صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۲ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۹

عوارض شدید زیاده روی در مصرف ماکارونی

متخصصان علوم تغذیه تاکید دارند زیاده روی در مصرف پاستا و ماکارونی می‌تواند عوارض زیادی برای بدن داشته باشد.
کد خبر : 567692


به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، پاستا و ماکارونی از غذا‌های مورد علاقه بسیاری از مردم است. طعم لذیذ، در کنار تنوع سس‌ها و افزودنی‌های مختلفی که می‌تواند رنگ و لعاب ویژه‌ای به این غذا بدهد، پاستا و ماکارونی را به یکی از گزینه‌های جذاب برای وعده‌های غذایی مختلف تبدیل کرده است.


با این حال، به مانند زیاده روی در خوردن هر غذایی، زیاده روی در استفاده از پاستا و ماکارونی می‌تواند عوارض خاص خود را داشته باشد. متخصصان تغذیه می‌گویند این درست است که خوردن پاستا می‌تواند انرژی زیادی به بدن برساند و مواد مغذی نیز داشته باشد، اما زیاده روی در خوردن آن می‌تواند سلامت بدن را به مخاطره بیاندازد.


از مهمترین عوارض زیاده روی در خوردن ماکارونی و پاستا می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:


۱- افزایش خطر ابتلا به دیابت


عوامل زیادی در بروز بیماری دیابت دخیل هستند که از آن جمله می‌توان به سبک زندگی و نیز سابقه خانوادگی (وراثت) اشاره کرد. با این حال، تحقیقات دانشمندان نشان داده است داشتن رژیم غذایی غنی از کربوهیدات (مانند پاستا و ماکارونی) می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را در افراد افزایش دهد.


۲- فقر غذایی


اگر از جمله افرادی هستید که چند بار در هفته از ماکارونی و پاستا به عنوان وعده اصلی استفاده می‌کنید باید به خاطر داشته باشید که این غذا فاقد ریزمغذی‌های مفید برای بدن است. بهتر است به جای استفاده از یک غذا، به صورت پیوسته رژیم غذایی خود را با مواد غذایی مختلف غنی کنید. با این کار می‌توانید از تامین نیاز‌های بدن به ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف اطمینان حاصل کنید.


۳- افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی


متاسفانه غالب پاستا‌ها و ماکارونی‌های موجود در بازار از آرد سفید تهیه می‌شوند. تحقیقات دانشمندان نشان داده است مصرف آرد سفید (برخلاف غلات کامل که دارای سبوس است) می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در فرد را افزایش دهد.



۴- افزایش فشار خون


تحقیقات جدید دانشمندان نشان داده است عادات غذایی مانند مصرف کربوهیدارت‌های تصفیه شده مثل پاستا و ماکارونی می‌تواند باعث افزایش فشار خون افراد شود. فشار خون بالا خود می‌تواند منجر به بیماری‌های دیگر مانند بیماری‌های قلبی و عروقی شود.


۵- افزایش وزن و خطر چاقی


متخصصان تغذیه تاکید دارند گرچه مصرف به اندازه پاستا و ماکارونی نمی‌تواند ارتباط مستقیمی با اضافه وزن و چاقی داشته باشد، اما این غذا‌ها مستعد زیاده روی در خوردن است. به طور معمول یک پرس پاستا باید نصف فنجان باشد، اما بسیاری از مردم تمایل به مصرف بیشتر از این میزان دارند. مصرف بیش از اندازه پاستا و ماکارونی باعث ورود حجم زیادی از کالری به بدن می‌شود و در صورتی که فرد از تحرک کافی برخوردار نباشد، چاقی در انتظار اوست.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر