صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۲ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
در نشست هم‌اندیشی مسئولان بررسی شد؛

راهکارهایی جامع، علمی و اقتصادی برای حل معضلات کوله‌بران

نخستین نشست هم‌اندیشی بررسی وضعیت کوله‌بران به‌منظور ارائه راهکارهای جامع علمی و اقتصادی برای حل معضلات آنان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج برگزار شد.
کد خبر : 564566

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از سنندج، نخستین نشست هم‌اندیشی بررسی وضعیت کوله‌بران و ارائه راهکارهای جامع علمی برای حل معضلات آنان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج برگزار شد.


رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان در این نشست اظهار کرد: توجه به اشتغال پایدار و اقتصاد دانش‌بنیان، توسعه زیرساخت‌ها به‌عنوان فاکتورهای مهم حذف این مسئله و استفاده از ظرفیت‌های استان، صاحبان فکر و دانشگاهی استان کردستان را دور هم جمع کرده است تا نخستین نشست هم‌اندیشی بررسی وضعیت کوله‌بران با ارائه راهکارهای جامع به‌منظور کاهش معضلات آنان تشکیل شود.


حجت‌الاسلام مجید طاهری افزود: قطعاً با کمک ظرفیت‌های دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان کردستان می‌توان گام‌های خوبی در زمینه معضلات کوله‌بران برداشت.


خانم‌ها نیز به کوله‌بری روی آورده‌اند


محمد سبزواری یکی از کوله‌بران و از دانشجویان واحد سنندج هم با بیان دغدغه‌ها به نمایندگی از کوله‌بران پرداخت و عنوان کرد: وجود مشکلات اقتصادی و بیکاری از عوامل انتخاب این پیشه در مناطق مرزنشین است و متأسفانه اکنون خانم‌ها نیز به کوله‌بری روی آورده‌اند.


عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج هم به مقایسه و بررسی آسیب‌های اقتصادی و شاخص توسعه انسانی در استان‌های توسعه‌یافته و استان‌های مرزی پرداخت.


ضرورت افزایش رشد شاخص‌های توسعه انسانی در استان‌های مرزی در دوره کوتاه‌مدت


راهکارهای پیشنهادی کامران کسرایی، افزایش رشد شاخص‌های توسعه انسانی در استان‌های مرزی در دوره کوتاه‌مدت و کاهش شکاف این شاخص با پنج استان توسعه یافته کشور، افزایش سرمایه‌گذاری بانک‌های استان کردستان به‌منظور تأثیرات اقتصادی مثبت، ایجاد مناطق آزاد با توجیه اقتصادی، ایجاد بودجه تبعیضی مثبت برای استان‌های مرزی توسط نمایندگان مجلس، اصلاح قانون مبادلات مرزی توسط نمایندگان مجلس، امتداد و گسترش راه‌آهن در استان کردستان، گسترش توریسم و کشاورزی و صنایع تبدیلی در استان و حمایت دولت از فضای کسب و کار بود.


اصلاح  قانون تبادلات مرزی و افزایش سهم استان کردستان


صفیار امینی عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج هم به بررسی ابعاد اقتصادی و تأثیرات کوله‌بری پرداخت و راهکارهایی مانند اصلاح  قانون تبادلات مرزی و افزایش سهم استان کردستان و توسعه کشاورزی در استان با برطرف‌کردن مشکلات آب برای ایجاد اشتغال پایدار ارائه کرد.


اشتغال‌زایی یکی از راهکارهای ایجاد طرح‌های زودبازده است


رئیس دفتر تحقیقات فرماندهی مرزبانی استان کردستان نیز عنوان کرد: کوله‌بری شغل نیست؛ اما اکنون از آن به‌عنوان یک شغل یاد می‌شود.


کامران ترانه به تعریف قانونی قاچاق کالا و قوانین مربوط به این مسئله پرداخت و با اشاره به علل روی‌آوردن به کوله‌بری یادآور شد: در یک مقطع خاصی دفترچه پیله‌وری هم برای خانوارها صادر شد. همچنین یکی از راهکارهای ایجاد طرح‌های زودبازده، اشتغال‌زایی است.


در بحث توسعه روستا‌ها موفق نبوده‌ایم


علیرضا زندیان نماینده مردم شهرستان بیجار در مجلس شورای اسلامی هم اشتغال ناقص و نبود متولی توسعه روستایی در کشور را دلیل اصلی به‌وجودآمدن این پدیده اجتماعی بیان و خاطرنشان کرد: نرخ روستانشینان ۲۵ درصد است و این آسیب به این معنی است که در بحث توسعه روستا‌ها موفق نبوده‌ایم.


کوله‌بری در کردستان به مسئله‌ای سیاسی تبدیل شده است


مدیرکل صدا و سیمای مرکز کردستان هم از کوله‌بری به‌عنوان یک پدیده نوظهور نام برد که اکنون به یک مسئله اجتماعی تبدیل شده و وظیفه دانشگاهیان و صاحبان فکر است که با پشتوانه کار علمی راهکارهای لازم برای حل آن را ارائه دهند.


جعفر عبدالملکی با بیان اینکه کوله‌بری در استان کردستان از یک امر اجتماعی به مسئله‌ای سیاسی تبدیل شده است، توضیح داد: براساس آخرین آمار‌ها کمتر از ۴ درصد کوله‌بران استان‌ها و نواحی مرزی زیر ۲۰ سال سن دارند و این در صورتی است که رسانه‌‌ها و بدخواهان آمارهای دیگری را منتشر می‌کنند و آن را از یک امر اجتماعی به امر سیاسی تغییر داده‌اند.


کشور در الزام به عمل و اجرای قوانین دچار مشکل است


عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج و معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد کردستان نیز یادآور شد: طبق آمارها مجلس ایران در مقایسه با کشورهای توسعه‌یافته دنیا 6 برابر قانون تصویب کرده است؛ اما کشور در الزام به عمل و اجرای قوانین دچار مشکل بوده که این نکته از خود قانونگذاری مهم‌تر است.


عادل صلواتی نقش صداوسیما و نمایندگان مجلس هم بسیار مهم و بی‌بدیل دانست و افزود: افزایش همت دستگاه‌های نظارتی در راستای حل این معضل بسیار کارگشا خواهد بود.


ایجاد اشتغال پایدار، راهکار حل معضل کوله‌بری است


عضو هیئت علمی گروه مدیریت و معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج نیز متذکر شد: آمارها نشان می‌دهد میزان قاچاق کالا در کشور حدود 25 میلیارد دلار در سال است که در مجموع سالانه 500 هزار میلیارد تومان است و مبلغی بالغ بر یک‌چهارم بودجه ایران را تشکیل می‌دهد که این رقم 80 برابر بودجه فرهنگی کشور است و این نکته بسیار قابل تأمل است.


کیومرث احمدی اضافه کرد: بخش اعظم این مقوله قاچاق سیستماتیک و ایجاد اشتغال پایدار، راهکار حل این معضل است.


لزوم راه‌اندازی دبیرخانه برای حل معضل کوله‌بری


حجت‌الاسلام عبدالرضا پورذهبی نماینده ولی فقیه در استان کردستان هم با اشاره به اهمیت جلسات فکر و هم‌اندیشی برای ارائه راهکارهای مختلف اظهار کرد: باید برای حل این مشکل دبیرخانه‌ای دایر شود تا به‌صورت مدون این موضوع بررسی شود.


آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی کردستان برای تشکیل دبیرخانه دائمی بررسی معضلات کوله‌بران


جهانشیر امینی دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان هم با تشکر از تمام مهمانان برای حضور در این نشست مهم، آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان را برای تشکیل دبیرخانه دائمی درباره بررسی معضلات کوله‌بران در راستای تبیین درست مسئله و اجرایی‌شدن راهکارهای پیشنهادی از سوی سخنرانان و نخبگان استان اعلام کرد.


به گزارش آنا، در حاشیه این نشست میهمانان از نمایشگاه دستاوردهای تخصصی مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان بازدید کردند.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر