صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۳۰ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
استاد دانشگاه ترکیه‌ای در گفت‌وگو با آنا:

آمریکا نگران دردسرساز شدن بلوک منطقه‌ای ایران، ترکیه و قطر است/ عادی‌سازی روابط تل‌آویو – دوحه، برنامه بعدی کاخ سفید

یک استاد دانشگاه ترکیه‌ای تصریح کرد: در حقیقت قطر همراه با ایران و ترکیه وارد یک بلوک منطقه‌ای شده که می‌تواند برای رژیم صهیونیستی و آمریکا دردسرساز شود ازاین‌رو در مرحله بعدی، واشنگتن برنامه نزدیک کردن قطر به اسرائیل را خواهد داشت.
کد خبر : 564900

علی یامان، عضو هیئت‌علمی دانشگاه عزت بایسال استان آبانت ترکیه و کارشناس رادیو ترکی استانبولی معاونت برون‌مرزی در گفت‌وگو با گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، درباره روند سازش‌کاری کشورهای عربی گفت: سفارت رژیم صهیونیستی در ابوظبی 21 ژانویه رسماً افتتاح شد. شورای وزیران امارات نیز با افتتاح سفارت‌خانه این کشور در تل‌آویو موافقت کرد. از سپتامبر تا دسامبر 2020 چهار کشور عربی امارات، بحرین، سودان و مغرب توافق ایجاد روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی را امضا کردند که امارات نخستین کشور از مجموعه این چهار کشور عربی است. امارات 15 سپتامبر توافق عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را امضا کرد. 


دیپلماسی بسیار ضعیف کشورهای عربی


این کارشناس مسائل بین‌المللی در رابطه با کشورهای سازش‌کار و آینده این سازش اظهار کرد: مسئله اصلی در موضوع فلسطین رویکرد کشورهای اسلامی به فلسطین و رژیم صهیونیستی است. اینکه آمریکا در کنار رژیم صهیونیستی قرارگرفته و موضوع سازش را مطرح کند، طبیعی است؛ اما رویکرد کشورهای عربی اسلامی به این موضوع تعیین‌کننده‌تر از آن خواهد بود. متأسفانه کشورهای مذکور اقدام اشتباه دیگری در این راستا انجام داده و دست به این اقدامات چاپلوسانه زدند.




دیپلمات سازمان ملل: فلسطینیان از توافق‌های سازش بسیار خشمگین هستند


معترضان سودانی پرچم رژیم صهیونیستی را به آتش کشیدند




وی ادامه داد: شاید این روند بار دیگر یادآوری کند که جهان اسلام ازهم‌پاشیده است و کشورهای عربی اسلامی نیز دیپلماسی بسیار ضعیفی دارند. اینکه روابط با رژیم اشغالگر قدس عادی‌سازی شود، اصلاً معقول نیست.


سیاست اسرائیل‌محور آمریکا در قبال مسئله فلسطین


علی یامان با اشاره به روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا و تأثیر آن در منطقه و مسئله فلسطین نیز اظهار کرد: از دوران ریاست جمهوری بیل کلینتون به این‌طرف، آمریکا در قبال مسئله فلسطین سیاستی اسرائیل‌محور اتخاذ کرده و از آن روز به این‌سو این سیاست را تغییر نداده است. جو بایدن نیز از رژیم صهیونیستی دست بر نخواهد برداشت. از طرفی آمریکا در سال‌های اخیر با فشار بر متحدان عرب خود سعی در افزایش سرعت عادی‌سازی روابط دارد. در همین راستا به نظر می‌رسد قطر هدف بعدی آمریکا در این روند باشد.


استاد دانشگاه و کارشناس مسائل منطقه در پایان گفت: به‌محض ورود جو بایدن به کاخ سفید بود که عربستان سعودی از عادی‌سازی روابط خود با قطر سخن گفت که در سالیان اخیر سیاست‌های نزدیکی به ایران و ترکیه در برخی مسائل منطقه‌ای اتخاذ کرده بود. در حقیقت قطر همراه با ایران و ترکیه وارد یک بلوک منطقه‌ای شده بود که می‌توانست برای رژیم صهیونیستی و آمریکا دردسرساز شود. از همین رو در مرحله بعدی، آمریکا برنامه نزدیک کردن قطر به اسرائیل را خواهد داشت. به نظر نمی‌رسد سیاست آمریکا در این چارچوب تغییر خاصی داشته باشد.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر