تلاش برای کاهش حجم زبالههای فضایی/ ماهوارههای بدون استفاده از مدار زمین خارج میشوند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، اطراف کره زمین بیش از اندازه شلوغ شده و طبق آخرین اطلاعات ارسالی بیش از 3 هزار و 372 ماهواره در مدار زمین میچرخند. تعداد این تجهیزات تحقیقاتی به سرعت در حال افزایش است و هر روز ماهوارههای بیشتری به فضا پرتاب میشود. اکنون دانشمندان در تلاش هستند تا راهحلی برای ادامه تحقیقات در مدار زمین پیدا کنند.
یکی از روشهایی که سازمانهای فضایی آن را دنبال میکنند طراحی نسل جدیدی از ماهوارهها با وزن و اندازه کمتر است. این ماهوارهها میتوانند در فاصله بیشتری از کره زمین قرار گرفته و ضمن رصد دقیق سیاره خاکی اطلاعات لازم را به مراکز تحقیقاتی ارسال کنند. یکی از این ماهوارهها Hiber نام دارد.
ماهواره Hiber با بهرهگیری از فناوری اینترنت اشیا با ماهوارههای دیگر در مدار زمین ارتباط برقرار کرده و دستگاههایی را که شارژ کافی ندارند یا مأموریت آنها تمام شده است از مدار زمین خارج کرده تا احتمال برخورد آنها با تجهیزات در حال چرخش کاهش یابد.
اکنون موضوع زبالههای فضایی به خطری کاملاً جدی تبدیل شده و باتوجه به پروژههایی نظیر منظومه ماهوارههایی که از سوی شرکت اسپیسایکس پیگیری میشود باید هرچه سریعتر حجم و تعداد ماهوارههای بلا استفاده در مدار زمین را کاهش داد. برخی از دانشمندان معتقدند تجهیزات بدون مصرف در فضا ممکن است به سمت زمین حرکت کرده و به نقاط مسکونی برخورد کنند. بررسیها حاکی از آن است که ماهوارههای هایبر میتواند حجم زبالههای فضایی را تا 30 درصد کاهش دهد.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/