تعجب عضو مجلس خبرگان از واکنشها به سخنان اخیر هاشمی درباره خبرگان رهبری/ مقتدایی: علمای برجسته و متدین کسانی نیستند که عامل نفوذ و انحراف باشند
این عضو مجلس خبرگان رهبری و عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره اهمیت انتخابات این دوره از مجلس خبرگان رهبری گفت: انتخابات خبرگان مهمترین انتخاباتی است که در کشور برگزار میشود چراکه مجلس خبرگان بالاترین نهاد از نهادهای جمهوری اسلامی بهشمار میآید.
هر کس بتواند از شورای نگهبان تأییدیه بگیرد، چه تفاوتی دارد از کدام دیدگاه سیاسی است؟
وی وظایف مجلس خبرگان رهبری را بالاترین وظایف در نظام دانست و گفت: وظیفهای که به عهده مجلس خبرگان رهبری گذاشته میشود بالاترین وظیفه از وظایف نظام است یعنی تعیین رهبر برای نظام که این خودش یک مطلب مهم است. این شبههای که میگویند رهبری مستقیم از سوی مردم انتخاب نمیشود غلط است، برای اینکه خود مردم اگر بخواهند مستقیم رهبر را انتخاب کنند امکان ندارد زیرا تشخیص ویژگیهای رهبر برای مردم ساده نیست. رهبر باید عالم، فقیه، مستعد و بین فقهای دیگر برتری داشته باشد، مدیر و مدبر باشد، اینها چیزی نیست که خود مردم بتوانند تشخیص بدهند.
وی ادامه داد: بنابراین یک واسطه میخواهد. مردم با خبرگان در ارتباط هستند با آنها همصحبت و رفیق هستند و در محلشان با آنها رفت و آمد دارند. از این جهت، مردم توان انتخاب افرادی را دارند که بتوانند فرد واجد شرایط رهبری را تشخیص دهند. این افراد با وکالتی که از طرف مردم دارند، رهبر را انتخاب میکنند.
مقتدایی با اظهار شگفتی از واکنشهایی که به سخنان اخیر آیتالله هاشمی رفسنجانی مبنی بر آمادگی مجلس خبرگان برای هرگونه اتفاق، نشان داده شده است، گفت: ماهیت مجلس خبرگان این است که برای هر حادثهای آماده باشد. اگر مجلس خبرگان آماده نباشد قطعا برای نظام فاجعهبار خواهد بود. این آمادگی برای آن است که اگر خدای نکرده حادثهای مانند زمان امام خمینی(ره) و سال 68 رخ داد، وقفهای در کار پیش نیاید.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به برخی دیدگاهها که از ورود چهره و سلایق مختلف به عرصه انتخابات خبرگان رهبری واهمه دارند، گفت: من نمیدانم اهداف آنها و نیتشان چیست اما باید در نظر داشت که همه نامزدهای خبرگان باید از مسیر شورای نگهبان و آزمون آن عبور کنند و صلاحیت آنها از سوی شورای نگهبان بررسی میشود.
مقتدایی تأکید کرد: هر کس بتواند از شورای نگهبان تأییدیه بگیرد، چه تفاوتی دارد که از کدام دیدگاه سیاسی است؟ بنابراین، واهمه و نگرانی از این منظر، بیمعناست.
وی، ریشه این ترسها و نگرانیها را سست دانست و گفت: شاید برخی ترس دارند که مثلا خدای نکرده در لحظه وقوع حادثه، برخی اعضا بخواهند مسیر انتخاب رهبر را به سمتی که میخواهند منحرف کنند و رهبری انتخاب کنند که مطابق سلیقه خودشان است؛ حال آنکه به نظر من این نگرانیها، واهی و سست است.
این عضو مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: کسانی که به مجلس خبرگان وارد میشوند، افراد مؤمن و متدین و علمای شناخته شده هستند که سنی از آنها گذشته است و در استانها و شهرستانها مردم به آنها اعتماد دارند. خیلی از آنها نماینده ولی فقیه، امام جمعه یا یک عالم برجسته صاحب پایگاه اجتماعی هستند. اینها افراد کسانی نیستند که تحت نفوذ و عامل نفوذ باشند و بخواهند مسیر را منحرف کنند.
انتهای پیام/