صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

آینده درخشان مشاغل با «رایانش ابری»/ خدمات ابری را دست کم نگیرید

باتوجه به تحول سریع دیجیتالی که در سال گذشته رخ داد و محیط کار و سبک زندگی را تغییر داد، ازاین‌رو دنیای پساکرونا بیش از گذشته به خدمات ابری وابسته خواهد بود.
کد خبر : 564355

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، رایانش ابری بخش مهمی از تحول دیجیتال است و کسب‌وکارها ازنظر چابکی و کارایی روی «خدمات ابری» حساب می‌کنند. در این میان شیوع ویروس کرونا وضعیت مشاغل و اقتصاد را دگرگون کرد. درواقع با بسته شدن ادارات و شرکت‌ها، اعمال قرنطینه و فاصله‌گذاری اجتماعی، دورکاری کارمندان و خواست مدیران برای ادامه چابکی و انعطاف‌پذیری باعث شد جهش تحول دیجیتال شکل بگیرد. بسیاری از صنایع از تحولات دیجیتال و اتوماسیون برای تقویت رشد تجارت و حفظ وضعیت اقتصادی خود استفاده کردند. دیجیتالی شدن به یک شیوه عادی جدید تبدیل شد و سرویس‌های ابری نقشی اساسی در این تحول داشتند.


خدمات ابری چیز جدیدی نبود و اهمیت آن در روزهای قبل از همه‌گیری با ارائه خدمات مقرون‌به‌صرفه، مقیاس‌پذیری و انعطاف‌پذیری برای مشاغل اثبات شده بود. برای مثال خدمات وب آمازون (Amazon Web Services) مجموعه‌ای از خدمات وب (مانند ذخیره‌سازی، پایگاه داده، تجارت الکترونیک، پرداخت و غیره) هستند که شرکت آمازون بر روی بستر ابری خود و از طریق اینترنت به عموم عرضه می‌کند. از سرویس‌های ابری می‌توان در توسعه نرم‌افزار، برنامه‌های وب مشتری محور، ذخیره داده، پردازش و غیره استفاده کرد. ذی‌نفعان رایانش ابری از غول‌های تجاری گرفته تا افراد عادی که از «گوگل درایو» یا «آی کلاود اپل» استفاده می‌کنند، متغیر هستند.



با توجه به تکامل سریع دیجیتالی که در سال گذشته رخ داد و محیط کار و سبک زندگی را تغییر داد، ازاین‌رو دنیای پساکرونا بیش از گذشته به خدمات ابری وابسته خواهد بود. طبق پیش‌بینی‌های شرکت «فارستر»، بازار جهانی زیرساخت ابری در سال 2021 با 35 درصد رشد به 120 میلیارد دلار می‌رسد. بسیاری از ما فکر می‌کنیم که آیا خدمات ابری ارزش چنین هیاهویی را دارد یا خیر؟! بنابراین در ادامه برخی از مزایای آن را بررسی کرده و به اهمیت رایانش ابری در سال‌های آینده می‌پردازیم.


مزایای رایانش ابری


انعطاف‌پذیری و هزینه پایین مهم‌ترین عواملی هستند که به سلطنت رایانش ابری در سال‌های آینده کمک می‌کنند. رایانش ابری می‌تواند خدمات شبانه‌روزی با حداکثر مقیاس‌پذیری ارائه دهد. مشاغل می‌توانند خدمات ابری را به‌صورت قابل پرداخت در زمان دلخواه و در هر مرحله‌ای که می‌خواهند اتخاذ کنند. خدمات ابری میزان مشخصی از آزادی را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند که در آن می‌توان نوسانات پهنای باند را بدون به‌روزرسانی‌های پیچیدهِ فناوری اطلاعات برطرف کرد. سرویس‌های ابری همچنین توسعه سریع زیرساخت‌های فناوری اطلاعات را امکان‌پذیر می‌کند. انعطاف‌پذیری خدمات ابری در آینده نزدیک بسیار حیاتی است و باعث ایجاد کسب‌وکارهای چابک می‌شود. سرویس‌های ابری با حداقل هزینه و نگهداری قابل‌اجرا هستند. ازآنجاکه شیوع کرونا به کاهش بودجه و هزینه‌ها منجر شد، بسیاری از صنایع به دنبال گزینه‌های مقرون‌به‌صرفه برای تغییر کار خود هستند.



سرویس‌های ابری قابلیت دسترسی بسیار خوبی را دارند که افراد را قادر می‌سازد از مکان دلخواهشان خدمات ابری را کنترل کنند. اکوسیستم «دورکاری» برای مدت طولانی باقی خواهد ماند و با خدمات ابری محدودیت جغرافیایی وجود نخواهد داشت. هرکسی می‌تواند از هرجایی به آن دسترسی داشته باشد و این باعث می‌شود شرکت‌ها حتی در شرایط بحران، ارتباط بهتری بین کارمندان داشته باشند. خدمات ابری به این دلیل که هرکسی را قادر می‌سازد از طریق گوشی‌های هوشمند یا لپ‌تاپ‌های شخصی خود به این خدمات دسترسی پیدا کند مورد ستایش قرار گرفته است. خدمات ابری نیازی به مجموعه زیرساخت‌ها یا ماشین‌آلات ندارد. به معنای واقعی کلمه می‌توانیم آن را با خود حمل کنیم و شاید به همین دلیل است که به آنها «ابر» گفته می‌شود.


ابر هیبریدی یا ترکیبی (Hybrid cloud) یکی دیگر از ویژگی‌های درحال‌توسعه است که به‌زودی به صنایع منفعت خواهد رساند. سیستم‌های ابری ترکیبی، انعطاف‌پذیری خدمات ابری را افزایش می‌دهند و گزینه‌های بهتری را ارائه می‌دهند، زیرا از طریق فروشندگان مختلفی قابل‌دسترسی هستند. با توجه به اینکه خدمات ابری ترکیبی به شرکت‌ها امکان می‌دهد انتهای خدمات ابری خود را مطابق با نیازهای خاص خود تنظیم کنند، میزان اعتماد به شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات شخص ثالث کاهش می‌یابد. ابرهای هیبریدی می‌توانند در بلندمدت هزینه‌های توسعه فناوری اطلاعات را کاهش دهند.



امروزه همه سازمان‌ها نگران امنیت داده‌ها هستند. افزایش دیجیتالی‌شدن ممکن است آسیب‌پذیری داده‌ها را نیز افزایش دهد. سال گذشته چندین گزارش از حملات سایبری و هک شدن شرکت‌های مختلف وجود داشت، چراکه صنایع درگیر بحران کرونا بودند. بنابراین سال‌های آینده بهترین اقدامات ایمنی برای محافظت از داده‌ها باید انجام شود. خدمات ابری را می‌توان یکی از بهترین فضاهای پشتیبان‌گیری از اطلاعات دانست که از امنیت کافی برای دور نگه‌داشتن هکرها برخوردار است. بازیابی اطلاعات با رایانش ابری آسان‌تر و راحت‌تر است.


رایانش ابری راه‌حلی جاودانه


رایانش ابری طیف گسترده‌ای از مزایا را برای صنایع در مرحله بهبودی پساکرونا فراهم می‌کند، که این امر به چابکی و انعطاف‌پذیری نیاز دارد. ادغام رایانش ابری با فناوری‌هایی همچون هوش مصنوعی، کلان‌داده و اینترنت اشیاء می‌تواند برای دستیابی به قله‌های جدیدی از نوآوری استفاده شود. سرویس‌های ابری می‌توانند به‌راحتی زیرساخت‌های پیش‌فرض را تصرف کرده و کارایی تجارت را افزایش دهند. بنگاه‌های اقتصادی راه خود را به سمت تحول دیجیتال در پیش گرفته‌اند و محاسبات ابری آنها را در مسیر موفقیت قرار می‌دهد.



انتهای پیام/4112/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر