فعالیت گسترده دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه تقریب مذاهب/ فرهنگ وحدت شیعه و سنی باید از دانشگاه به جامعه منتقل شود
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ایجاد وحدت در میان مذاهب اسلامی یکی از موضوعهای مهمی است که با پیروزی انقلاب اسلامی در دستور کار جمهوری اسلامی قرار گرفت. امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب همیشه نسبت به عدم ایجاد تفرقه میان مذاهب اسلامی و ترویج تقریب مذاهب تأکید کردهاند و در این راستا اقدامات و کنفرانسهای مؤثری برگزار شده است.
یکی از مراکزی که میتواند در تقریب مذاهب نقش مهمی ایفا کند، دانشگاهها هستند و تاکنون مورد غفلت آموزش عالی قرار گرفته است. البته دانشگاه آزاد اسلامی در سالهای اخیر به موضوع تقریب مذاهب اسلامی ورود پیدا کرده و فعالیت گستردهای انجام داده است. این دانشگاه برای ترویج فرهنگ تقریب مذاهب، شورای راهبری تقریب بینالمذاهب اسلامی و دفاتر تقریب را در واحدهای دانشگاهی راهاندازی کرد.
حضو 66 هزار دانشجوی اهل تسنن در دانشگاه آزاد اسلامی/ لزوم انتقال فرهنگ تقریب مذاهب از دانشگاه به جامعه
در واقع رویکرد تقریب مذاهب در دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری مجمع تقریب مذاهب اسلامی و دانشگاه مذاهب اسلامی پیگیری میشود و مسئولان دانشگاه تلاش دارند برنامه منسجمی را در این زمینه به سرانجام برسانند. دفاتر تقریب مذاهب در واحدهای دانشگاهی که دارای دانشجو و استاد اهل تسنن و اهل تشیع هستند، تشکیل شده تا در این حوزه نیز با رویکرد تربیتی، فعالیت بهتری دنبال شود.
دانشگاه آزاد اسلامی در استانهای مرزی که اهل سنت و تشیع بهصورت مشترک زندگی میکنند، 66 هزار دانشجوی اهل تسنن دارد که در کنار دانشجویان شیعه در محیط مشترک تحصیل میکنند. با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه اجتماعی بوده، به دنبال انتقال فرهنگ تقریب مذاهب از دانشگاه به جامعه است.
دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل گستردگی در کشور، در ایفای نقش تقریب مذاهب اهمیت بسزایی دارد
دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی میگوید: دانشگاه آزاد اسلامی از معدود سازمانهایی است که اهل تشیع و تسنن در کنار یکدیگر هستند. در این دانشگاه علاوه بر حضور دانشجویان اهل سنت، اساتید و کارکنان بسیاری نیز در این مجموعه فعالیت دارند که اهل سنت هستند و لازم است با یک نگاه تقریب مذاهبی آنها را پاس بداریم. در واحدهای افغانستان و امارات دانشگاه آزاد اسلامی، مسئله تقریب مذاهب از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است.
وی با اشاره به تأسیس دفاتر تقریب مذاهب اسلامی در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی میافزاید: شورای راهبری تقریب بینالمذاهب اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی از سال گذشته ایجاد شده تا فرهنگ تقریب مذاهب را در این دانشگاه ترویج کند. در این راستا دفاتر تقریب مذاهب اسلامی در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی از جمله لارستان، سنندج، زاهدان و... افتتاح شده است. در دیدارهایی که در سفرهای استانی، با علما و امامان جمعه اهل سنت داشتیم، علاقه خود را نسبت به توسعه و همین طور بحث تقریبی نشان دادند. این دانشگاه به دلیل اینکه در پهنه کشوری گسترده بوده و در همه نقاط در ارتباط مستقیم با اقشار مختلف جامعه اعم از اهل سنت و اهل شیعه است، در ایفای نقش تقریب مذاهب از اهمیت زیادی برخوردار است.
سروریمجد: فعالیت گسترده دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه تقریب مذاهب
علی سروریمجد، دبیر شورای راهبری تقریب بینالمذاهب اسلامی توضیح میدهد: دانشگاه آزاد اسلامی با آغوش باز پذیرای فعالیتهای علمی و فرهنگی مشترک در حوزه تقریب مذاهب است. در این دانشگاه، شورای عالی راهبری تقریب مذاهب به ریاست رئیس دانشگاه آزاد اسلامی راهاندازی شده و در ذیل آن، شوراهای تخصصی دیگری وجود دارد که جلسات آنها به طور منظم و به منظور تحقق اهداف تقریب مذاهب برگزار میشود.
به گفته رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استانهای دانشگاه آزاد اسلامی؛ فعالیت گستردهای در زمینه تقریب مذاهب در دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته است و دفاتر تقریب مذاهب اسلامی در ۱۰ استان راهاندازی شده که برنامههای تخصصی را برای استادان، دانشجویان، دانشآموزان و معلمان اهل سنت و تشیع دنبال میکند.
مولوی مدنی: حرکت باانگیزه دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر وحدت
مولوی محمد اسحاق مدنی، مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور اهل سنت در گفتوگو با خبرنگار آنا میگوید: امر وحدت موضوعی شخصی و فردی نیست، بلکه وحدت موضوعی دینی، شرعی و اسلامی است؛ چراکه خداوند در قرآن کریم میفرماید (وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا) و مسلمانان حول این محور باید فعالیت کنند و معنای این آیه این است که هرکسی هر چه در توان دارد باید در این زمینه کوشا باشد.
وی میافزاید: یکی از دلایل شکلگیری جامعه اسلامی در یثرب ایجاد وحدت بین مردم این شهر بود. مردم آن زمان یثرب بهدلیل توطئههایی که یهود حاضر در آن شهر میکردند، همواره در جنگ و ستیز بودند و بههیچوجه نمیتوانستند وحدت داشته باشند. در تماسهایی که با پیامبر در مکه داشتند با شنیدن سخنان حضرت محمد (ص) پی بردند که آن حضرت میتواند منادی وحدت بین آنان باشد. بعد از آشنایی اهالی یثرب با پیامبر (ص) و اسلام آوردن آنان و شکلگیری جامعه اسلامی در این شهر که بعد از اسلام مدینهالنبی نامگذاری شده، شاهد هجمههایی علیه این جامعه نوپای اسلامی برای ایجاد تفرقه و چنددستگی توسط دشمنان داخلی در لباس منافقان و خارجی به شکل یهودیان و مشرکان هستیم.
به گفته مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور اهل سنت؛ کسانی که با دانشگاه در ارتباط هستند بهدلیل داشتن تحصیلات عالی میتوانند عملکرد مؤثری در تقریب مذاهب داشته باشند. چراکه در این روند با دانشجو و استاد در ارتباط هستیم و آنان با دفتر تقریب مذاهب همکاری خواهند داشت. همچنین در آینده میتوانند تأثیرگذاری خود را بهدلیل تحصیلاتی که دارند، در جامعه داشته باشند. در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی با انگیزه در مسیر وحدت گام برداشته است.
علم الهدی: تقریب مذاهب مقدمهای برای وحدت اسلامی/ کرونا فعالیتها را تعطیل نکرد
حجتالاسلام سیدحامد علمالهدی، رئیس کارگروه تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی معتقد است: هر شخصیت حقیقی یا حقوقی فکر و اندیشه تقریب را پذیرفته باشد، دستش را به گرمی میفشاریم. کرونا کار ما را کُند کرد و به تأخیر انداخت. اما در عین حال فعالیتهای ما تعطیل نشد و فعالیتی که در استانهای مختلف بهخصوص استانهای مرزی آغاز شد، رضایتبخش بود. اسلام و ادیان الهی در حقیقت بر کلمه توحید استوار است. امیدواریم تقریب مذاهب مقدمهای برای وحدت و اتحاد اسلامی باشد.
بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال استفاده از ظرفیت اعضای هیئت علمی خود اعم از شیعه و سنی برای ترویج وحدت و تقریب مذاهب اسلامی است و در این راستا بهتازگی همایش تقریب مذاهب اسلامی و تجلیل از خیران این عرصه را در دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز برگزار کرد. در واقع دانشگاه آزاد اسلامی در مدار تحول به دنبال نهادینه کردن مدل تربیتی تقریبی است که الگویی برای سایر دانشگاههای کشور شود.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/