صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۷ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
رئیس‌جمهور:

اگر شیر نفت و گاز بسته شود همه فعالیت‌ها متوقف خواهد شد/دولت آمریکا به شکست اعتراف کرده است

رئیس‌جمهور گفت:اگر امروز شیر نفت و گاز بسته شود همه فعالیت‌ها متوقف می‌شود چرا که از حمل و نقل تا سایر صنایع و بسیار از فعالیت‌های ما متکی به نفت و گاز و میعانات است.
کد خبر : 567896

به گزارش خبرنگار حوزه دولت  گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی در مراسم افتتاح پروژه‌های وزارت نفت در استان ایلام و بوشهر گفت: بسیار خوشحالیم که در سال 99 که سال بسیار سختی هم برای مردم و دولت به دلیل شدت تحریم اقتصادی و جنگ اقتصادی توأم با کرونا بود، طرح‌های مفیدی را افتتاح کردیم.


رئیس جمهور ادامه داد: امروز پنجاه و سومین برنامه افتتاح ماست، البته ما افتتاح‌ها را پنج‌شنبه‌ها انجام می‌دهیم. آخر سال وقت کم آوردیم و آنقدر پنج‌شنبه نداریم، بنابراین روزهای دیگر را هم اضافه کردیم که برنامه‌های ما به افتتاح برسد.


وی با بیان اینکه صنعت نفت و صنعت پتروشیمی برای ما بسیار حائز اهمیت است، گفت: البته صنعت نفت در تاریخ ما به عنوان یک صنعت سیاسی، اقتصادی گره خورده است. بار بودجه در سال‌های قبل بر دوش این صنعت بوده است در سال‌های اخیر مخصوصاً در سالی که گذشت، ما تقریباً اتکایی به نفت نداشتیم و کشور با کمترین اتکا به نفت اداره شد.


روحانی افزود: البته در سال ۹۸ و ۹۷ هم کشور با اتکای بسیار کم به نفت اداره شد. بودجه کشور به‌طور متوسط در دولت قبل ۷۰ یا ۸۰ میلیارد دلار و در برخی سال‌ها بالای ۱۰۰ میلیارد به نفت متکی بود. در این دولت با کمترین اتکا به بودجه نفت مخصوصاً در سه سال اخیر کشور را اداره کردیم.


 رئیس‌جمهور با بیان اینکه بخش اعظمی از بودجه ما در تاریخ ایران- از زمانی که نفت کشف شده است- صنعت کشور، فعالیت‌های اقتصادی کشور و بسیاری از پروژه‌های عمرانی به نفت متکی بوده است، تصریح کرد: نفت یک صنعت مهم و عظیم است و همین امروز اگر خدای نکرده شیر نفت و گاز بسته شود همه فعالیت‌ها متوقف می‌شود و از حمل‌ونقل گرفته تا برق  و بسیاری از فعالیت‌ها و خدمات متکی به نفت و گاز و میعانات است.


رئیس دولت تدبیر و امید با تأکید بر اینکه اتکا بودجه جاری به نفت باید برداشته شود، گفت: صنعت نفت مهم‌ترین صنعت کشور است و بقیه صنعت‌ها و خدمات کشور وابسته به این صنعت هستند بنابراین ما نباید اهمیت این صنعت را از یاد نبریم.


روحانی با بیان اینکه در طول دولت یازدهم و دوازدهم کارهای بی‌نظیری در بخش نفت انجام گرفت، اظهار کرد: اگر به تاریخ نگاه کنیم مقدار گازی که در دولت تدبیر و امید افزوده شده، بالای هزار میلیون متر مکعب است یعنی از ۶۰۰ میلیون متر مکعب در روز به بالای هزار میلیون یعنی بالای یک میلیارد مترمکعب رسیده است.  


رئیس‌جمهور با تأکید بر این‌که در برداشت از منابع مشترک کار عظیمی انجام گرفته است، گفت: بعضی‌ها فکر می‌کنند دولت یازدهم و دوازدهم در احقاق حقوق مردم فقط در سایه برجام کار کرده است. البته برجام کار بسیار بزرگی برای احقاق حقوق مردم بوده است و از بس بزرگ بوده است دنیا توطئه کرد که کمر برجام را بشکند. آدم خاصی مثل ترامپ آمد و مجری توطئه‌های صهیونیست‌ها و ارتجاع در منطقه علیه برجام شد.  


روحانی افزود: یکی از مواردی که برای احقاق حقوق مردم تلاش شده است مسئله بهره‌برداری از منابع مشترک نفتی و گازی است که در این بخش کار بسیار بزرگی انجام گرفته است.


وی ادامه داد: در منطقه پارس جنوبی که میدان مشترک ایران با قطر است، قطر دو برابر استفاده می‌کرد و ما عقب بودیم و امروز هم‌طراز و حتی یک مقدار جلوتر از این منابع عظیم مشترک استفاده می‌کنیم.  


رئیس‌جمهور اضافه کرد: فرق منبع اختصاصی با مشترک در این است که از منبع اختصاصی هرزمانی که بخواهید می‌توانید استفاده کنید اما در منبع مشترک همسایه استفاده می‌کند یعنی هر ساعتی بخشی از منابع ما از دست می‌رود. از این منبع مشترک هم همسایه عزیز ما باید استفاده کند و هم ما این کار را انجام دهیم که این کار را کردیم.


وی با یادآوری برداشت از میادین مشترک غرب کارون گفت:‌ تولید ما در این منطقه ۵ برابر شده است بنابراین دولت توانسته با سرمایه‌گذاری در این منطقه  جلو از دست رفتن حقوق مردم را بگیرد.


روحانی با اشاره به احقاق حقوق مردم در زمینه آثار فرهنگی، خاطرنشان کرد: تاکنون هزاران شیء مربوط به آثار فرهنگی کشور در خارج از کشور بود و تلاش کردیم در دادگاه‌های بین‌المللی همه اینها را برگردانیم که این هم احقاق حقوق ملت است.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه قبلاً استفاده از این میدان صفر بوده است، گفت: با تلاش‌های انجام شده در سال ۹۲ و ۹۳ تا پایان سال ۹۵ به تولید ۳۰ هزار بشکه در میدان مشترک رسیدیم  و امروز فاز دوم آن را افتتاح کرده ومی توانیم ۶۵ هزار بشکه در روز از این میدان مشترک استفاده کنیم.


 رئیس دولت تدبیر و امید گفت: من تاکیدا از مسئولین سؤال کردم که آیا در اجرای این طرح بزرگ یا طراحی آن که در این ۷ سال آیا از نیروهای خارجی و مهندسین خارجی استفاده کرده‌ایم و پاسخ منفی بود. یعنی جوانان، مهندسین و کارگران ایرانی این کار را انجام دادند. آن‌هم حفر چاه‌های عمیقی که متوسط عمق آنها ۴۵۰۰ متر و در بعضی از موارد تا ۴۸۰۰ متر است.


روحانی در ادامه بخش پتروشیمی را از افتخارات دولت برشمرد و در عین حال گفت: بسیاری از طرح‌هایی که افتتاح می‌کنیم بالادستی هستند. ما باید بتوانیم پایین‌دستی‌ها را هم طراحی کنیم.


 وی از وزیر نفت خواست طرحی برای اقدامات دولت بعد در بخش پتروشیمی آماده کند و گفت: طرح‌های پایین‌دستی‌ها می‌تواند اشتغال زیادی هم برای داخل و هم برای صادرات ما ایجاد کنند و برای ما بسیار مهم است.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه در سال ۹۹ تا امروز ۱۲ طرح بزرگ پتروشیمی را افتتاح کردیم، اظهار کرد: همین امروز یک طرح به ارزش یک و نیم میلیارد یورو و یک طرح به ارزش کمتر از یک میلیارد یورو افتتاح شد. یعنی ما امروز دو و نیم میلیارد یورو طرح آن هم در این شرایط سخت افتتاح کردیم.


رئیس دولت دوازدهم با بیان اینکه در بخش پتروشیمی از آغاز سال تاکنون این دوازدهمین افتتاح ما بوده است، ابراز امیدواری کرد تا پایان سال باز هم افتتاح داشته باشیم و گفت: در سال ۱۴۰۰ ظرفیت پتروشیمی از ۵۰ میلیون تن به ۱۰۰ میلیون تن می‌رسد و این نشان‌دهنده این است که کار بسیار عظیمی صورت گرفته است.


وی گفت: در سال‌های اخیر ما در شرایط تحریم و شرایط جنگ اقتصادی قرار داشتیم و ناچار بودیم درآمد ارزی را از غیرنفت به دست بیاوریم. یکی از جاهایی که ما را یاری کرد و یکی از افتخارات ما در این دولت این بود که صادرات غیرنفتی‌مان تقریباً هر سال افزایش پیدا کرد.


روحانی خاطرنشان کرد: البته آغاز امسال به دلایل کرونا با کاهش صادرات غیرنفتی مواجه بودیم اما با بررسی آمار و ارقام در جلسه اقتصادی روز گذشته خوشبختانه در این دو ماه آخر مشابه پارسال شده است.


 رئیس‌جمهور اضافه کرد: در آغاز به دلیل کرونا برای صادرات مشکل داشتیم و امروز شرایط ما حل شده است و می‌توانیم صادرات غیرنفتی را انجام دهیم و تاکنون ۳۱ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشته‌ایم که تا پایان سال این رقم بالاتر هم خواهد رفت.


به گفته رئیس دولت تدبیر و امیدبخش بزرگی از این صادرات غیرنفتی مربوط به پتروشیمی و فولاد است و این دو نقش عمده‌ای در صادرات غیرنفتی ما ایفا می‌کنند.


 اعتراف دولت آمریکا به شکست تحریم و فشار علیه ایران، موفقیت بزرگی است


روحانی در ادامه با اشاره به آغاز کار طرح بزرگ دیگر با ارزش ۲ میلیارد دلار گفت: این طرح در دولت بعد به افتتاح می‌رسد و آن مورد بسیار مهم هم در بخش پتروشیمی ماست.


رئیس دولت تدبیر و امید خطاب به ملت ایران گفت: همه آنچه که تا پایان امسال، به دست آورده‌ایم در سایه اراده، ایمان ایستادگی شما مردم بوده است و اگر افتتاح و موفقیتی داشتیم، مربوط به فرزندان این ملت و جوانان عزیز و همه مردم از همه اقشار و گروه‌ها بوده است که تلاش بسیاری انجام داده‌اند.


رئیس‌جمهوری تصریح کرد: مطمئناً دنیا و آمریکا ناچار خواهد شد در برابر این ملت بزرگ زانو بزند و تحریم‌های ظالمانه را کنار بگذارد.


روحانی یکی از پیروزی‌های بزرگ به دست آمده را سرنگونی قصاب و قاتل در آمریکا عنوان کرد و گفت: دولت جدید تاکنون چهار بار اعتراف کرده است فشار حداکثری دولت آمریکا شکست‌خورده و به نتیجه نرسیده است و این بزرگترین موفقیت ما در تاریخ است که خود آنانی که این تحریم را بر ما روا داشته‌اند به خاطر ایستادگی ما کاملاً اعتراف می‌کنند که این تحریم و فشار به جایی نرسیده است.


انتهای پیام/4158/


این خبر به‌روزرسانی می‌شود...


انتهای پیام/

ارسال نظر