چرا برخی افراد سرما را دوست دارند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از اسلش گیر، اگر از آن دسته از افرادی هستید که از هوای سرد لذت میبرید، یکی از اشخاصی به شمار میروید که جهش ژنتیکی مرتبط به افزایش تابآوری در سرما در آنها اتفاق افتاده است. این جهش ژنتیکی در آبوهوای سرد به نفع فرد عمل میکند اما میتواند بر عملکرد ورزشی فرد تأثیر منفی بگذارد.
نتایج مطالعات موسسه کارولینسکا در سوئد نشان میدهد در هر پنج نفر یک مورد فیبرهای عضلانی فاقد پروتئین «آی ایکتینین 3» دارد. این جهش ژنتیکی که به فرد کمک میکند تا در هوای سرد گرم بماند، در گذشتههای دور، زمانی که انسان به مناطق سردسیر مهاجرت میکرد، نوعی مزیت به شمار میرفته است. این پروتئین تنها در فیبرهای عضلانی یافت میشوند که سرعت انقباض بالایی دارند.
براساس یافتههای جدید، حدود 20 درصد از جمعیت جهان فاقد این پروتئین هستند که نتیجه یک جهش ژنتیکی است. در این مطالعه برای نخستین بار ارتباط میان عدم حضور این پروتئین در عضلات و افزایش مقاومت در برابر سرما در انسان کشف شده است. دانشمندان از الکترومیوگرافی برای اندازهگیری فعالیت الکتریکی در عضلات داوطلبان استفاده کردند.
آزمایشهای بالینی نشان داد انقباض در فیبرهای عضلانی افرادی که فاقد این پروتئین هستند، آهستهتر رخ میدهد. این امر به آنها اجازه میدهد حرارت بدن را به روش کارامدتری حفظ کنند. این در حالی است که فیبرهای عضلانی که با سرعت بالاتری منقبض میشوند در هوای سرد منجر به لرزش فرد میشوند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/