرایی نموده است.


7- ارزیابی شما از طرح پویش؛ «اشتغال توأم با تحصیل» چیست و چقدر در هموار کردن راه ارتباط با صنعت راهگشاست؟ چنانچه خودتان طرحی دارید و یا اجرا کرده اید تشریح کنید.
با توجه به رویکرد فعلی دانشگاه جهت تربیت نیروهای ماهر و حرکت به سوی دانشگاه‌های نسل چهارم و پنجم این طرح می‌تواند گام موثری در رسیدن به این اهداف باشد. دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس نیز گام‌های خوبی در این راستا برداشته و با همکاری ادارات کار و بازرگانی به سمت تسریع در اجرایی شدن این طرح حرکت نموده است.


8- دستاوردهای اداره ارتباط با صنعت و جامعه واحد متبوع شما چه بوده و برنامه‌های پیش روی چیست؟
در بحث دستاوردها، راهکارهایی اجرایی ارائه شده در طرح‌های برون‌دانشگاهی بویژه دو طرح" کاهش گاز فرمالدئید از اگزوست‌های خروجی شرکت‌های شیمیایی هدف از ۲۶۰ppm به ۰,۳ppm " و" تصفیه پساب صنعتی آلوده شرکت و کاهش COD این پساب از ۵۰,۰۰۰mg/l به کمتر از ۱۰۰mg/l" که مورد توجه صنایع استان قرار گرفته می‌توان اشاره کرد.
در برنامه‌های پیش رو ارتقای بحث کارآموزی و اجرای طرح پویش دانشجویان و ادامه طرح‌های برون دانشگاهی اساتید با رویکرد حل مساله می‌توان اشاره کرد.


9- چنانچه مطلبی قابل ذکر و انتشار است که در سوالات مطرح نشده بیان بفرمایید.


در این مجال لازم می‌دانیم از همیاری مسئولان واحد متبوع و همکاری حوزه‌های مختلف بویژه حوزه ریاست و حوزه معاونت پژوهش و فناوری که با حمایت‌های خود باعث دلگرمی و پیشبرد اهداف این دفتر گردیده‌اند، تشکر و قدردانی نماییم. همچنین با تشکر از  خبرگزاری آنا که با پوشش مطلوب اخبار این بخش از دانشگاه، موجبات شناخت هرچه بیشتر و بهتر توانمندی‌های این دفاتر را فراهم آورده، که این امر، ارتقای کیفیت در خدمات ارائه شده را به دنبال خواهد داشت.


انتهای پیام/

ارسال نظر