صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۹ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۹
ستاری:

توسعه اینترنت اشیا به توسعه هوش مصنوعی متکی است

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: توسعه در حوزه اينترنت اشیا وابسته به توسعه هوش مصنوعی است و به همین دلیل توسعه بازار هوش مصنوعی در کشور یک مفهوم فرهنگی است.
کد خبر : 564436

به گزارش خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری آنا، سورنا ستاری در مراسم رونمایی از طرح‌های اقتصاد خلاق، دیجیتال و هوشمندسازی که بعد از ظهر امروز در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد، گفت: توسعه اینترنت اشیا به توسعه هوش مصنوعی وابسته است. به همین دلیل توسعه بازار هوش مصنوعی بسیار مهم است و یک مفهوم فرهنگی به شمار می‌رود.


وی افزود: فرهنگ هوشمندسازی باید در سیستم‌های دولتی  کشور نیز توسعه پیدا کند همانطور که در  سیستم‌های دولتی بسیاری از کشورها توسعه یافته است. در ایران بدنه دولتی به دلیل اقتصاد نفتی در برابر فرهنگ هوشمندسازی مقاومت می‌کند. بنابراین توصیه من به شرکت‌ها و استارت‌اپ‌های فعال این حوزه تمرکز بر بخش خصوصی است. وظیفه سازمان‌های دولتی حمایت از بسترهای هوشمندسازی است اما اصول و تفکر دولتی با نوآوری و هوشمندسازی متناقض است.


معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: بخش خصوصی بازار فوق‌العاده‌ای برای توسعه هوشمندسازی دارد. در حال حاضر هوشمندسازی ساختمان‌ها موضوع بسیار مهمی است و اگر مدل‌های موفقی در این حوزه ارائه شود، استقبال بسیاری از آن خواهد شد.


ستاری با اشاره به این که شهرداری در صورتی به سراغ شرکت‌ها و استارت‌‌اپ‌های حوزه هوشمندسازی و دیجیتال می‌رود که مردم از انها استقبال کنند، بیان کرد: بنابراین حمایت مردم و اسنقبال آنها بسیار حیاتی است. اگر پایه کار بر بخش خصوصی گذاشته شود، موفقیت حتمی است. بخش بزرگی از توسعه حوزه هوشمندسازی و دیجیتال باید یه دست بخش خصوصی انجام شود. اگر کشاورز بداند که با هوشمندسازی چقدر می‌تواند در هزینه‌ها و زمان صرفه‌جویی کند حتما از ایده‌ها استقبال می‌کند و به حوزه ديجيتال و هوشمندسازی جذب می‌شود.


وی افزود: برخی از بخش‌های دولتی در برابر هوشمندسازی مقاومت می‌کنند و به هیچ عنوان تمایلی به تغییر ندارند که یکی از چالش‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به شمار می‌رود. شرکت‌های توسعه‌دهنده سرمایه نیازی به سرمایه فیزیکی ندارد و بر پایه نرم‌افزار و هوش مصنوعی می‌چرخد. هیچ قانونی نیز برای آنها وجود ندارد چراکه قوانین برای بخش سنتی طراحی شده‌اند.


معاون علم و فناوری ریاست‌جمهوری با اشاره به این که وظیفه بخش دولتی حمایت از شرکت‌های حوزه هوشمندسازی و دیجیتال است، مطرح کرد: فرهنگ توسعه از هر چیزی مهم‌تر است. ابتدا باید فرهنگ ایجاد شود تا مسیر برای توسعه سخت‌افزار هموار شود. توسعه با فرهنگ اتفاق می‌افتد. اگر جامعه از نوآوری استقبال کند نه تنها برای جوانان شغل ایجاد می‌شود بلکه مسیر توسعه سخت‌افزارهای بسیاری هموار می‌شود. باید در یک جبهه علیه‌ فرهنگ غلط نفتی مبارزه کنیم تا پیروز شویم.
انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر