کرسی سرگردان!
گروه سیاسی خبرگزاری آنا؛ انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه 98 جریانات و حواشی بسیاری را در پی داشت، از مسیر وحدت تا حل مسائل بین تشکلها و احزاب، داستانهایی بود که در این انتخابات خودنمایی کرده و عملاً فضا را برای روی کار آمدن مجلس انقلابی تشویق میکرد.
3 سکانس از انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی تهران
سکانس اول: اسفندماه 98 سوت پایان رقابتهای کرسی سبز بهارستان زده شد و تا مدت اندکی بعد از آن معلوم شد که چه کسانی به این کرسیها تکیه خواهند زد. شهر تهران که همیشه انتخابات در آن توسط جریانات و جناحهای سیاسی اداره شده و لیستها تعیینکننده صندوق آرا میشدند؛ این بار نیز به همین منوال پیش رفت با این تفاوت که علیرغم حاشیههای مختلف در بستن لیست انتخاباتی، اصولگرایان پیروز قطعی انتخابات مجلس یازدهم در تهران شدند. اما در سراسر کشور وضعیت به همین صورت نباید و این بار کشور وجهه دیگری از انتخابات را به خود دید. بسیاری از نمایندگان مجلس در شهرستانها رد صلاحیت شده بودند و همین عامل باعث ایجاد اعتراضات فراوانی توسط نمایندههای دوره دهم شده بود.
سکانس دوم: «فاطمه رهبر» یکی از منتخبین مجلس یازدهم از لیست اصولگرایان تهران، در 17 اسفندماه و پیش از آغاز به کار این دوره از مجلس شورای اسلامی به دلیل گسترش شیوع ویروس کرونا در ایران دار فانی را وداع گفت و نمایندگان تهران 29 نفره به کرسیهای سبز بهارستان تکیه زدند. بهاینترتیب یکی از صندلیهای نمایندگی مردم تهران در پارلمان خالی ماند و رقابت بر سر آن به انتخابات میاندورهای مجلس همزمان با انتخابات رئیسجمهور دوازدهم موکول شد.
سکانس سوم: فوت فاطمه رهبر و خالی شدن کرسی نمایندگی مردم تهران باعث شد تا بسیاری از افراد دیگر برای رقابت بر سر این سهمیه مجلس شورای اسلامی به میدان بیایند. نکته جالب اینجاست که عمدتاً افراد شرکتکننده در این ماراتن را میتوان به 4 دسته تقسیمبندی کرد: دسته اول برخی از نمایندگان مجلس دهم در تهران و شهرستانها هستند که به علت رد صلاحیت نتوانستند به ساختمان پارلمان راه یابند. دسته دوم افرادی هستند که از رسیدن به کرسیهای سبز بازماندند و آرای لازم را کسب نکردند. دسته سوم کسانی هستند که از حضور در لیست به هر دلیلی جا ماندند و شرایط را برای کنش علیه آنچه که اتفاق افتاد مهیا میدانند و دسته چهارم کسانی هستند که میخواهد شانس خود را در انتخابات محک بزنند.
غفلت مجامع از سیاسی انتخابات میاندورهای مجلس/ کرسی سرگردان در وادی انتخاباتها!
مهدی چمران نائب رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا درباره نحوه حضور شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در انتخابات میاندورهای مجلس گفت: شورای ائتلاف هنوز در مورد انتخابات میاندورهای مجلس تصمیمی نگرفته است.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی یک صندلی خالی در مجلس برای حوزه تهران و در کل کشور ۶ صندلی خالی در مجلس وجود دارد لذا باید در این مورد یک تصمیم کلی گرفته شود.
کمال سجادی سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری نیز در همین رابطه به خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا اظهار کرد: بهتر است انتخابات ریاست جمهوری، مجلس و شوراها بهصورت یکپارچه در نظر گرفته شود چراکه انتخابات ریاست جمهوری، شورای شهر و نمایندگی مجلس یک کل را تشکیل میدهند که در کلیت حتماً برای هرکدام از آنها برنامهای خواهد بود.
وی افزود: در حال حاضر در شورای وحدت دو هیئت اجرایی یکی برای ریاست جمهوری و دیگری برای شوراها و هیئت اجرایی شوراها داریم که هیئت اخیر میتواند انتخابات مجلس را هم دربر بگیرد. نکته قابل تأمل این است که در خصوص هیچکدام از این انتخابات هنوز اسمی مطرح نشده است.
اظهارات مطرحشده حاکی از آن است که گروههای مطرح جریانات سیاسی مختلف در کشور برنامهای برای انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی ندارند. این در حالی است که به نظر میرسد این انتخابات زیر سایه انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر قرار گرفته و قطعاً از حواشی پررنگ آن غفلت میشود.
رقابت انتخاباتی برای تک کرسی تهران در بهارستان/ از نادر قاضی پور تا علیرضا محجوب
چندی از خالی شدن یک کرسی نمایندگی در تهران نگذشته بود که چهرههای مختلفی از مجلس دهم و شخصیتهای سیاسی از آمادگی خود برای حضور در انتخابات میاندورهای مجلس خبر دادند. نادر قاضی پور نماینده سابق مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی یکی از آنها است. وی در پاسخ به سؤال یکی از رسانهها در رابطه با این که آیا دوباره کاندیدای مجلس خواهد شد، صراحتاً اعلام کرده است که در انتخابات میاندورهای مجلس تهران شرکت کرده و کاندیدا خواهد شد.
از طرفی علیرضا محجوب یکی از کاندیداهای اصلاحطلبان است که در دورههای مختلف مجلس شورای اسلامی و با تلاش خانه کارگر و رسانههای مرتبط با آن عنوان نمایندگی مردم تهران را یدک کشیده است. شنیدهها حاکی از آن است که وی نیز در حال انجام امورات خود برای حضور در انتخابات میاندورهای مجلس تهران است.
بااینحال باید اذعان داشت که چهرههای مختلفی در تلاش برای کسب کرسی سبز بهارستان به نمایندگی از مردم تهران خواهند بود و این اتفاق در حالی رخ میدهد که نهادهای مختلف سیاسی کشور به دلیل تمرکز برای انتخابات ریاست جمهوری به آن نگاه دقیقی ندارند. باید منتظر ماند و دید که چه اتفاقاتی برای این «کرسی سرگردان» در تهران رخ خواهد؟
انتهای پیام/4107/
انتهای پیام/