صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۳ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۹
وزیر صنعت و تجارت افغانستان:

آتش‌سوزی اسلام‌قلعه به مهم‌ترین ستون تجارت افغانستان خسارات هنگفت وارد کرد

وزیر صنعت و تجارت افغانستان تصریح کرد: آتش‌سوزی گمرک اسلام قلعه واقع در مرز شرقی ایران، خسارات هنگفت مالی برجای گذاشت و موجب شد بزرگ‌ترین ستون تجارت و بازرگانی این کشور فلج شود.
کد خبر : 564259

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، آتش‌سوزی اسلام قلعه که بعد از ظهر روز شنبه با آتش گرفتن یک تانکر گاز آغاز شد به دلیل مشکلات جدی در زیرساخت‌های اسلام قلعه به‌سرعت در تمام گمرک گسترش یافت و حدود بیش از یک هزار تانکر، کامیون و خودرو را به کام خود کشید و به خاکستر مبدل ساخت.


مقامات افغانستان وسعت این فاجعه را بزرگ‌تر از آن می‌خوانند که پیش از این گزارش‌شده بود. به گفته رئیس اتاق تجارت و بازرگانی هرات، این آتش‌سوزی صدها میلیون دلار به بخش خصوصی آسیب وارد کرده است.


 نثاراحمد غوریانی وزیر صنعت و تجارت افغانستان اعلام کرد: این آتش‌سوزی مهم‌ترین ستون تجارت و بازرگانی این کشور را فلج ساخت و خسارات آن غیرقابل‌تحمل است.


غوریانی گفت: صدها تانکر نفت و گاز، کامیون‌ها و خودرو اموال صادراتی و وارداتی و تأسیسات گمرک در این حادثه از بین رفته است.


وی تأکید کرد: تلاش زیادی برای مهار این آتش‌سوزی گسترده صورت گرفت. امکانات موجود در هرات و کشور جمهوری اسلامی ایران بدون هیچ کم و کاستی به محل رسید و تا حدودی آتش را مهار کرد.


غوریانی گفت: من به‌عنوان وزیر صنعت و تجارت کشور دردهای بازرگانان را درک می‌کنم و خود را در این مصیبت شریک دانسته و برای زخمی‌های حادثه از خداوند بزرگ شفای عاجل می‌خواهم.


 یونس قاضی‌زاده رئیس اتاق تجارت هرات افغانستان اما می‌گوید: عمق فاجعه بیشتر از آن است که فکر می‌کردیم. زمانی که من به گمرک اسلام قلعه رسیدم متوجه شدم که وضعیت از کنترل خارج است.


وی افزود: در این حادثه صدها میلیون دلار به بازرگانان به‌ویژه بخش خصوصی آسیب واردشده است و اگر این خسارت توسط دولت جبران نشود، تیر خلاص برای بازرگانان کشور شمرده می‌شود.


قاضی‌زاده دولت افغانستان را در وقوع این فاجعه مقصر دانست و گفت: طی یک سال و نیم گذشته بارها صدای خود را بلند کردیم و برای نبود زیرساخت لازم و احتمال وقوع این رویداد ناگوار هشدار دادیم، اما کسی صدای ما را نشنید.


وی افزود: زیرساخت‌ها در اسلام قلعه به‌هیچ‌عنوان برای تجارت وسیع کافی نبود و محل نگاهداری و نقل‌وانتقال نفت و گاز نیز خیلی کوچک و نزدیک دیگر بخش‌ها و ایستگاه‌های کامیون‌های کالاهای تجاری بود.


قاضی‌زاده در این رویداد پلیس را مقصر خواند و گفت: اداره استاندارد نیز باید بگوید که وضعیت چرا به اینجا کشیده شد.


به گفته قاضی‌زاده، آتش‌سوزی در بعضی از بخش‌های گمرک هنوز هم به‌صورت کوچک ادامه دارد.


وی از دولت ایران که اجازه داد برای کاهش آسیب یک هزار و ۴۰۰ کامیون و تانکر وارد خاک ایران شود و ۴۰۰ تانکر و کامیون دیگر نیز از گمرک خارج و به هرات انتقال داده شد، قدردانی کرد.


رئیس اتاق تجارت هرات گفت: در مسیر اسلام قلعه هرات شماری از کامیون‌های کالاها ناپدیدشده و شماری دیگر هم توسط مردم غارت‌شده است.


رانندگان کامیون‌های باربری در این منطقه، از فساد موجود در گمرک مرزی اسلام قلعه شاکی بوده و آن را عامل گسترش آتش‌سوزی و افزایش خسارت مالی دانستند.


 محمد ظاهر یکی از رانندگان گفت: هنگام وقوع آتش‌سوزی، سربازان امنیتی گمرک و پلیس اجازه ندادند خودروهای باربری از توقفگاه گمرک خارج شوند و همین امر سبب گسترش آتش گردید.


وی افزود: سربازان امنیتی در ازای پول اجازه می‌دادند کامیون‌ها بدون رعایت نوبت از گمرک خارج شوند و باعث مشکلات زیادی شد.


محمد ظاهر گفت: با آغاز آتش‌سوزی آن‌ها تلاش کردند کامیون‌ها را از گمرک خارج کنند اما فرمانده گمرک دروازه خروجی را قفل کرد و به آن‌ها اجازه خارج کردن کامیون‌ها را نداد.


وی تأکید کرد: باوجوداینکه مقامات ایرانی دروازه را برای ورود کامیون‌ها به‌منظور نجات از آتش‌سوزی بازکرده بودند اما مقامات گمرک هرات زمانی که هنوز آتش گسترش نیافته بود، به آن‌ها اجازه خارج شدن ندادند.


اکنون هیئتی از وزارت دارایی افغانستان به هرات سفرکرده است تا دلایل وقوع آتش‌سوزی را بررسی و خسارات واردشده بر بازرگانان را برآورد کنند تا بتوانند به نحوی خسارت بازرگانان این منطقه را جبران کنند.


همکاری جمهوری اسلامی ایران در مهار آتش‌سوزی و اجازه ورود به خاک ایران به بیش از یک هزار کامیون و تانکر برای ورود دوباره و فرار از آتش، باعث جلوگیری از نابودی میلیون‌ها دلار کالای تجاری بازرگانان گردید و مقامات افغانستان از نهادها و وزارتخانه‌های مختلف جمهوری اسلامی ایران سپاسگزاری کردند.


استانداری هرات، معاون نخست ریاست جمهوری، وزارت صنعت و تجارت و وزارت خارجه افغانستان در اطلاعیه‌ها و مصاحبه‌های جداگانه از جمهوری اسلامی ایران بابت این همکاری و کمک جهت کاهش خسارت به مردم و دولت افغانستان قدردانی کردند.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

برچسب ها: هرات
ارسال نظر