صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۹
توسعه دانش‌های نو با انجمن‌های‌ علمی/30 احمدی در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا عنوان کرد؛

مهارت دانشجویان در تهیه برنامه‌های شهری چگونه افزایش می‌یابد؟/ سرپرست و اعضای انجمن‌های علمی تقویت و حمایت شوند

رئیس انجمن علمی شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس عنوان کرد که آشنایی دانشجویان با شرایط و عرصه‌های زندگی جمعی شهری از طریق بازدید‌های دوره‌ای می‌تواند به افزایش مهارت آنان در تهیه برنامه‌های شهری کمک کند.
کد خبر : 565471

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ انجمن‌های علمی مهم‌ترین كانون تولید علم محسوب می‌شوند و بر تمام فعالیت‌های علمی دانشگاهی تأثیر مستقیم دارند و موجب گسترش فعالیت‌های علمی بین‌رشته‌ای كه سهم مؤثری در تولید علم دارند می‌شوند.


با توجه به اهمیت انجمن‌ها به موازات تأسیس هر رشته دانشگاهی و جذب دانشجو، انجمن‌های علمی نیز باید تشكیل و شروع به فعالیت و عضوگیری كنند.


انجمن علمی و دانشجویی شهرسازی باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس سال 1393 با پیگیری و تلاش تعدادی از دانشجویان فعال گروه آموزشی شهرسازی تشکیل و همان سال این انجمن موفق به افزایش اعضا به 100 نفر از دانشجویان رشته مهندسی شهرسازی شد و مجوز فعالیت از سوی سازمان مرکزی را سال 1394 کسب کرد.


فعالیت‌های عمده انجمن علمی و دانشجویی شهرسازی باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس را ترغيب و تشويق دانشجويان، دانش‌پژوهان و تجليل از محققان و استادان ممتاز و برجسته دانشگاه و ارائه خدمات علمی، آموزشی و پژوهشی در قالب بازدیدهای علمی، برگزاری گردهمايی‌ها اعم از سمينار، کنگره، ميزگرد و سخنرانی‌های علمی در سطح دانشگاه، ملی، منطقه‌ای، بين‌المللی و انتشار تولیدات علمی از قبیل لوح فشرده، کتب، نشریات و ... و انتشار مطالب در شبکه‌های اجتماعی شامل می‌شود.




بیشتر بخوانید:


تولید علم و دانش‌ نوین با اتكا به نیروی انگیزشی نسل جوان و پویا


فیلم‌های آموزشی تخصصی مبارزه با کرونا تهیه و ارائه شد


پروژه پرینتر سه‌بُعدی در مراحل نهایی ساخت و کالیبراسیون




خبرنگار آنا به‌منظور آگاهی از فعالیت‌های انجمن علمی دانشجویی شهرسازی باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس در شماره 30 از پرونده «توسعه دانش‌های نو با انجمن‌های‌ علمی» گفت‌وگویی را با ملیحه احمدی رئیس این انجمن و عضو‌ هیئت علمی گروه شهرسازی ترتیب داده است که مشروح آن در پی می‌آید:


آنا: انجمن علمی دانشجویی شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس را با ذکر جزئیات، چگونگی تشکیل و نوع و حیطه کارکرد آن (زمینه‌های کاری) معرفی کنید.


احمدی: انجمن علمی دانشجویی شهرسازی باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس سال 1393 با پیگیری و تلاش تعدادی از دانشجویان فعال گروه آموزشی شهرسازی تشکیل شد و تبلیغات و عضوگیری خود را آغاز کرد و موفق به جذب اعضا به حدود 100 نفر از دانشجویان رشته مهندسی شهرسازی شد.


جایگاه و وظایف انجمن‌های علمی در دانشگاه آزاد اسلامی


مجوز انجمن علمی دانشجویی شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس از سوی سازمان مرکزی در سال 1394 صادر شد و با توجه به اینکه تا آن تاریخ  تجربه زیادی در مورد راه‌اندازی انجمن‌های علمی دانشجویی در دانشگاه ما وجود نداشت، فرآیند راه‌اندازی انجمن علمی بسیار طولانی بود تا این مهم  صورت پذیرد.


بدیهی است تلاش‌های دانشجویان و پیگیری مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی در این امر بسیار مؤثر بود. انتخابات انجمن اسفند سال 1394 برگزار و اعضای هیئت مدیره دانشجویان انجمن علمی مشخص شدند. سال 1398 تعدادی از دانشجویان علاقه‌مند انجمن معماری نیز به این جمع اصافه شدند که این موضوع تأثیر زیادی در افزایش فعالیت‌ها و مشارکت‌های دانشجویی انجمن داشت.


آنا: جایگاه و وظایف انجمن‌های علمی در دانشگاه آزاد اسلامی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


احمدی: انجمن‌های علمی به‌منظور گسترش و پيشبرد و ارتقای علم و توسعه کيفی نيروهای متخصص و بهبود بخشيدن به امور آموزشی و پژوهشی تشکیل می‌شوند.


فعالیت‌های عمده انجمن علمی دانشجویی شهرسازی باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، ترغيب و تشويق دانشجويان، دانش‌پژوهان و تجليل از محققان و استادان ممتاز و برجسته دانشگاه و ارائه خدمات علمی، آموزشی و پژوهشی در قالب بازدیدهای علمی، برگزاری گردهمايی‌ها اعم از سمينار، کنگره، ميزگرد و سخنرانی‌های علمی در سطح دانشگاه، ملی، منطقه‌ای، بين‌المللی و انتشار تولیدات علمی از قبیل لوح فشرده، کتب، نشریات و ... و انتشار مطالب در شبکه‌های اجتماعی را شامل می‌شود.


آنا: انجمن‌های علمی به‌عنوان هسته‌های تخصصی چه نقشی در پیشبرد علمی و توسعه علم و دانش به‌ویژه دانش‌های نوین دارند؟


احمدی: از آنجا که انجمن‌های علمی متشکل از دانشجویان فعال، باانگیزه و مسئولیت‌پذیر هستند، می‌توانند از طریق ایجاد انگیزه در سایر دانشجویان زمینه فعالیت‌های مشارکتی و داوطلبانه را در زمینه اجرای برنامه‌های علمی فراهم کنند. یکی از این فعالیت‌ها برگزاری مراسم تجلیل از استادان و دانشجویان برجسته و موفق در سطح واحدهای دانشگاهی است که زمینه فعالیت سایران را از طریق ایجاد انگیزه مؤثر فراهم می‌آورد.



بازدیدهای دانشجویی و فعالیت‌های عملی مکمل علوم تئوری و نظری بوده و از آنجا که رشته شهرسازی با تاریخ، تمدن، فرهنگ و جغرافیا سر و کار دارد، آشنایی دانشجویان با شرایط و عرصه‌های زندگی جمعی شهری از طریق بازدید‌های دوره‌ای علمی از مناطق ارزشمند شهرها و تجارب موفق شهرهای دوره‌های گذشته و حاضر می‌تواند به افزایش مهارت آنان در تهیه برنامه‌های شهری کمک کند.


آنا: حمایت از انجمن‌های علمی دانشجویی را چگونه ارزیابی می‌کنید و مشکلات و  چالش‌های مسیر فعالیت خود را چه می‌دانید؟


احمدی: حمایت از انجمن علمی شهرسازی از همان ابتدای تفکر ایجاد انجمن همواره رضایت‌بخش بوده و بخش‌های مرتبط اعم از دانشکده فنی و مهندسی و حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس همواره درصدد رفع موانع و حمایت از برنامه‌های علمی استادان و دانشجویان بوده‌اند.


انجمن‌های علمی چگونه در پیشبرد علم موفق هستند؟


راه‌اندازی باشگاه پژوهشگران و نخبگان در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در پیگیری امور و سرعت بخشیدن به برنامه‌های انجمن‌ها بسیار ملموس و مؤثر بوده است.


آنا: انجمن‌های علمی چگونه تقویت می‌شوند تا در پیشبرد علم موفق باشند؟


احمدی: با توجه به اهمیت پیشبرد وظایف انجمن علمی و به‌دلیل ایجاد امکان ارتباط مؤثر و پیوسته دانشجویان هر رشته دانشگاهی به نظر می‌رسد در شرایط کنونی و لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، تشکیل گروه‌های دانشجویی در شبکه‌های اجتماعی مجازی مؤثر است.


اگرچه این موضوع لزوم اختصاص فضای فیزیکی معین برای هر انجمن علمی در هر واحد دانشگاهی را نفی نمی‌کند و اساساً انجمن علمی به‌دلیل برخورداری از شخصیت حقوقی و پاسخگوبودن در قبال وظایف خود، به فضایی برای هماهنگی برنامه‌ها و نگهداری اسناد و مدارک و سوابق فعالیت‌ها نیاز دارد، به‌خصوص به‌دلیل اینکه اعضای انجمن و اعضای هیئت مدیره در هر ترم با فارغ‌التحصیل شدن تعدادی از دانشجویان دوباره با افراد جدیدی جایگزین می‌شوند، وجود این فضا به پویایی انجمن کمک خواهد کرد.


از آنجایی‌که برای هر انجمن علمی یک عضو هیئت علمی به‌عنوان سرپرست علمی پیش‌بینی و منظور شده و سرپرستان موظف به تأیید، هماهنگی و پیشبرد برنامه‌ها بوده و در قبال اقدامات انجمن پاسخگو هستند و این امر با صرف زمان و تخصص صورت می‌پذیرد، لازم است امتیازات ویژه‌ای به‌منظور تشویق، حمایت و تقویت سرپرستان عضو هیئت علمی و اعضای دانشجویی انجمن صورت پذیرد.


آنا: نحوه همکاری مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی با انجمن شهرسازی چگونه بوده است؟


احمدی: همانطور که گفتم مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی اعم از مسئولان مرتبط در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و مسئولان واحد شهرقدس با حسن نیت و اخلاق‌مداری به دانشجویان مسئول هیئت مدیره انجمن و مکاتبات آنها پاسخگو بوده‌اند.


اعضای روابط عمومی در اجرای مراسم گردهمایی، سخنرانی و بازدیدها از سنوات گذشته تاکنون با سعه صدر همکاری کرده‌اند.


انتقال انجمن‌های علمی دانشجویی به زیرمجموعه باشگاه‌ پژوهشگران در کل کشور یکی از اقدامات مفید در سیاست‌گذاری‌های دانشگاه بوده که منجر به پویایی بیشتر انجمن‌ها شده است.


آنا: در حوزه فعالیت‌های اجتماعی، علمی و فرهنگی چه موفقیت‌ها و دستاوردهایی داشته‌اید؟


احمدی: با توجه به اینکه انجمن علمی دانشجویی شهرسازی باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس سابقه بیشتری دارد به‌عنوان یکی از انجمن‌های پیشرو همواره مشوق استادان و دانشجویان برای ورود به حیطه برنامه‌های علمی و اجرایی بوده‌ایم.


برنامه‌های اجراشده در سال‌های اخیر عمدتاً با محور فعالیت‌های جمعی از قبیل برگزاری مراسم ویژه در روز شهرساز با انتخاب استادان برتر از طریق آرای دانشجویان، دانشجویان برتر از طریق ارزیابی تحصیلی و سایر فعالیت‌های آنان انجام شده است.


برگزاری چند جلسه نشست‌های تخصصی و سخنرانی‌های علمی نیز از فعالیت‌های انجمن علمی دانشجویی شهرسازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس بوده است.


از سوی دیگر بازدیدهای مستمر علمی به‌صورت حضوری و غیرحضوری با انتشار ویروس کرونا در یک سال اخیر صورت گرفته که محصول آن 6 مورد ارائه بازدیدهای مجازی از مناطق مهم شهری تهران و کرج توسط دانشجویان دکتری شهرسازی بوده است.


در حوزه امور خیریه تولید محصولات ضدعفونی‌کننده، برگزاری نمایشگاه‌های خیریه توسط دانشجویان معماری عضو این انجمن از جمله اقدامات مهم بوده است.


آنا: آیا در انجمن خود موفق به تولید محصول و یا موفقیت‌های دیگری شده‌اید؟


احمدی: با توجه به رسالت اجتماعی افراد در مبارزه با شیوع ویروس کرونا، تعدادی از دانشجویان داوطلب در این انجمن در خط بسته‌بندی محصولات ضدعفونی‌کننده فعالیت می‌کنند و اقدامات خداپسندانه و داوطلبانه آنان به سهم خود تأثیر بسزایی در رفع نیازهای دانشگاه و شهر داشته است.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر