صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۵ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
دانشگاه همراه با انقلاب/201 هاشمی در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا مطرح کرد؛

عَلَم گفتمان‌سازی بیانیه گام دوم انقلاب در دست بسیج اساتید/ دولت اسلامی و جوان حزب‌اللهی چگونه محقق می‌‌شود؟

رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد که با قاطعیت می‌گویم در همه کشور، عَلَم و گفتمان‌سازی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در دست بسیج اساتید کشور و این دانشگاه است.
کد خبر : 566821

گروه استان‌های خبرگزاری آنا، داوود دهقانی محمودآباد- بی‌شک چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که دو سال از آن تاریخ می‌گذرد، یکی از حساس‌ترین برهه‌های تاریخی جمهوری اسلامی ایران بوده است؛ چراکه دشمنان نظام اسلامی در بوق و کرنا کرده بودند که این نظام الهی ۴۰ سالگی خود را نمی‌بیند؛ اما نه‌تنها این پیشگویی‌ها به وقوع نپیوست؛ بلکه با خون سربازان نامدار و قهرمانش مانند سردار سلیمانی و فخری‌زاده جان مضاعفی گرفت و با سرعت بیشتر در مسیری که در سال ۵۷ برای خود مشخص کرده بود در حال پیمودن است.


در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی منشوری توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای -که بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نام گرفت - صادر و در بخشی از آن دستاوردهای ۴۰ سال نخست و در بخشی دیگر اهداف آینده ترسیم شد.


با صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و بنا بر وظیفه و مسئولیت علمی در قبال این منشور، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی هم شهریور ۹۸ «شیوه‌نامه تشکیل دبیرخانه مرکزی و دبیرخانه‌های استانی» دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی این دانشگاه را ابلاغ کرد.


رئیس استان، نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در استان، معاون فرهنگی دانشجویی استان، رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در استان، مسئولان بسیج کارکنان و دانشجویی استان، سه نفر از اساتید نخبه بسیجی استان به انتخاب شورای مرکزی بسیج دانشگاه آزاد اسلامی از اعضای دبیرخانه استانی هستند.


با گذشت دو سال از ابلاغیه مقام معظم رهبری و حدود یک سال و نیم از ابلاغ تشکیل دبیرخانه مرکزی و استانی راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی، خبرنگار آنا در گفت‌وگو با سیدمحمود هاشمی رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی این موضوع را واکاوی و بررسی کرده است که مشروح آن در ادامه می‌آید.


آنا: چرا در 2 سال گذشته به‌طور شایسته به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی پرداخته نشده است؟


هاشمی: معتقدم این بیانیه از وقتی صادر و ابلاغ شد، همان ابتدا با مهجوریت و مظلومیت مواجه شد که دلیل آن‌ هم وقوع سیل در بخش‌های مختلف کشور ازجمله لرستان بود و کشور برای چند ماه درگیر این لای طبیعی بود. نهادهای انقلابی عملاً همه درگیر شدند و تا خود را جمع‌وجور کردند، بعد از سیل با شیوع ویروس مرگبار کرونا در کشور مواجه شدیم، یعنی در این مسیر، عملاً بیانیه گام دوم انقلاب دچار یک مظلومیتی شد و گفتمان‌سازی و نهادینه کردن بیانیه در سطح نخبگانی و جامعه اتفاق نیفتاد.




بیشتر بخوانید:


بیانیه گام دوم در بخش اجرایی جامعه کمتر تبیین شده است


 برخی مدیران نظام دغدغه ندارند


تبدیل اهداف بیانیه گام دوم انقلاب به مطالبه عمومی


دانشگاه‌ها مسیر اجرای بیانیه گام دوم انقلاب را هموار کنند




آنا: بعد از چند ماه از صدور بیانیه توسط حضرت آقا، دکتر طهرانچی «شیوه‌نامه تشکیل دبیرخانه مرکزی و دبیرخانه‌های استانی» بیانیه گام دوم در دانشگاه آزاد اسلامی را ابلاغ کرد. در این مورد  توضیح می‌دهید؟


هاشمی: بله، همان ابتدا بلافاصله چند ماه بعد از اینکه حضرت آقا بیانیه را صادر کردند، در بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی، دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب با این هدف که بتوانیم بیانیه را تبیین و گفتمان‌سازی کرده و وارد فازهای اجرایی شویم، شکل گرفت و این مأموریت از طرف بسیج اساتید کشور به بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واگذار شد.


با گذشت زمان، خودِ بسیج اساتید کشور هم ستاد اجرایی بیانیه گام دوم انقلاب را شکل داد که حقیر هم در بسیج اساتید کشور و هم در دانشگاه آزاد اسلامی این مأموریت را دنبال می‌کنم.


آنا: در آن برهه شاهد ایجاد موجی برای تبیین بیانیه بودیم در این مورد چه نظری دارید؟


هاشمی: بله موافقم، ابتدا در دانشگاه‌ها بعد از اینکه بیانیه صادر شد، موجی راه افتاد، همه جلسه تبیین بیانیه گذاشتند، بعد از مدتی مثلاً 10 هزار نفر ساعت در کشور تبیین بیانیه در همه استان‌ها گذاشته شد، بیش از 10 هزار، بعد از مدتی بازخورد گرفتیم و دریافتیم آنانی که این دوره‌ها را گذرانده‌اند، هیچ اشرافی و تسلطی به بیانیه ندارند.


آنا: بیشتر توضیح می دهید؟


هاشمی: وقتی‌ که ارزیابی کردیم، دریافتیم آنانی که بیانیه را ارزیابی کردند، همان‌هایی بودند که مسئولیتی در دانشگاه و بیرون دانشگاه داشتند، درحالی‌ که خودشان بیانیه را متوجه نبوده و دریافت نکردند؛ بنابراین بر این شدیم که دوره‌های تربیت مدرس بیانیه گام دوم انقلاب را در کشور راه‌اندازی کنیم.


این سخن را با قاطعیت عرض می‌کنم که در این حوزه هم علمدار هستیم، هم گفتمان‌سازی می‌کنیم، با توجه به اقداماتی که انجام دادیم، برخی از کارشناسانی که پیش از اقدامات ما کلاس تبیین برگزار کرده و وقتی پای دوره تربیت مدرس گام دوم می‌نشینند، تازه متوجه می‌شوند که اولویت‌های برنامه‌‌شان تا حالا جابه‌جا بوده و باید یک‌جور دیگر برنامه‌ریزی کند، تازه متوجه می‌شوند بیانیه گام دوم یعنی چه؟ دغدغه در آنان به وجود می‌آید که تمام برنامه‌هایشان را در این مسیر تنظیم کنند.


آنا: تاکنون چند دوره تربیت مدرس برگزار شده است؟


هاشمی: دوره‌های تربیت مدرس، تقریباً در هشت استان دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شده است و هفت تا هشت استان آماده برگزاری دوره هستند، با توجه به شرایط کرونا در هر استانی 20 یا 30 نفر بیشتر اجازه نمی‌دهیم در این مرحله از دوره تربیت مدرس شرکت کنند.


آنا: این تعداد جوابگوی تبیین بیانیه گام دوم در هر استان هستند؟


هاشمی: این 20 تا 30 نفر می‌توانند درون هر استان تبیین گام دوم را در مساجد، مدارس و ... برای اقشار مردم درست انجام دهند و اگر فهم مشترکی از بیانیه به وجود بیاید و معتقدم مرحله سوم اهداف انقلاب اسلامی که دولت اسلامی است و تاکنون در شکل‌گیری چنین دولتی تأخیر داشته‌ایم، در این دو، سه‌ماهه با تبیین بیانیه به وجود می‌آید و دغدغه آقا درباره دولت جوان حزب‌اللهی تحقق پیدا می‌کند.


آنا: اولویت‌های دانشگاه آزاد اسلامی درباره بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی چیست؟


هاشمی: تمام تلاش دانشگاه این است که بتوانیم فضای گفتمانی درباره بیانیه گام دوم و رسیدن به فهم مشترک، نخست میان نخبگان و جامعه دانشگاهی، بعد میان همه اقشار شکل بگیرد، اگر این اتفاق بیفتد مطمئن باشید دولت جوان حزب‌اللهی و متعاقبش دولت اسلامی که گمشده بیانیه گام دوم است، تحقق پیدا می‌کند، این را هم بگویم که در همه کشور به ضرس قاطع در خلوت و جلوت جار می‌زنم عَلَم بیانیه گام دوم و گفتمان‌سازی گام دوم در دست بسیج اساتید کشور و دانشگاه آزاد اسلامی است و لاغیر!


آنا: گویا برخی از مدیران دولتی دغدغه آن‌چنانی در مورد اجرایی‌شدن یا تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ندارند، در این زمینه چه نظر و چه راهکاری دارید؟


هاشمی: مطالبه بسیج اساتید این است که آموزش عالی باید پای‌کار تبیین بیانیه گام دوم بیاید. نهادهای انقلابی در مجموعه آموزش عالی باید پای تبیین و گفتمان‌سازی بیانیه بیایند. بعضی‌ها هنوز از راه نرسیده، از اجرایی کردن صحبت می‌کنند، اگر به فهم مشترکی از بیانیه نرسیم، قطعاً در اجرا دچار مشکل می‌شویم و معتقدیم اجرایی کردن جنبه تصنعی و تشریفاتی دارد، حتماً بیانیه باید تبیین شود، آنهایی که معتقدند در این مورد آگاه و عالم‌اند، معتقدم وقتی پای بیانیه می‌نشینند، رمز و رازهای بیانیه را می‌بینند، متوجه می‌شوند که در برابر بیانیه چندان آگاه نیستند.


آنا: منظورتان را بهتر و بیشتر توضیح می‌دهید؟


هاشمی: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، بخشی از منظومه فکری حضرت امام(ره) و حضرت آقا و آن‌هم مبتنی بر اندیشه اسلامی و نهج‌البلاغه و قرآن است که به‌راحتی نمی‌شود بگوییم می‌توان به آن دست پیدا کرد. برخی منظومه فکری حضرت آقا را باید بخوانند تا بدانند در بیانیه چه می‌گذرد.


مسئولانی که در مجموعه‌های آموزش عالی و در کشور مشغول‌ هستند، همه‌ باید یک دوره تبیین بیانیه را بگذرانند تا بفهمند بیانیه یعنی چه و بعد بتوانند آن را وارد فاز اجرایی کنند. رئیس و مسئولی که فهمی از بیانیه نداشته باشد، اصلاً در اجرا نمی‌تواند بیانیه را عملیاتی و اجرایی کند.


آنا: وقتی‌ که مهم‌ترین بیانیه در آستانه 40 سال دوم توسط عالی‌ترین مقام کشور صادر می‌شود، چگونه است که برای برخی دغدغه شکل نمی‌گیرد؟


هاشمی: وقتی می‌گویم دغدغه شکل نمی‌گیرد از این بابت است که اهمیت این موضوع درک نمی‌شود، اگر طلا یا الماسی را دست یک بچه بدهید، نمی‌داند! هاشمی هرچقدر آدم انقلابی است، وقتی درگیر این بحث نشود، ممکن است پی به اهمیت و باور به این مسئله نداشته باشد. ازآنجایی‌که آدم انقلابی و متدینی است، به‌محض اینکه درگیر بحث می‌شود، دغدغه‌اش چند برابر می‌شود.


معتقدم موتور محرک کارهای انقلابی، دغدغه است، اگر همه دغدغه داشته باشند، ‌این موتور حرکت می‌کند، سرعتش بیشتر می‌شود، مسیرها را بیشتر می‌شناسد. برای همین می‌گویم وقتی مسئولان دستگاه‌ها پای بیانیه نشستند و انقلابی بودند، مسیر را درست تشخیص می‌دهند، برنامه‌ریزی‌های درستی انجام می‌دهند و قطعاً نگاه می‌کنیم و می‌بینیم بیانیه در برنامه‌ها و عملکردهایشان بروز و ظهور پیدا می‌کند، فقط تابلو، بنر و صحبت نیست از طرفی رسانه‌ها در زمینه تبیین بیانیه خیلی تأثیرگذار هستند که اعتقاد دارم نقش خودشان را خوب ایفا نکرده‌اند.


آنا: رؤسای بسیج اساتید در استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی تا چه اندازه درقبال بیانیه احساس مسئولیت داشته‌اند؟


هاشمی: به همه رؤسای بسیج اساتید در استان‌های کشور اعلام کرده‌ایم همه اقدامات درباره بیانیه به سازمان مرکزی ارائه شود تا بعد از بررسی به دانشگاه‌ها بگوییم که در یک سال گذشته چه نقش و تأثیر و چه توجهی در قول و عمل به بیانیه داشته‌اند.


انتهای پیام/4117/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر