صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۰ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۹

همه آنچه باید درباره "طرح رزاق" بدانید

همه آنچه باید درباره "طرح رزاق" بدانید
کد خبر : 568314

 


طرح رزاق براساس توافق بین سپاه پاسداران ، استانداری سیستان و بلوچستان ، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان و شرکت ملی پخش فرآورده نفتی کشور در استان اجرایی شد.


محبی افزود: در قالب این طرح مرزنشینانی که در ۲۰ کیلومتری مرز زندگی و سوخت‌بری می‌کنند، شناسایی و برای آنها کارت رزاق صادر می‌شود تا سوخت قانونی دریافت کنند.


وی گفت: برای هر کارت رزاق اجازه ورود و خروج یک خودرو از مرز داده شده که معیشت  ۵ خانواده از آن تامین می‌شود.


دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان گفت: سوخت این طرح از استان بندرعباس تامین می‌شود و از طریق سه جایگاه سوخت گلشن (جالق)، سیرکان و اسفندک در اختیار سوخت ‌بران مرزنشین قرار می‌گیرد.


طرح رزاق برای هویت دادن به مرزنشینان سوخت ‌بر و حفظ امنیت مرزهای کشور برای اولین بار به صورت پایلوت در مرز سراوان در حال اجراست.


از زمانی که این طرح در سیستان و بلوچستان  اجرا شد، عده ای از قاچاقچیان شبکه‌ای سوخت منافع خودشان را در خطر دیده‌اند و از اجرای آن ناراضی هستند.


در قالب این طرح و با این کارت ها، یک نفر به نمایندگی یا با کرایه هفتگی کارت از صاحبان آن به خرید قانونی سوخت از دولت می پردازد.


او سوخت را خود با خودروهای وانت بار معمولی دارای مشک مخصوص سوخت که هر کدام حدود ۳ هزار لیتر گنجایش دارد، از گذرگاه های قانونی به پاکستان منتقل کرده و آنرا به فروش می رساند.


در قالب  طرح رزاق سپاه، مرزنشینانی که در ۲۰ کیلومتری مرز زندگی و سوخت‌بری می‌کنند ، شناسایی و برای آنها کارت رزاق صادر می‌شود تا سوخت قانونی دریافت کنند.


در این طرح  هیچ گونه عوارضی توسط دارندگان کارت پرداخت نمی شد.


سوخت این طرح از استان بندرعباس تامین می‌شود و از طریق سه جایگاه سوخت گلشن (جالق) ، سیرکان و اسفندک در اختیار سوخت ‌بران مرزنشین قرار می‌گیرد.


هدف طرح رزاق چیست؟


طرح با هدف مقابله با خروج غیرقانونی سرمایه کشور، جلوگیری از حوادث جاده‌ای و قانونمند کردن فروش سوخت در نقاط مرزی به اجرا درآمده است تا از این طریق ضمن ساماندهی مرز، اشتغال پایدار برای مرزنشینان ایجاد شود.


طبق آمار، نرخ بیکاری در سیستان و بلوچستان بالاست و بعضی از افراد سود جو برای سرپوش گذاشتن به این اقدام به سمت قاچاق سوخت روی آورده و این کار را بهانه ای برای تامین معاش خود عنوان می کنند اما هدف از طرح رزاق؛ ساماندهی این وضعیت است.


دو مشکل جدی در این عرصه بوجود آمده است. ابتدا حضور سوخت بر های غیر قانونی و بدون کارت که سوخت را از مبادی قاچاق تهیه کرده و از طریق کوره راه ها و ورودی های غیر قانونی به پاکستان می برند.


دوم عدم همکاری و تعامل مرزبانان پاکستان که به وضوح از سوخت بر های غیر قانونی و حتی قانونی باج گرفته و حتی بر اساس مشاهدات به سمت آنان تیراندازی کرده و از آنان بیگاری می کشند. مرز شمع سر یا شمه سر به نقطه‌ای می‌گویند که در کنار روستایی به همین نام است.


این روستای حدوداً پنجاه خانواری محل عبور قانونی خودروها خصوصا سوخت بر ها به پاکستان می باشد، مشکلی که اینجا وجود دارد خروج این خودروها نیست، بلکه ورود آنها به ایران است.


زیرا تعدادی از تروریست ها می توانند در قالب این افراد وارد کشور شوند خصوصا خودروهای سوخت بر غیر قانونی که گاهی اوقات، به تعداد یک سوم خودروهای قانونی هستند. این خودروهای غیر قانونی فنس ها و موانع مرزی را تخریب می کنند.


انتهای پیام/4133


انتهای پیام/

ارسال نظر