جزئیات برگزاری سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر اعلام شد
به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، نشست رسانهای سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر پیشازظهر امروز در تالار رودکی برگزار شد. در این نشست، محمد الهیاری، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس جشنواره، حسن ریاحی، دبیر جشنواره سی و ششم موسیقی فجر و اردوان جعفری، مدیر بخش بینالملل این دوره از جشنواره حضور داشتند.
در ابتدای این جلسه رئیس سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر با تبریک حلول ماه رجب و میلاد حضرت امام محمدباقر (ع) گفت: پس از پایان جشنواره سال گذشته، شورای ارزیابی جشنواره هفت جلسه را برگزار کرد و درنهایت به پیشنهادهایی برای اصلاح آییننامه این رویداد هنری رسید. آییننامه اصلاحشده به تصویب وزارت ارشاد رسید. بر اساس این اصلاحات، شورای سیاستگذاری تشکیل شد. اگر شورای سیاستگذاری تشخیص دهد که بخشهایی از این رویداد باید به صورت رقابتی برگزار شود باید در آییننامه تصریح شود.
سناریوهای سهگانه برای برگزاری جشنواره موسیقی فجر
محمد الهیاری اظهار کرد: در شورای سیاستگذاری علاوه بر معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر جشنواره، پنج هنرمند پیشکسوت موسیقی نیز حضور دارند. ما افتخار داشتیم که در شورای سیاستگذاری از جمع هنرمندان میزبان نادر مشایخی، مجید کیانی، محمد سریر، شاهین فرهت و حسن ریاحی باشیم. این شورا چهار جلسه تشکیل داد و مصوباتی را برای برگزاری جشنواره امسال ابلاغ کرد.
وی افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا و محدودیتهای ناشی از آن، چند سناریو برای برگزاری جشنواره سی و ششم داشتیم. خوشبینانهترین پیشبینی ما این بود که با رفع کامل شرایط کرونایی، اجراها به روال سالهای گذشته بازگردد و با حضور مردم انجام شود. سناریوی دوم این بود که با کاهش فراگیری بیماری، این امکان را داشته باشیم که آن دسته از اجراهایی را که با اقبال بیشتری از سوی مخاطبان همراه میشود، با حضور محدود مردم برگزار کنیم. در آن شرایط حضور مخاطبان به اندازه یکسوم تا نصف ظرفیت در سالنها امکانپذیر بود. طبیعی است که حتی با رعایت این شرط هم در سالنهای دو تا سه هزارنفره با جمعیت فراوانی مواجه میشدیم.
الهیاری عنوان کرد: در جلسات و نامهنگاریهایی که با ستاد ملی مقابله با کرونا داشتیم، مشخص شد که این ستاد با این شیوه برگزاری هم موافق نیست؛ ضمن این که هم ما در ستاد اجرایی و هم هنرمندان، دغدغه سلامتی مردم را داشتیم و اولویت برای ما سلامتی مردم بود.
وی گفت: از روز ۲۸ بهمن پخش اجراها آغاز میشود. برنامهریزیها به گونهای است که تا روز چهارم اسفندماه و یک روز پس از پایان رسمی جشنواره نیز نیز شاهد اجراهای اینترنتی باشیم. در بخش جایزه باربَد که تاکنون ۱۴۸ آلبوم در ۱۵ رشته به دست ما رسیده که در ما در نهایت ۵۲ اثر برگزیده برای داوری جایزه باربَد خواهیم داشت و فکر میکنم تا چند روز آینده نیز کاندیداهای دریافت جایزه باربد نیز اعلام میشود.
رئیس سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر با اعلام این که بیش از ۱۸۰۰ دقیقه ضبط موسیقی در تالار رودکی صورت گرفته که در آن بیش از ۴۰۰ هنرمند آثار خود را اجرا کردهاند افزود: این اجراها در بستر فضای مجازی ارائه خواهد شد. علاوه بر این امسال جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه و بخش پژوهشی را هم همچون سال گذشته خواهیم داشت. در روز اختتامیه از چهار هنرمند محمدرضا اسحاقی، استاد حسن ناهید، ملیحه سعیدی و مرحوم احمدعلی راغب تقدیر میشود.ضمن این که دو اجرا هم به یاد مرحوم محمدرضا شجریان خواهیم داشت. یک اجرا هم از استان لرستان در ارتباط با نکوداشت سردار قاسم سلیمانی داریم.
حضور ۶ گروه از ۴ کشور در جشنواره فجر امسال
مدیر بخش بینالملل سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر نیز در این نشست رسانهای ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری بخش بینالملل جشنواره سی و ششم گفت: ما در بخش بینالملل به تاریخ مهرماه سال جاری بود که کمیتهای را تشکیل دادیم و بعد از برگزاری جلسه با شورای سیاستگذاری جشنواره درباره نحوه برپایی بخش بینالملل در روزهای کرونایی بحث و تبادل نظر شد. در این راستا رایزنی با دبیرخانههای جشنوارهها و رویدادهای مختلف بینالمللی صورت گرفت و بعد از بررسی گروهها و هنرمندانی که قابلیت حضور در جشنواره را دارند نهایتاً به شش گروه از چهار کشور رسیدیم.
اردوان جعفریان درخصوص ملاکهای انتخاب گروههای بخش بینالملل تصریح کرد: متاسفانه به دلیل شرایط کرونایی امکان هماهنگی با گروههای بزرگ نبود. بنابراین ماجرا را به این سمت و سو هدایت کردیم که از گروههای سه تا چهارنفره برای حضور در جشنواره استفاده کنیم. از سوی دیگر کیفیت اجرا و تنوع موسیقایی اجراها به نسبت دورههای قبل برای ما از درجه اهمیت زیادی برخوردار بود. در این شرایط هنرمندانی که انتخاب شدهاند از گروهها و هنرمندان معتبر موسیقی کشورمان هستند و میتوان گفت ما شاهد اجراهای متفاوتی در جشنواره موسیقی فجر امسال خواهیم بود. این نکته را هم بگویم که تمامی این اجراها به صورت اختصاصی برای مخاطبان جشنواره موسیقی فجر ضبط شدهاند و میتواند تجربه ارزشمندی برای ما به حساب آید.
وی تصریح کرد: برای بینالمللی شدن یک جشنواره خبررسانی به زبانهای غیرفارسی خیلی مهم است. ما از خبرگزاریهای رسمی و اهالی رسانه خواهش میکنیم که با تولید محتوای خبری به زبان های دیگر به ما کمک کنند تا این رویداد هنری درگاهی برای تبادل فرهنگی با سایر کشورهای دنیا شود.
اردوان جعفریان درباره فعالیتهای ستاد جشنواره در جهت مقابله با سرقتهای احتمالی آثار موسیقایی توضیح داد: طبق برنامهریزیهای انجام گرفته، شناسه محتوای ویدئوها به نمایش درآمده ثبت میشود. این موضوع در بخش بینالمللی نیز به طور کامل به صورت حقوقی قابل پیگیری است و اگر در این زمینه سرقتی صورت گیرد از طریق نهادهای حقوقی و قضایی پیگیریهای لازم صورت میگیرد. این در حالی است که تمامی ضبطهای صورت گرفته بخش بینالملل به صورت فنی انجام گرفته و شما فکر نکنید که هنرمند مورد نظر با گوشی موبایل خود اقدام به ضبط اثرش کرده است. بنابراین هر آنچه صورت گرفته با نظارت کیفی ما بوده و ما در این بخش شاهد اجراهای قابل قبولی به لحاظ فنی خواهیم بود.
مدیر بخش بینالملل سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری آنا درباره راهکارهای مقابله با سرقت احتمالی آثار نیز گفت: طبق برنامهریزیها، شناسه محتوای ویدئوها به نمایش درآمده ثبت میشود. این موضوع در بخش بینالمللی نیز به طور کامل به صورت حقوقی قابل پیگیری است و اگر در این زمینه سرقتی صورت گیرد از طریق نهادهای حقوقی و قضایی پیگیریهای لازم صورت میگیرد.
او در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار آنا که درباره معیار سنجش کیفیت آثار خارجی پرسیده بود نیز گفت: ما گروههایی را انتخاب کردهایم که اعتبار و کارنامه هنری و حرفهای آنها کاملاً روشن است. تمام ضبطهای صورت گرفته بخش بینالملل به صورت فنی انجام گرفته و شما فکر نکنید که هنرمند مورد نظر با گوشی موبایل خود اقدام به ضبط اثرش کرده است. بنابراین هر آنچه صورت گرفته با نظارت کیفی ما بوده و ما در این بخش شاهد اجراهای قابل قبولی به لحاظ فنی خواهیم بود.
انتهای پیام/4104/پ
انتهای پیام/