صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
عبدالباری عطوان:

حمله آمریکا به سوریه موشک‌باران پایگاه‌های پنتاگون در عراق را کلید می‌زند/ کاخ سفید منتظر انتقام باشد

یک تحلیلگر عرب‌زبان در گزارشی نوشت: آمریکا به‌دلیل حملات هوایی به مرز عراق و سوریه باید منتظر پاسخ انتقام‌جویانه باشد و بعید نیست این اقدام، شلیک موشک‌های بیشتر به سفارت و دیگر پایگاه‌های پنتاگون در عراق را کلید بزند.
کد خبر : 567262

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، عبدالباری عطوان در یادداشتی نوشت: چند روز بعد از حملات موشکی اسرائیل به مقرهای نظامی در حومه جنوبی دمشق، جنگنده‌های اف-15 آمریکا بامداد روز گذشته (جمعه)  حملاتی را انجام دادند که پنتاگون  اعلام کرد در آن پایگاه‌های گردان‌های حزب‌الله عراق هدف قرار گرفت. واشنگتن اعلام کرد این حمله را در پاسخ به حملات موشکی به سفارت آمریکا در بغداد و پایگاه‌های نظامی دیگر در فرودگاه اربیل و شمال عراق انجام داده است.



 گردان‌های حزب‌الله از شاخص‌ترین گروه‌های حشدالشعبی (بسیج مردمی) عراق است و مقام‌های این گروه بارها از حمایت ایران از خود خبر داده‌اند؛ پس چگونه می‌شود آمریکا برای حمله، مستقیم گردان‌های حزب‌الله را داخل خاک عراق یا مرزهای ایران  هدف قرار نداده؟ پاسخ بسیار روشن است؛ به‌طور خلاصه می‌توان گفت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا که به انجام حمله اعتراف کرده است، از سویی نمی‌خواهد دولت مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق را به‌عنوان متحد خود در تنگنا قرار دهد و از سوی دیگر نمی‌خواهد ایران را تحریک کند. بایدن در انتظار پاسخ تهران به دعوت آمریکا برای بازگشت به میز گفت‌وگوهای هسته‌ای است. علاوه بر این، رئیس‌جمهور آمریکا تلاش می‌کند از هرگونه پاسخ انتقام‌جویانه ایران یا حزب‌الله به پایگاه‌های خود در شمال و غرب عراق یا سفارتخانه‌هایش خودداری کند.



بایدن نه‌تنها جزء مهم‌ترین حامیان اشغال عراق نبود، بلکه از طرح تجزیه این کشور طبق قومیت و فرقه نیز دفاع کرد و معتقد بود این کشور بزرگ‌ترین خطر برای طرح دشمن صهیونیستی به‌شمار می‌رود.



عبدالباری عطوان تأکید کرد: پایگاه‌ها و نیروهای آمریکا در خاک عراق غیرقانونی حضور دارند و پارلمان عراق در مصوبه‌ای خواستار خروج سریع این نیروها شد. حامیان این قانون که اکثریت مردم عراق را شامل می‌شوند معتقدند هرگونه پاسخ موشکی که این نیروها را هدف قرار دهد، در راستای اجرای قانون پارلمان عراق است. با توجه به این مصوبه، دولت آمریکا نمی‌تواند اعتبار و مشروعیت پارلمان عراق را زیر سؤال ببرد، زیرا در راستای روند سیاسی قوانینی است که واشنگتن بر عراق و طبق قانون پل برمر، نخستین حاکم آمریکایی بر این کشور تحمیل کرد. طبعاً واشنگتن باید نخستین طرفی باشد که به تصمیم پارلمان پایبند باشد، اما چنین کاری را نکرد، از اشغالگری درس نگرفت و نشان داد تا چه اندازه در زمینه تغییرات جدید میدانی بی‌اطلاع است.




بیشتر بخوانید:


آماده‌باش نظامیان آمریکایی در عراق از بیم پاسخ مقاومت




وی می‌نویسد: اگر رئیس‌جمهور آمریکا این‌گونه می‌پندارد که حملات هوایی می‌تواند اهرم فشاری برای این باشد که ایران را برای توافق جدید به پای میز مذاکرات بازگرداند یا اینکه حملات می‌توانند تضمین‌کننده امنیت سفارت و پایگاه‌های نظامی آمریکا در خاک عراق باشند، سخت در اشتباه است، زیرا ممکن است حملات نتیجه عکس بدهند و موجب افزایش حمله به این پایگاه‌ها و نیز حملات موشکی و راکتی شود. آمریکا طعم موشک‌های گروه‌های عراقی را چشیده است؛ حملات دقیقی که در آن پایگاه هوایی آمریکایی‌ها در قلب فرودگاه بین‌المللی اربیل واقع در شمال عراق هدف قرار گرفت و چندین کارشناس آمریکایی و متخصص فناوری هواپیمای جنگنده و ساخت موشک زخمی شدند.


عطوان در ادامه موضوع سوریه را یادآوری کرد و نوشت: آمریکایی‌ها تلاش کردند سوریه را در مدت چند سال هدف توطئه خود و دشمن صهیونیستی قرار دهند و به کشوری  شکست‌خورده مانند عراق، لیبی و یمن تبدیل کنند یا از آن کشوری تجزیه‌شده به‌لحاظ قومیتی و فرقه‌ای بسازند، ولی در تلاش‌های خود ناکام ماندند. سوریه در اقدامات خود تنها نیست و بخشی از پازل محور مقاومت به شمار می‌رود که توانسته است خود را به‌عنوان قدرت منطقه‌ای بزرگی مطرح کند. دمشق اکنون توانایی مدیریت بحران‌ها و مواجهه با محاصره‌های اقتصادی و سیاسی را دارد و در جنگ‌های زیادی موفقیت ارتش خود را به رخ مخالفان کشانده و توان هسته‌ای این کشور نیز به‌تدریج در حال رشد و گسترش است.



این گزارش می‌افزاید: روسیه متحد اصلی سوریه، به‌دنبال حمله هوایی آمریکا، آن را محکوم کرد و نقض قوانین بین‌المللی خواند، همانند زمانی که اسرائیل به سوریه تجاوز کرده بود. این محکومیت از سوی مسکو کافی نیست، بلکه باید با تجهیز ارتش سوریه به سامانه دفاع موشکی همراه باشد تا دمشق بتواند از حاکمیت خود دفاع کند، زیرا غیرمنطقی است سامانه اس-400 به همه کشورهای جهان به جز سوریه و ایران که متحدان بسیار نزدیک مسکو هستند، صادر شود.


عطوان در پایان گزارش خود می‌نویسد: دولت بایدن با انجام حملات غافلگیرکننده و شتابزده این پیام ناامیدکننده را به تمام کسانی فرستاد که معتقد بودند دولت وی به‌ویژه در منطقه خاورمیانه، عراق و خلیج‌(فارس) بسیار با دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا متفاوت خواهد بود؛ حملاتی که می‌تواند زمینه‌ساز افزایش تنش‌های بیشتر و کشیده شدن منطقه به جنگ‌های بی‌حاصل باشد. آمریکا به‌دلیل این حملات باید منتظر پاسخ انتقام‌جویانه باشد، شاید این کار موجب شود دولت بایدن و نیروهای آمریکایی از اقدام خود پشیمان شوند و بعید نیست آغازی برای شلیک موشک‌های بیشتر به سفارت و پایگاه‌های دیگر آمریکایی در عین‌الاسد و شمال عراق باشد.


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر