متوجه معنای تعارف کریمی به دادکان نشدم/ انتخابات فدراسیون فوتبال فرمایشی نیست
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال در شرایطی برگزار خواهد شد که نامزدهای تصدی پست ریاست آخرین تلاشهای خود را برای برگزیده شدن انجام میدهند.
شناخت نسبی اعضای مجمع از نامزدها
سید کاظم اولیایی در مورد مجمع انتخاباتی این دوره فدراسیون فوتبال به خبرنگار ورزشی آنا اظهار کرد: این دوره با دورههای قبلی فرق میکند و جا داشت تا آقایان آگاهی بخشی خود را که شامل رزومه و اطلاعات مربوط برنامههایشان بود را بیشتر در معرض عموم قرار میدادند. اگرچه اعضای مجمع انتخاباتی فدراسیون شناخت نسبی نسبت به سه نفر از نامزدها پیدا کردند و بهتر میدانند که به چه شخصی رأی دهند.
حق پخش برای باشگاههاست
وی در خصوص برنامههای مطرح شده توسط سه نامزد فدراسیون فوتبال عنوان کرد: هر سه نامزدی که برنامه دادند از زوایای مختلف نظرات خود را گفتند ولی ضعف کلی آنها این است که برنامههای اقتصادیشان بر اساس درآمدزایی از حق پخش تلویزیونی و تبلیغات محیطی است که به نظرم راه درستی انتخاب نشده چون حق پخش باید به باشگاهها داده شود و فدراسیون به نمایندگی باشگاهها میتواند این مبالغ را دریافت و حق آنها را پرداخت کند. اینکه فدراسیون بر مبنای حق پخش درآمدهای خود را تنظیم کند خیلی حق نیست چون این درآمد برای باشگاههاست. البته از تیمهای ملی میتوان درآمدزایی کرد که آن هم از طریق شرکتهای بزرگی است و به نظرم برنامه اقتصادی نامزدهای فدراسیون به عنوان شده پاشنه آشیل آنها محسوب میشود.
نیاز فوتبال به چرخه مالی خصوصی
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال عنوان کرد: بدون شک مشکلات اقتصادی نه تنها برای فوتبال بلکه مشکل اساسی کل کشور است و از آنجایی که فوتبال ما دولتی بوده و درآمد دولتی وابسته به نفت و گاز است، گردش مالی مطلوبی در بخش خصوصی صورت نگرفته و فوتبال به این چرخه نیاز دارد و متأسفانه در این زمینه لنگ میزنیم. امیدوارم فردی که مسئولیت ریاست فدراسیون فوتبال را قبول میکند با کارشناسان زبده و خبره نشستهایی برگزار کند تا راه های درآمدزایی را بهتر از قبل بشناسد و اجرایی کند.
فعالیت گروهی در فوتبال
وی در مورد اینکه علی کریمی در هیچ مناظرهای شرکت نکرده و برنامههایش آنچنان که باید مطرح نشده، بیان کرد: فوتبال کاری جمعی است همانند مسابقات آن که در زمین تمامی نفرات با یکدیگر مشارکت و همکاری میکنند تا نتیجه بگیرند. در کارهای ستادی هم باید فعالیتها گروهی جلو برود و نمیدانم علی کریمی با چه تعامل و مفاهمهای به دنبال برگزیده شدن است. ذینفعان فوتبال باید بدانند که کریمی چه برنامههایی دارد تا بر اساس آن در مجمع رأی بدهند. اعضای مجدد دقیقاً نمیدانند برنامههای ایشان چیست.
دادکان خودش نیامد
اولیایی در مورد اینکه کریمی عنوان کرده اگر محمد دادکان در انتخابات فدراسیون حاضر میشد به نفع کنار می کشید و ائتلاف میکرد، تصریح کرد: مصلحتهای محمد دادکان را همه اهالی فوتبال میدانند. مانعی هم برای ثبتنام و ورود ایشان وجود نداشت. خیلیها درخواست کردند ولی خودشان قبول نکردند. این تعارفات چه معنایی دارد را من نمیدانم و متوجه آن نمیشوم. مطلب دوم اینکه هر کسی برای زندگی شیوهای دارد و شعار دادن کار سختی نیست. در گذشته با پول سالاری و پولهای بادآورده مبارزه شده و الان شرایط متفاوتی است که باید دید عواملی که میخواهند رأی بدهند چگونه تصمیم میگیرند. ضمن اینکه مبارزه با فساد کاملاً کاری مشخص است.
انتخابات فرمایشی نیست
وی درباره اینکه بسیاری عنوان کردند از کیومرث هاشمی توسط کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان حمایت میشود، بیان کرد: این حرفها را توهم میدانم. در دو دوره چهار ساله ریاست جمهوری هم افرادی بودند که قرار بود اطلاعاتی را فاش کنند اما حرفی نزدند. نباید برای آنکه خودمان را جا بیندازیم کار را به گردن وزارت ورزش یا جاهای دیگر انداخت. این وزارتخانه اگر هم بخواهد ابزار حمایت از هیچ نامزدی را ندارد. این انتخابات را نمیتوان فرمایشی دانست. رابطه کیومرث هاشمی هم با دولت مشخص است. حداقل به عنوان کارمند وزارت ورزش باید به او منصبی می دادند ولی چنین اتفاقی نیفتاده است و پستی ندارد.
زد و بند منحوس است
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال در مورد مهندسی انتخابات عنوان کرد: مقصود از مهندسی انتخابات اگر رایزنی و نشست باشد در ذات این پدیده است و اصلاً ایرادی ندارد ولی اگر از نگاه منفی آن باشد که زد و بند است و من به نوبه خودم این کار را زشت، منحوس و غیر قابل قبول میدانم. البته عدهای تلاشهایی میکنند و ذینفعان متفاوت هستند ولی با توجه به اینکه شرایط اعضای مجمع تغییر کرده بدون شک چنین اتفاقی رخ نخواهد داد.
افزایش اعضای مجمع انتخاباتی
وی ادامه داد: مسلماً اگر اصلاح اساسنامه در سالهای آینده صورت بگیرد تعداد اعضای مجمع از ۹۰ نفر بیشتر خواهد شد و آن وقت دیگر فکر مهندسی منفی معکوس اصلاً قابل پذیرش نیست. به عنوان مثال میتوان اتحادیه باشگاههای استانها را فعال کرد و با حضور اعضای آن اتحادیهها مجمع نیز نمایندگان بیشتری داشته باشد و با افزایش تعداد رأی دهندگان مسلماً صحبت از مهندسی دیگر نمیشود.
فدراسیون به حق پخش وابسته نباشد
اولیایی در مورد اینکه مهمترین راه درآمدزایی از فوتبال به حق پخش تلویزیونی ختم میشود، بیان کرد: حق پخش راجع به شغل و حرفهای است که در آن تولید محتوا صورت میگیرد و مردم هستند که هزینه آن را پرداخت میکنند و عرضه کننده آن رسانه ملی است. در کشورهای توسعه یافته شبکههای تلویزیونی در اختیار بخش خصوصی است و آنها مسابقات را به صورت زنده پخش میکنند و هزینه آن را از مردم دریافت میکنند. فدراسیون فوتبال اگر بخواهد وابسته به حق پخش باشد آیتم مهمی از نظر من نیست چون چنین پولی حق باشگاههاست.
شیوه غلط باشگاهداری
وی تأکید کرد: اگر فوتبال حرفهای میخواهیم باید هزینه باشگاهها را پرداخت کنیم و آن را از روی دوش مردم برداریم. به عنوان مثال باشگاههای صنعتی مانند پیکان و سایپا بالاجبار هزینه مسابقات خود را از مردم دریافت میکنند. خودرو را گران میکند تا هزینههای باشگاهداری خود را تأمین کنند که شیوه غلطی است چون باید درآمدها از روی گرده مردم برداشته شود. فوتبال اگر میخواهد در بخش خصوصی و به صورت مستقل عرضه شود عدهای علاقهمند میتوانند چرخه آن را برعهده بگیرند. اینکه به صورت غیرمستقیم دولتی باشد در ورزش حرفهای و قهرمانی فایده ندارد.
دربی سکوت
اولیایی خاطرنشان کرد: ممنوعیت قانونی برنامه پنج ساله ششم هر نوع پرداخت را برای ورزش حرفهای ممنوع کرده و شرکتهای دولتی نمیتوانند باشگاهداری کنند اما این اتفاق در حال انجام شدن است. حسین فرکی زمانی که سرمربی پیکان بود و تیمش با سایپا بازی کرد در پایان مسابقه گفت دربی سکوت را برگزار کردیم. برای آنکه تیمهای تولید کننده خودرو از مردم هزینه دریافت و باشگاهداری کنند افزایش قیمت دارند که این ظلم مطلق است، فوتبال چهارچوب حرفهای دارد و باید در مدار صحیح قرار گیرد.
انتهای پیام/4048/
انتهای پیام/