صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۰ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
رحیمی:

استقبال از دوره‌های تحصیلات تکمیلی رو به کاهش است

معاون پژوهش و فناری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: استقبال دانشجویان کشور از دوره‌های تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها کاهش یافت و در آینده نیز کمتر می‌شود.
کد خبر : 564703

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حضور ویدئوکنفرانسی در آیین افتتاحیه بیست و یکمین کنگره ملی و نهمین کنگره بین‌المللی زیست‌شناسی ایران در پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان گفت: دو آیین‌نامه به منظور توسعه دوره‌های دستیار پژوهشی و پژوهشگران پسادکتری در دو ماه اخیر توسط وزیر علوم ابلاغ شد.


وی افزود: تقویت دوره‌های دستیار پژوهشی و پژوهشگران پسا دکتری از اولویت‌های مهم این وزارتخانه در حوزه پژوهش و فناوری و مهم‌ترین رویکرد آن در تقویت تحقیق و پژوهش‌های علمی کشور است.


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به مفاد این آیین‌نامه‌ها گفت: استادان میزبان که واجد شرایط خاص هستند در موازات دانشجوی کارشناسی ارشد یا دکتری مبادرت به پذیرش دستیار پژوهشی یا پژوهشگر پسادکتری داشته باشند.


رحیمی تأکید کرد: اعتبار محدودی به تقویت رشته‌های علوم انسانی و علوم  پایه در قالب توسعه دوره‌های دستیار پژوهشی و پژوهشگران پسادکتری در رشته‌های زیست‌شناسی، زمین‌شناسی، فیزیک و ریاضی اختصاص یافت. پژوهشگران رشته‌های علوم پایه، به ویژه رشته زیست‌شناسی، در راستای پاسخ‌دهی مستقیم و بدون واسطه به نیازهای بیرونی در حد توان تلاش کنند.


معاون پژوهش و فناری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در حال حاضر، علوم به سه مجموعه علوم و فنون فیزیکی و شیمیایی، زیستی و حیاتی که شالوده‌ آن علم زیست‌شناسی است و مجموعه علوم انسانی و اجتماعی تقسیم می‌شود.


وی با بیان اینکه در ایران رشته‌های تحصیلی از نظر بازار کار به دو دسته تقسیم می‌شوند افزود: دسته اول رشته‌هایی مانند علوم پزشکی و فنی و مهندسی است که به بازار کار و شغل نزدیکتر است و دسته دوم، مانند برخی از رشته‌های علوم انسانی و علوم پایه بازار کار محدودتر و کمتری دارند و این ارتباط با بازار کار، مبنای اولویت‌بندی متقاضیان تحصیل در دانشگاه‌ها هنگام انتخاب رشته می‌شود و افراد را به سمت تحصیل در رشته‌هایی با بازار کار بهتر سوق می‌دهد.


معاون پژوهش و فناری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه امکان ندارد رشته‌های علوم پایه بازار کار نداشته باشند گفت: حتی رشته‌ ریاضیات که مجردترین رشته است رویکرد کاربردی دارد و میدان عمل آن گسترده است و می‌تواند نزدیکی زیادی با بازار کار داشته باشد.


وی بیان کرد: ایران از نظر تحقیق و پژوهش و چاپ مقالات در مجله‌های علمی معتبر دنیا از کشورهای موفق جهان است و با ظرفیت علمی بالایی که دارد می‌تواند جایگاه بالاتری را نیز کسب کند.


معاون پژوهش و فناری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: از یک دهه پیش بحث نوآوری و خلاقیت در فناوری و پژوهش اهمیت بالایی یافته و هر رشته‌ای که از این مهم غافل بماند، فاصله‌اش با بازار کار زیاد می‌شود.


رحیمی با بیان اینکه علوم پایه باید زمینه تحقیقاتی خود را به‌گونه‌ای تنظیم کند که بیشتر به عمل و کار نزدیک باشد گفت: 2 هزار و ۳۰۰ عضو هیئت علمی زیست شناسی و ۱۳ هزار دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد و دکتری این رشته در کشور فعالیت می‌کنند که این نیروی عظیم تحقیقاتی و طیف گسترده محققان و اساتید، ظرفیت بالایی در تولید پژوهش‌های کاربردی دارند.


رحیمی تأکید کرد: انتظار می‌رود انجمن زیست‌شناسی کشور و پژوهشگران حوزه زیست‌شناسی در تأسیس مراکز نوآوری و خلاقیت و مراکز رشد تخصصی و حضور در پارک‌های علم و فناوری اهتمام بیشتری داشته باشند.


معاون پژوهش و فناری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: بخشی از اعتبار کشور برای تقویت خلاقیت و نوآوری در پژوهش در نظر گرفته می‌شود و هر رشته علمی که از این اعتبار استفاده نکند، ضعیف می‌شود.


یادآور می شود بیست و یکمین کنگره ملی و نهمین کنگره بین‌المللی زیست‌شناسی ایران، امروز با حضور پژوهشگران تخصصی این رشته از داخل و خارج کشور به میزبانی دانشگاه سمنان آغاز شد و تا یکم اسفند ۹۹ ادامه دارد.


۸۰۰ مقاله از داخل و خارج از کشور به دبیرخانه این کنگره ارسال شد که از این تعداد، ۷۰۰ مقاله پذیرش شد. حدود ۲۰۰ مقاله به‌صورت سخنرانی و ۵۰۰ مقاله هم به‌صورت پوستر در مدت برگزاری این کنگره بین المللی ارائه می‌شود.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر