اعتراض صادق زیباکلام به وزیر اطلاعات
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، در نامه سرگشاده این استاد دانشگاه در روزنامه قانون آمده است:
«جناب آقای دکتر سیدمحمود علوی
وزیر محترم اطلاعات جمهوری اسلامی ایران
با سلام و تحیات، بهاستحضار میرساند که ظرف سه روز گذشته برنامههای سخنرانی اینجانب پس از تصویب و اعلام، در دقیقه نود لغو شدهاند. نخست، سخنرانیام در دانشگاه نیکان تاکستان که قرار بود عصر روز پنجشنبه 26 آذر برگزار شود، روز قبلش لغو میشود. فقره بعدی سخنرانیام در دانشگاه علوم پزشکی اهواز به دعوت انجمن اسلامی آن دانشگاه در روز یکشنبه 29 آذر که آن هم باوجود تصویب اولیه و اعلام برنامه بعداً لغو می شود.
از آنجا که نفس این عمل اگر نگفته باشیم مغایر با قانون که دستکم از نظر اجتماعی ناشایست است، بنابراین هیچگاه لغوکنندگان بهصورت کتبی و رسمی آن را انجام نمیدهند بلکه تلفنی با برگزارکنندگان تماس می گیرند و میگویند «صلاح نیست» یا می گویند «بهواسطه شرایط حساسی که هست بهتره لغو شود» و عباراتی از این دست. این پنهانکاری باعث میشود تا معلوم نشود که اساساً کدام نهاد یا ارگان سخنرانی را لغو کرده است. برای مثال در تاکستان برگزارکنندگان اظهار داشتند که از «اطلاعات استان» با آنها تماس میگیرند و خواهان لغو سخنرانی بنده میشوند. در اهواز هم دانشجویان تماس گرفتند و گفتند«شورای تأمین استان» دستور لغو مراسم را صادر کرده. در موارد دیگر «رئیس دانشگاه» و «فرمانداری»، «استاندار»، «امام جمعه»، «بسیج» و غیره هم سابقه داشته که مراسم را لغو کردهاند.
جناب آقای دکتر علوی عزیز، نخستین پرسشم از حضرتعالی آن است که سرانجام مسئولیت صدور مجوز سخنرانی و سپس لغو آن برعهده کدام نهاد است؟ اگر مسئولان دانشگاه مجوز برگزاری برنامه را دادهاند، در آن صورت وزارت اطلاعات، وزارت کشور، بسیج یا امام جمعه به کدامین مستمسک قانونی میتوانند مراسم را لغو کنند؟
پرسش دومم آن است که دو روز قبل از تاکستان، بنده در دانشگاه آزاد شهرکرد سخنرانی داشتم، ابتدا همان هفته در دانشگاه علوم پزشکی ایلام برنامه داشتم، چند روز قبلش در دانشگاه هرمزگان، روز 16 آذر در دانشگاه شهید بهشتی و غیره؛ پرسش دومم از حضرتعالی آن است که اگر از دید مسئولان اطلاعاتی، امنیتی، سیاسی، عقیدتی استان گیلان، شهرکرد، ایلام، یزد، هرمزگان، تهران و غیره سخنرانی بنده در دانشگاه مجاز تشخیص داده میشود، در آنصورت چگونه است که در قزوین، اهواز یا دزفول همان دستگاهها و نهادها صلاح نمیدانند تا بنده آفتابی شوم؟ سرانجام کدام دستگاه و نهاد متولی صدور مجوز سخنرانیها در دانشگاهها هستند؟ در ثانی، مگر ضابطه، دستورالعمل، مصوبه، آییننامه، قوانین و مقررات مشخصی برای صدور مجوز سخنرانی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور وجود ندارد؟ و در نتیجه مسئولان هر استان، دانشگاه، شهر و شهرستانی خودشان باید رأساً وحسب تمایلات، گرایشات، وابستگیهای سیاسی، عقیدتی، جناحی و سایر ملاحظاتی که دارند در خصوص مراسم سیاسی و سخنرانیها تصمیمگیری نمایند؟ و البته و دست آخر هم با یک تلفن همهچیز منتفی شود؟
ایام بهکام باد
صادق زیباکلام
بیست و هفتم آذر یکهزار و سیصد و نود و چهار»
انتهای پیام/