صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۰ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۹

شیرین‌کننده‌ها مقاومت آنتی‌بیوتیک را افزایش می‌دهد

نتایج مطالعات جدید حاکی از آن است که استفاده از شیرین‌کننده‌های رایج می‌تواند مقاومت آنتی‌بیوتیک را افزایش دهد.
کد خبر : 567881

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیوز مدیکال، یافته‌های گروه تحقیقاتی دانشگاه کوئینزلند نشان می‌دهد شیرین‌کننده‌های غیرمغذی ژن‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک در روده را افزایش می‌دهد. شیرین‌کننده‌هایی مانند ساخارین، سوکرالوز، آسپارتام و استوکولفام پتاسیم می‌توانند انتقال افقی میان ژن‌ها و باکتری‌ها را در زمینه‌های محیطی و بالینی افزایش می‌دهد.


انتقال افقی ژن به انتقال ماده ژنتیکی میان ارگانیسم‌ها در مسیری غیر از انتقال عمودی ژن‌ها گفته می‌شود. در انتقال عمودی ماده ژنتیکی از والد به فرزند منتقل می‌شود. انتقال افقی ژن‌های یکی از مهم‌ترین عوامل مقاومت آنتی‌بیوتیکی در باکتری‌ها به شمار می‌رود. شیرین‌کننده‌ها از طریق فرایندی به نام «پیوستگی» تبادیل ژن‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک را سرعت می‌بخشند.


ژن‌ها از اهداکننده به باکتری گیرنده منتقل می‌شود که می‌تواند منجر به مقاومت در برابر چند نوع دارو شود. یافته‌های جدید بینش نوینی درباره گسترش مقاومت ضدمیکروبی به ارمغان آورده است. محققان وفور شیرین‌کننده‌های غیرمغذی در غذاها و نوشیدنی‌ها را موضوعی نگران‌کننده می‌دانند.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر