صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
گزارش آنا؛

دیپلماسی آمریکا در قبال ایران کماکان خصمانه است/ امنیت صهیونیست‌ها و عربستان بهانه بایدن برای ادامه فشار بر جمهوری اسلامی

وعده‌های انتخاباتی بایدن مبنی بر تعامل دیپلماتیک با ایران را چنانچه در یک کفه ترازو بگذاریم و منافع حمایت از اسرائیل و عربستان برای آمریکا را در کفه دیگر، پی خواهیم برد که مستأجر کاخ سفید به هر بهانه‌ای متوسل می‌شود تا فشار حداکثری علیه تهران ادامه یابد.
کد خبر : 567272

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، وقتی در دوره پویش انتخابات ریاست جمهوری 2020 جو بایدن به‌عنوان نامزد حزب دموکرات و منتقد سیاست‌های دونالد ترامپ در تعامل با ایران پشت تریبون می‌رفت آن‌چنان محکم از بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای سال 2015 موسوم به برجام سخن می‌گفت که بسیاری از ساده‌لوحان روز تحلیف بایدن را روز پایان تحریم‌ها و دشمنی‌های آمریکا علیه ایران قلمداد می‌کردند اما هر چه این سیاستمدار کارکشته دموکرات به کرسی ریاست نزدیک‌تر شد از وعده‌های خود دورتر شد.


بایدن در امتحان تنش‌زدایی از منطقه غرب آسیا موفق نبود


ترامپ در تمام چهار سال ریاست‌جمهوری‌اش هر حمله‌ای به محل استقرار نیروهای آمریکایی در عراق را بدون اینکه سند و مدرکی ارائه دهد به گروه‌های همسو با ایران نسبت می‌داد و به فاصله یکی دو روز حمله انتقام‌جویانه علیه گروه‌هایی انجام می‌داد که منطقه را از شر گروه‌های تروریستی داعش و القاعده نجات داده بودند. اتفاقاً مشابه چنین حمله‌ای چند روز پیش به مقر سربازان آمریکایی در اربیل در شمال عراق شد که محک بسیار خوبی برای این بود که آیا بایدن نگاه منطقی‌تری به پشت پرده این قضایای تکراری دارد یا راحت‌ترین راه را انتخاب خواهد کرد که دیدیم رئیس‌جمهور جدید هم دستور داد ارتش آمریکا به بهانه حمله راکتی به پایگاه اربیل مواضع کتائب حزب‌الله را در مرزهای سوریه بمباران کنند.



شایان‌ذکر است که نیروهای مقاومت اسلامی و الحشدالشعبی هر بار هرگونه دست داشتن در حملات راکتی به پایگاه‌های آمریکا در عراق را هم تکذیب و هم محکوم کردند و از دولت عراق خواسته‌اند تا این حملات مشکوک را مورد تحقیق و بررسی دقیق قرار دهد و عوامل آن را معرفی و با آنان برخورد کند اما دولت عراق خواسته یا ناخواسته تابحال به چنین درخواستی پاسخ مناسب نداده است.


بایدن اگر واقعاً می‌خواست از روابط واشنگتن با تهران تنش‌زدایی کند و قدمی به‌سوی اعتمادسازی بردارد دست‌کم دستور تحقیق و بررسی بیشتر می‌داد و مانند ترامپ که همیشه توسط وی به اعمال تصمیم‌های عجولانه متهم می‌شد دستور حمله صادر نمی‌کرد. بایدن می‌دانست که اجتناب از حمله عجولانه به نیروهای محور مقاومت و همسو با ایران تا چه اندازه می‌تواند در بازگشت این کشور به برجام و بازگرداندن ایران به تعهدات برجامی مفید باشد اما گویا او به دنبال بهانه است که اوضاع را متشنج‌تر کند تا آرام‌تر.




بیشتر بخوانید:


فرانسه خواستار حضور عربستان و رژیم‌صهیونیستی در برجام شد


دولت سعودی خواستار مشارکت در مذاکرات احتمالی برجام با ایران شد




نه اینکه سیاست کلی آمریکا در منطقه غرب آسیا متأثر از افکار پریشان حکام تل‌آویو و ریاض باشد اما به‌هرحال اهمیت راهبردی که آمریکا برای روابط نزدیک با عربستان و اسرائیل قائل است آن‌قدر برای ایالات‌متحده سودآور است که حاضرشده در هرگونه تعاملی که بخواهد با ایران داشته باشد، رژیم صهیونیستی و آل سعود را طرف جدی مشورت قرار دهد.


علاوه بر این، رابطه نزدیک با اسرائیل و عربستان می‌تواند این منافع را برای واشنگتن در برداشته باشد: سلطه آمریکا بر منطقه غرب آسیا، طولانی‌تر شدن توافق‌نامه‌های بسیار سودآور فروش تسلیحات ساخت آمریکا به کشورهای هم‌پیمان در منطقه، اعمال قدرت نظامی بر کشورهای منطقه از طریق افزایش پایگاه‌های نظامی در منطقه و مهم‌تر از همه ادامه استقرار ساختار دلارهای نفتی که اقتصاد آمریکا به‌شدت به آن وابسته است به‌صورت اینکه با متشنج جلوه دادن اوضاع، قیمت نفت غرب آسیا کاهش و قیمت نفت دریای شمال و نیز منابع انرژی در آمریکا افزایش می‌یابد.


بایدن همه این موارد را در کفه ترازو قرار داده و با حمله به مواضع محور مقاومت نشان داد که به این نتیجه رسیده کفه‌ ترازویی که اسرائیل و عربستان در آن قرار دارند فعلاً برای آمریکا صرفه بیشتری دارد. درست به همین دلیل است که بایدن شرط بازگشت به برجام را بازگشت ایران به تعهدات برجامی قرار داده است علیرغم اینکه می‌داند این دولت آمریکا بود که بدون دلیل توافق هسته‌ای را ترک کرد و تحریم‌ها علیه ایران را بازگرداند.


زمان برای بایدن در خصوص تعامل با ایران به‌سرعت در حال سپری شدن است


دولت ایران بر اساس مصوبه قانونی مجلس شورای اسلامی ملزم شده است که از بازرسی‌های سرزده ناظران آژانس بین‌الملل انرژی اتمی از تأسیسات هسته‌ای کشور ممانعت کند تا به دهن‌کجی‌های آمریکا و تروئیکای اروپایی (انگلیس، آلمان و فرانسه) پاسخ داده باشد. ایران این دسترسی ناظران آژانس به تأسیسات خود را تا سه ماه به‌صورت موقت قطع و اعلام کرده که به همکاری با آژانس ادامه خواهد داد.



برخی کارشناسان معتقدند که اهمیت راهبردی به اسرائیل و عربستان این شانس را داده است که دارای حق وتو در خصوص سیاست خارجه آمریکا در غرب آسیا شوند



در حال حاضر زمان برای بایدن به‌سرعت در حال سپری شدن است و این رئیس‌جمهور جدید آمریکا است که باید تصمیم بگیرد که به تحریم‌ها علیه ایران پایان دهد یا کماکان بر درخواست غیر منطقه‌ای بازگشت ایران به تعهداتش برجامی اصرار ورزد.



مقامات نظامی اسرائیل علناً اعلام کرده‌اند که اگر بایدن بدون هماهنگی با تل‌آویو به برجام بازگردد احتمال اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران را افزایش داده است. درعین‌حال، عربستان سعودی متحد نزدیک آمریکا هم به‌صورت غیرمستقیم و مستقیم تهدید کرده است که بازگشت آمریکا به برجام و لغو تحریم‌ها علیه ایران به تهران امکانات مالی فراوان می‌دهد و نیز باعث مسابقه تسلیحاتی در منطقه خواهد شد.


بایدن هم که به دنبال بهانه برای زیر پا گذاشتن قول خود برای بازگشت به برجام بود در مکالمه تلفنی با رهبران اسرائیل و عربستان اهمیت راهبردی این دو هم‌پیمان آمریکا را برجسته کرد. لازم به ذکر است که حمله هوایی آمریکا به شرق سوریه چند ساعت بعد از مکالمه تلفنی بایدن و ملک سلمان پادشاه عربستان صورت گرفت.


برخی کارشناسان معتقدند که اهمیت راهبردی به اسرائیل و عربستان این شانس را داده است که دارای حق وتو در خصوص سیاست خارجه آمریکا در غرب آسیا شوند.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر