صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۱:۴۶ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۹
طرح مجلس نمایندگان برای مجازات بن‌سلمان؛

ولیعهد سعودی اجازه ورود به آمریکا را نخواهد داشت

نماینده‌ مجلس نمایندگان آمریکا از ارائه‌ طرحی در این مجلس خبر داد که «اشتباه» دولت بایدن را در خودداری از مجازات ولیعهد سعودی اصلاح خواهد کرد.
کد خبر : 568388

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان، نماینده‌ دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا از ارائه‌ی طرحی در این مجلس خبر داد که به گفته‌ی او، اشتباه دولت جو بایدن را در خودداری از مجازات «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان، اصلاح خواهد کرد. بر پایه این طرح از ورود محمد بن سلمان به آمریکا جلوگیری خواهد شد و برای فروش تسلیحات به عربستان نیز محدودیت‌هایی در نظر گرفته شده است.


دولت بایدن به علت خودداری از تحریم کردن ولیعهد عربستان سعودی به علت نقش کانونی او در ترور روزنامه نگار «جمال خاشقجی» در سال ۲۰۱۸ با واکنش سیاسی هم حزبی‌هایش روبرو شده است. نام محمد بن سلمان آشکارا از فهرست ده‌ها تبعه‌ی سعودی که به علت ایفای نقش در قتل خاشقجی از ورود به آمریکا منع شده‌اند حذف شده است. این در حالی است که گزارش دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا نشان می‌دهد محمد بن سلمان خودش فرمان «عملیات خاشقجی» را تأیید کرده و به عواملش دستور داده او را «زنده یا مرده» دستگیر کنند.


«جنیفر ساکی»، سخنگوی کاخ سفید، در پاسخ به پرسش خبرنگاری که علت قرار نگرفتن نام محمد بن سلمان را در فهرست اتباع تحریم شده‌ی سعودی جویا شده بود گفت: «آمریکا از گذشته‌های دور و در دوران ریاست جمهوری دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان از تحریم کردن سران کشور‌هایی که ما با آنان روابط دیپلماتیک داریم خودداری کرده است.»


مقام‌ها (ی دولت آمریکا) می‌گویند پیگیری مسائل نظام‌مند در پادشاهی سعودی، بهترین راه برای جلوگیری از قتل‌هایی همچون قتل خاشقجی است. اما همه با این ایده موافق نیستند. نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، «تام مالینوسکی» که معاونت کمیته‌ی امور خارجی مجلس نمایندگان را نیز عهده دار است در پیامی توییتری نوشت: «رئیس جمهور بایدن یافته‌های (دستگاه اطلاعاتی) را از طبقه بندی خارج کرد. بر پایه‌ی این یافته ها، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، فرمان قتل جمال خاشقجی را صادر کرده است. من این اقدام رئیس جمهور بایدن را تحسین می‌کنم. اما نام بردن از محمدبن سلمان بدون آنکه او را مجازات کرده باشیم، پیام ما را ناقص به سعودی‌ها منتقل می‌کند. امروز، من و اندی کیم، نماینده‌ی نیوجرسی در مجلس نمایندگان، طرحی را برای اصلاح این اشتباه (دولت بایدن) ارائه کردیم.»


تام مالینوسکی که خودش نیز نماینده‌ی بخش دیگری از ایالت نیوجرسی در مجلس نمایندگان است در پاسخ به این پرسش که آیا پس از ارائه این طرح، واکنشی از سوی دولت بایدن اتفاق افتاده است یا خیر گفت: «من با دولت بایدن گفتگو کرده ام و حتما اقدام آنان را تحسین می‌کنم. اینکه رئیس جمهور آمریکا بگوید محمد بن سلمان - کسی که او را (در دنیا) پادشاه عربستان سعودی می‌شناسند - قاتل است خیلی اهمیت دارد؛ و این موضوع که او مسئول این قتل خاص شناخته شده تا آخر عمر رهایش نخواهد کرد.


اما تنها نام بردن از او کافی نیست و باید پیامدی برایش داشته باشد در غیر این صورت، سعودی‌ها این را علامت یا نشانه‌ای برداشت خواهند کرد که محمد بن سلمان از مصونیت ویژه‌ای برخوردار است و در آینده هم اگر چنین مواردی اتفاق بیافتد هیچ مجازاتی در پی نخواهد داشت. همچنین این برداشت را در پی خواهد داشت که آمریکا از اینکه هوادارانش را در ریاض از دست بدهد می‌ترسد و برعکس. چنین برداشتی نباید اتفاق بیافتد.»


وی در پاسخ به کسانی که محمد بن سلمان را فردی روشنفکر و خواهان تغییر در عربستان و منطقه می‌دانند، گفت: «برخی چنین استدلال می‌کنند که رابطه‌ی آمریکا با عربستان اهمیت دارد و واشنگتن باید بی، چون و چرا از روابط با ریاض محافظت کند. اما روابط را باید از چه چیزی محافظت کنیم؟ محافظت از اقدام‌های محمد بن سلمان که قطعاً بی ملاحظه است و هیچ مسئولیتی نمی‌پذیرد! او با همه‌ی سران سعودی تفاوت دارد.


هیچ یک از سران سعودی تاکنون پایش را از عربستان فراتر نگذاشته بود، اما محمد بن سلمان تا آمریکا آمد تا فردی را که ساکن آمریکاست به قتل برساند. فردی که روزنامه نگار واشنگتن پست بود و همان کاری را انجام می‌داد که شما دارید انجام می‌دهید. هیچ کس چنین کاری نمی‌کند؛ این مسئله‌ی حقوق بشری نیست بلکه بی حرمتی آشکار و حمله به آمریکاست. نمی‌شود ادعا کنی هم پیمان آمریکا هستی و دست به چنین کاری بزنی!


جمال خاشقجی تنها شخص در آمریکا نبود که محمد بن سلمان برای کشتن او اقدام کرد. از این رو، برای حفظ روابط سالم بین آمریکا و عربستان سعودی حیاتی است که قاطعانه بایستیم و بگوییم هر یک از سران کشور‌های جهان دست به چنین کاری بزنند مجازات خواهند شد.»


«یان اگلند‏»، دبیرکل شورای پناهجویان نروژ، پس از سفری که به تازگی به یمن داشته در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان تأکید کرد: «خیلی صریح بگویم؛ کمبود و کسری‌ها (در یمن) در از دست رفتن جان انسان ها، از دست رفتن جان کودکان بروز پیدا می‌کند. کودکان، نوجوانان و زنان آسیب پذیرترین قشری هستند که همه‌ی ما توافق داریم هیچ ارتباطی با این درگیری احمقانه ندارند. درگیری که بین بزرگسالان دو طرف دعوا جریان دارد و تمایل دارند تا جان دادن آخرین کودک هم با هم بجنگند!»


نماینده نیوجرسی در مجلس نمایندگان در پاسخ به این پرسش که آمریکا چه کاری باید انجام بدهد تا از بروز قحطی در یمن در سال ۲۰۲۱ جلوگیری کند گفت: «همانگونه که آگاهی دارید دولت بایدن تنها سه هفته پس از آغاز به کار (در کاخ سفید) سیاست ما را در قبال یمن دگرگون کرد. دولت ترامپ داشت از سعودی‌ها پشتیبانی می‌کرد و کمک‌های نظامی در اختیارشان می‌گذاشت که برای عربستان سعودی حیاتی بود و به ادامه‌ی جنگ ختم می‌شد.


این همکاری هم اکنون پایان یافته و سعودی‌ها به شدت زیر فشار قرار دارند تا پای میز گفت‌وگو بیایند. بایدن نماینده‌ی ویژه‌ای به کار گماشته تا برای رسیدن به راه حلی دیپلماتیک برای این درگیری هولناک تلاش کند؛ و در همین حال، ما مسلماً باید بیشتر کمک کنیم و کمک‌های مالی بیشتری برای برطرف کردن وضعیت انسانی (در یمن) اختصاص بدهیم.»


تام مالینوسکی در ادامه گفت: «نمی توانم جلوی خودم را بگیرم و بحث پیشین را مطرح نکنم. علت اینکه هم اکنون داریم میلیارد‌ها دلار هزینه می‌کنیم تا مردم یمن زنده بمانند آن است که محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی جنگی را آغاز کرد که همه با اصرار از او خواستند چنین کاری نکند. اما او که حس مسئولیت پذیری ندارد فکر می‌کرد می‌تواند بدون هیچ مجازاتی از مهلکه بگریزد. اکنون این ما هستیم که باید این گندی را که عربستان سعودی زده پاکسازی کنیم.


باید این قائله را پایان بدهیم اما نباید فراموش کنیم که چه کسی در نهایت، مسئول این ماجراست. من دوست دارم شاهد این باشم که سعودی‌ها و اماراتی‌ها مسئولیت بحران را در یمن بپذیرند. آن‌ها از پس این کار بر می‌آیند. خودشان این مشکل را ایجاد کردند و نباید برای پاکسازی گندی که زده اند به آمریکا، انگلیس، نروژ و فرانسه متوسل شوند.»


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر