صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۵ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
یادداشت/ محمدكاظم انبارلویی؛

فشارهای شرطی دشمن!

محمدكاظم انبارلویی با بیان اینکه ما بیش از 20 سال است سیاست خارجی کشور را درگیر همین مقوله«فشارهای شرطی دشمن» کرده ایم، طی یادداشتی نوشت: اگر قرار است با هر فشار دشمن ما یک امتیاز نقد بدهیم و یک امتیاز نسیه بگیریم چیزی ته حساب انقلاب و منافع ملی باقی نمی‌ماند. این مسیر غلطی است که در برجام و قبل از آن طی کردیم.
کد خبر : 567546

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، محمدكاظم انبارلویی طی یادداشتی در روزنامه رسالت نوشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای مجلس خبرگان به موضوع مهم «فشارهای شرطی دشمن» اشاره و فرمودند: «نظام با فشارهای شرطی دشمن روبه‌رو است. موضوع تحریم‌ها ازجمله آن‌ها است. یک فشار وارد می کنند بعد می گویند این فشار را برمی‌داریم به شرطی که شما فلان کار را بکنید. این چیز خطرناک و مهمی است. ممکن است گمراه کننده و هلاک کننده باشد. چه کار باید کرد؟ علاج چیست؟ علاج فَاستَقِم کَما أُمِرتَ وَمَن تابَ مَعَکَ(۱) است؛ بایستید و مقاومت کنید.»


مسئله‌شناسی و موضوع‌شناسی چالش‌های پیش روی انقلاب و تهدیدهای دشمن فوق العاده مهم است. ما بیش از ۲۰ سال است سیاست خارجی کشور را درگیر همین مقوله«فشارهای شرطی دشمن» کرده ایم. اگر قرار است با هر فشار دشمن ما یک امتیاز نقد بدهیم و یک امتیاز نسیه بگیریم چیزی ته حساب انقلاب و منافع ملی باقی نمی‌ماند. این مسیر غلطی است که در برجام و قبل از آن طی کردیم.


ایستادگی و مقاومت این معادله را معکوس می کند. مصوبه قانونی مجلس در صیانت از منافع ملی و اقدام راهبردی برای رفع تحریم ها نشان داد، می شود همین فشارهای شرطی را به دشمن وارد کرد. بیانیه سه کشور اروپایی و نیز مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نشان داد که آن‌ها فشار از طرف ما را پذیرفته اند. باید به فکر این باشند که تحریم ها را یا یکجا و یا یک به یک بردارند.


در واکنش های آن‌ها در کاهش تعهدات ایران و لغو و توقف پروتکل الحاقی این سه کلمه بیشتر نمود دارد؛ «ما به شدت نگرانیم» یا آن‌ها این حرف را قبول دارند واقعا نگران هستند و باید اقداماتی انجام دهند که از نگرانی درآیند یا دروغ می گویند و می‌خواهند همچنان قاعده «فشارهای شرطی» محفوظ بماند.


در قضیه کره شمالی ترامپ نشان داد دستگاه دیپلماسی خارجی آمریکا دروغ می گوید آن‌ها نگران نیستند. اگر قرار بود نگران باشند باید به هر قیمتی بود کره شمالی را از دستیابی به سلاح اتمی بازمی‌داشتند. آن‌ها نه تنها این کار را نکردند بلکه با دادن علامت هایی کره شمالی  را تشویق کردند حتما به سلاح هسته ای دست پیدا کند.    


الان هم موضوع و هم محمول فشار به كره شمالی منتفی است و دیگر سخنی به میان نمی‌آورند. اما در مورد ایران آن‌ها مطمئن هستند ما به سمت ساخت سلاح پیش نمی رویم لذا همچنان بر طبل فشارهای شرطی می كوبند. اكنون دولت و مجلس و مجموعه قوای كشور بر مبنای موضع صریح و صحیح رهبری به این نقطه رهنمون شده اند. اول رفع تحریم‌ها، دوم راستی‌آزمایی آن هم بدون گفت‌وگو، بعد عمل به تعهدات و بازگشت به توافقات برجام.


از مجموعه مواضع آمریكا و اروپا فهمیده می شود آن‌ها سر سازگاری و عمل به تعهدات خود را ندارند. لذا یك فرصت تاریخی برای ایران پدید آمده است كه پیشرفت های هسته‌ای خود را بدون دغدغه جامعه جهانی طی كند.پیشرفت پزشكی، كشاورزی و … دیگر رشته های علمی ما به‌ویژه در حوزه انرژی نیاز به صنعت هسته ای دارد. ما باید بدون ملاحظه در این راه پیش رویم و گوش به هیچ تهدید، ترغیب وتحبیب دشمن ندهیم.


امروز جامعه جهانی پذیرفته است كه فعالیت‌های هسته ای ایران صلح‌آمیز است. روسیه و چین نه‌تنها با اشرار جهانی همراهی ندارند بلكه ایران را محق به كاهش تعهدات و توقف پروتكل الحاقی طبق برجام می دانند.


تحریم های ظالمانه آمریكا جواب نداده است. جایگاه اقتصاد ایران در جهان و مؤلفه‌های قدرت ملی به آمریكا اجازه نمی‌دهد به فكر فشارهای بیشتر باشد.


آغاز فعالیت‌های هسته‌ای ایران، پایان فشارهای شرطی است و در این مهم نمی توان شكی كرد. هر كس در این شك كند یا كاسب تحریم است یا سَر و سرّی با دشمن دارد.مصاحبه خوب اخیر آقای دكتر صالحی نشان می دهد به لحاظ فنی، مصوبه مجلس برای صنعت هسته‌ای ایران یك فرصت تاریخی است كه نظام پایه های قدرت ملی خود را مستحكم‌تر كند. دولت نباید این فرصت عظیم را از دست بدهد.


لذا می تواند با عمل دقیق و مسئولانه به مصوبه مجلس كارنامه مثبتی از خود باقی بگذارد و تا اندازه زیادی خسارت محض و دستاورد تقریبا هیچ در برجام را جبران كند.


پی نوشت:
۱- سوره مبارکه هود آیه ۱۱۲


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر