فصل دوم مستندمسابقه «بومگرد» شهریور 1400 روی آنتن میرود/ پیگیری بومگردی مسئولانه در بنادر هرمزگان
بهگزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، «بومگرد» عنوان مستندمسابقهای است که فصل اول آن تابستان امسال روی آنتن شبکه مستند رفت و تصویربرداری فصل دوم آن نیز به تازگی به پایان رسیده است.
این مستندمسابقه برپایه سه سرفصل مهم گردشگری با محوریت بومگردی و اقتضائات فرهنگی هر منطقه، اشتغال و کسب و کار روستایی با در نظرگرفتن ظرفیتهای مغفول و در نهایت ارزشبخشی به سنتها و آداب و رسوم هر منطقه و هویت بخشی به هر بوم و قومیت تولید شده است.
در هر فصل از مستندمسابقه «بومگرد» سه خانواده براساس آیتمهایی متناسب با زیست بوم انتخاب شده در ۱۱ قسمت به رقابت با یکدیگر میپردازند. فصل نخست این مجموعه در شمال کشور و حوالی لنگرود تصویربرداری شده بود.
فصل دوم «بومگرد»؛ در ساحل خلیج فارس
تورج کلانتری به عنوان کارگردان این مستندمسابقه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا عنوان کرد: تصویربرداری فصل دوم در شهرستان میناب و بنادر جاسک و هرمز در استان هرمزگان به پایان رسیده است.در حال حاضر در حال تدوین این مجموعه هستیم.
وی گفت: ساختار فصل دوم شبیه فصل قبلی است و فقط به خاطر محدودیتهای کرونایی در بحث فروش محصولات شرایط یک مقدار فرق کرده است. به جز این بخش همه آیتمهای فصل اول را در این فصل هم داریم. البته یک تفاوت بزرگ دیگر نسبت به فصل اول وجود مجری در فصل دوم است.
کارگردان «بومگرد» افزود: با برنامهریزی ما فصل دوم «بومگرد» از شهریورماه سال 1400 روی آنتن خواهد رفت. البته هنوز مشخص نیست که از کدام شبکه پخش میشود. برای فصل سوم هم چند منطقه را درنظر گرفتهایم که پیش از تولید نیاز به تحقیقات گسترده دارد.
ایده اولیه از کجا آمد؟
کلانتری درباره ایده اولیه تولید این برنامه تلویزیونی گفت: همه ما دغدغه محیط زیست و فرهنگ روستایی را داریم و در حد خودمان دوست داریم محیط زیست ما آسیب نبیند و آن فرهنگ عامه روستایی مخدوش نشود. ما هم این دغدغه را داشتیم و همیشه به این فکر میکردیم که با توجه به اینکه در کار رسانه و فیلم هستیم، چگونه میتوانیم به این مسئله بپردازیم. یک نگاه این بود که مستند بسازیم و سابقه هم داشته که در حوزههای محیط زیست کار کرده بودیم.
وی اظهار کرد: در بررسیها دیدیم در رابطه با موضوعاتی مثل تولید زباله یا ساخت و ساز بیرویه در جنگل، بحث آب، بحثهایی نظیر مهاجرت از روستا به شهر مستندهای زیادی ساخته شده است. ما به دنبال این بودیم که به محیطزیست و فرهنگ روستایی و بحث اشتغال و کسب و کار روستایی به صورت ایجابی نگاه کنیم.
این کارگردان در ادامه افزود: برای ما سرگرمشدن مخاطب خیلی مهم است و روی آن تأکید داشتیم. نمیخواهیم صرفاً پیام خود را برسانیم بلکه میخواستیم در کنار آن، مخاطب از نظر بصری و شخصیتپردازی هم از این کار لذت ببرد.
توجه به بومگردی مسئولانه
کلانتری عنوان کرد: در جلساتی که با بچهها داشتیم به این نتیجه رسیدیم که «بومگردی مسئولانه» را جا بیندازیم. بومگردی مسئولانه به ظرفیتها و محدودیتهای حوزه مقصد در گردشگری توجه دارد. این مفهوم به زبان ساده یعنی اگر برای گردش به یک روستا یا یک مکان بکر میرویم، برای آنجا آورده مالی داشته باشیم و بتوانیم به اشتغال و کسب و کار آن منطقه کمک کنیم ضمن این که به محیط زیست و فرهنگ آنجا نیز لطمه نزنیم.
وی افزود: بهترین ظرفیت برای گفتن این حرف و رساندن این پیام، یک مستندمسابقه و «رئالیتیشو»بود.قالب مستندمسابقه هم سرگرمکننده است و هم آن معنی و مطلبی که مدنظر ماست را در قالب یک مسابقه منعکس میکند.
کارگردان مستندمسابقه «بومگرد» عنوان کرد: در بومگردی مسئولانه بحث محیط زیست حتماً درنظر گرفته میشود. یعنی خود اهالی میآیند بحث بومگردی را دست میگیرند و جلوی ساخت و سازهای بیرویه گرفته میشود.
کلانتری درباره بستر جغرافیایی این فصل «بوم گردی» نیز گفت: جاهایی را در نظر داشتیم منتهی نگاه ما این بود که در فصل دوم به نقاط محرومتر برویم که بومگردی درست در آنها دیده نشده و ظرفیت دارد که هم اشتغالزایی کند، هم به مردم منطقه کمک کند و هم آن مناطق را به مردمی که برنامه را نگاه میکنند معرفی کند.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/