صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۴ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
توسط محققان صورت گرفت؛

تولید واکسن mRNA برای «ایمنی درمانی» سرطان

واکسن‌های mRNA برای جلوگیری از ویروس کرونا در سرتاسر جهان خبرساز شده است.
کد خبر : 565785

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از تک اورگ، واکسن‌های mRNA برای جلوگیری از ویروس کرونا در سرتاسر جهان خبرساز شده است، اما دانشمندان همچنین روی واکسن‌های mRNA برای درمان یا پیشگیری از بیماری‌های دیگر ازجمله برخی از انواع سرطان کار می‌کنند.


اکنون محققانی در مجله علمی Nano Letters گزارش دادند، هیدروژلی تولید کرده‌اند که با تزریق ملانوم به موش‌ها، به‌آرامی واکسن‌های نانو RNA را که باعث کوچک شدن تومورها می‌شوند، آزاد کرده و آنها را از متاستاز (انتقال سلول‌های سرطانی به بافت‌های دیگر بدن) باز می‌دارد.


واکسن‌های ایمنی درمانی سرطان مانند واکسن‌های mRNA برای COVID-19 کار می‌کنند، با این تفاوت که سیستم ایمنی بدن را به‌جای ویروس برای حمله به تومورها فعال می‌کنند. این واکسن‌ها حاوی mRNA هستند که پروتئین‌های ساخته‌شده توسط سلول‌های توموری را رمزگذاری می‌کنند. وقتی mRNA وارد سلول‌های ارائه‌دهنده آنتی‌ژن می‌شود، آنها شروع به ساخت پروتئین تومور و نمایش آن بر روی سطوح خود کرده و سلول‌های ایمنی دیگر را برای جستجوی تومورها تحریک می‌کنند.



بااین‌حال mRNA یک مولکول ناپایدار است که به‌سرعت توسط آنزیم‌های موجود در بدن تخریب می‌شود. برای ایمنی درمانی سرطان، محققان سعی کرده‌اند از نانو ذرات برای محافظت و تحویل mRNA استفاده کنند، اما آنها معمولاً طی 1-2 روز پس از تزریق از بدن پاک می‌شوند. محققان می‌خواستند هیدروژلی تولید کنند که با تزریق زیر پوست، نانوذرات mRNA به‌آرامی همراه با مواد کمکی که به فعال‌سازی سیستم ایمنی کمک می‌کند، آزاد شوند.


محققان از اووالبومین (پروتئین موجود در سفیده تخم‌مرغ) به‌عنوان آنتی‌ژن مدل استفاده کردند. این تیم mRNA اووالبومین و یک ماده کمکی را با ترکیبات دیگر مخلوط کرده و هیدروژل ایجاد کردند. پس از تزریق، واکسن mRNA سلول‌های T را فعال کرده و تولید آنتی‌بادی را تحریک کرده و باعث کوچک شدن تومور در موش‌های تحت درمان شدند.


محققان می‌گویند این نتایج نشان می‌دهد که هیدروژل پتانسیل زیادی برای دستیابی به ایمنی درمانی سرطان به‌صورت طولانی‌مدت و کارآمد دارد.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر