صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۳ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۳
دانشجوی واحد شبستر اعلام کرد،

نمک دریاچه ارومیه، بهترین جایگزین برای نمک معمولی در پرورش بلدرچین

نتایج تحقیق علی آذین، دانشجوی واحد شبستر در پایان نامه کار‌شناسی ارشد وی نشان داد که نمک دریاچه ارومیه به جهت بالا بودن غلظت مواد معدنی از قبیل کلسیم و فسفر در این نمک و ارزانی و در دسترس بودن، بهترین انتخاب برای استفاده در پرورش بلدرچین است.
کد خبر : 5673

علی آذین در حاشیه جلسه دفاعیه پایان نامه کار‌شناسی ارشد خود در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در خصوص تحقیقات خود اظهار کرد: این پژوهش با هدف مطالعه تاثیر منابع مختلف نمک طعام در تغذیه جوجه بلدرچین‌های ژاپنی اجرا شد و تیمارهای آزمایشی از جیره یکسان با منابع مختلف نمک طعام با مقدار 0/25 درصد جیره تغذیه شدند. منابع نمک طعام شامل نمک معمولی، نمک دریاچه ارومیه، سنگ نمک و نمک یدار بود.


دانشجوی واحد شبستر افزود: نتایج این پژوهش نشان داد که هر چهار نوع منبع نمک طعام را می‌توان در جیره بلدرچین‌های ژاپنی مصرف کرد. ولی به جهت بالا بودن غلظت مواد معدنی از قبیل کلسیم و فسفر در این نمک و ارزانی و در دسترس بودن آن، گزینه‌ای مقرون به صرفه و بهترین انتخاب برای استفاده در پرورش بلدرچین مخصوصاً در مناطق حاشیه دریاچه است.


وی افزود: بلدرچین با داشتن خصوصیات مناسب مانند دارا بودن رشد سریع، جثه کوچک، نیاز به جای کم، بلوغ جنسی زودرس (شش هفتگی) و متعاقب آن تولید نسل جدید در زمان کوتاه، گوشت و تخم‌ مغذّی، سهولت پرورش، بالا بودن قیمت محصولات، حساسیت کم به محدودیت‌های منابع غذایی، مقاوم بودن در برابر بیماریهای شایع طیور، برگشت سریع سرمایه، تولید تخم زیاد و رفتارهای تغذیه‌ای مناسب آن موجب شده به عنوان یک پرنده مطلوب و اقتصادی مورد توجه پرورش دهندگان قرار گیرد.


دانشجوی واحد شبستر ادامه داد : این تحقیق با عنوان «مقایسه کاربرد منابع مختلف نمک طعام بر عملکرد و ویژگی‌های لاشه بلدرچین‌های ژاپنی» و با راهنمایی دکتر ناصر ماهری سیس و مشاورهٔ دکتر عبدالاحد شاد‌دل تیلی به عنوان پایان‌نامه پایان تحصیلات کار‌شناسی ارشد پرورش و مدیریت تولید طیور انجام یافته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر